Recensie | Social creature, Tara Isabella Burton

Recensie | Social creature, Tara Isabella Burton

New York. Aspirant-schrijfster Louise kan zich amper staande houden, zonder geld, goede baan of connecties. Maar ze kan wél goed doen alsof. Dan ontmoet ze Lavinia. Mooie, rijke, excentrieke Lavinia, geboren in een wereld vol operabezoeken, geheime boekwinkels en champagne-overgoten decadente feestjes met de literaire elite van de stad. Dat leven wil Louise ook. Louise wil niets liever. En ze zal alles – maar dan ook alles – in het werk stellen om het te krijgen.

three-half-stars
Social creature geschreven door: Tara Isabella Burton
Bladzijden: 302
Uitgeverij: De Geus | 12 June 2018
Genre: Romance
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Heel apart. En ook heel mooi. Ik hou van zwarte covers met accenten! Bij mijn recensie exemplaar stond de synopsis tekst op de cover en de titel achterop. Ik heb geen idee of dit boek ook daadwerkelijk zo gedrukt is, ik vond het wel wat hebben!

 

Het meest vreemde verhaal dat ik dit jaar las! Het is een beetje een ‘ik weet niet of ik het leuk vind’ maar op het einde vond ik het toch tof? Origineel zeker! Maar ook erg raar? En een beetje psychisch…

In het begin vond ik het verhaal nog een beetje warrig? Maar op een gegeven moment word je toch gegrepen door de manipulatie en de leugens.

Lavinia is een rijk en verwend meisje dat graag haar zin krijgt. Wanneer ze de arme Louise inhuurt om haar zuster te onderwijzen besluit ze dat Louise haar nieuwe ‘bestie’ moet zijn. Ze neemt haar mee in de party scene van de upperclass in New York City. Louise geniet met volle teugen van de wilde feesten en de zorgeloze levensstijl van Lavinia, niets liever wil ook zij zo leven! Maar wanneer Lavinia uitgekeken dreigt te raken op haar nieuwe speeltje word Louise radeloos. Ze kan niet terug naar haar vroegere leventje!

Door de synopsis wist ik al dat Lavinia zou sterven en dus blijf je je steeds afvragen hoe en wanneer het gaat gebeuren. Vanaf halverwege het boek werd het boek voor mij dus pas echt interessant.

Het eerste deel is merendeels gevuld met de super ongezonde vriendschap tussen Louise en Lavinia, maar ook alle andere personages die aan bod komen en allemaal even absurd lijken.

Niet altijd even geloofwaardig en soms heel erg over de top gedrenkt in alcohol, drugs en seks. Maar toch blijf je lezen. Het is net ramptoerisme! Aan de ene kant wil je niet verder lezen maar je moet wel!

Naar het einde toe vond ik het boek weer geniaal en had het meer weg van een thriller! Ik zie een vervolg op een vreemde manier toch wel zitten.

Een heel apart verhaal in een mooi jasje. Een twisted volwassen versie van Gossip Girl.

[bol_product_links block_id=”bol_5b360936845f5_selected-products” products=”9200000091698813″ name=”social creature” sub_id=”” link_color=”FF7777″ subtitle_color=”FF7777″ pricetype_color=”FF7777″ price_color=”FF7777″ deliverytime_color=”FF7777″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.