Recensie | Spijt van jou, Colleen Hoover

Recensie | Spijt van jou, Colleen Hoover

Spijt van jou is de aangrijpende moederdochterroman van multitalent en topauteur Colleen Hoover.
Morgan, de hoofdpersoon in Spijt van jou van Colleen Hoover, werd op zeventienjarige leeftijd zwanger van haar nu zestienjarige dochter Clara. De twee botsen erg met elkaar, maar gelukkig weet vader Chris de vrede te bewaren tussen de overbezorgde moeder en de vrijgevochten dochter. Als hij betrokken raakt bij een ernstig ongeluk, stort hun wereld in en elke dag komen er nieuwe geheimen aan het licht. Morgan en Clara raken steeds verder van elkaar verwijderd. Zullen ze de weg naar elkaar weer kunnen terugvinden?
Colleen Hoover vertelt op indringende wijze uit zowel het perspectief van Morgan als Clara. Spijt van jou is een prachtige roman over familie, eerste liefde, rouw en bedrog.

four-stars
Spijt van jou geschreven door: Colleen Hoover
Bladzijden: 416
Meer van deze auteur: Nooit meer, Mijn belofte aan jou, Uitzonderlijk, Too late, De waarheid
Uitgeverij: Zomer & Keuning | 26 May 2021
Genre: Romance
Vertaald door: Tamara Haagmans
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

Voor het lezen begreep ik de papiersnippers niet. Na het dichtslaan wel, al begrijp ik de keuze van Morgan niet 😉

Dat zul je echter zelf moeten lezen om te begrijpen!

Wat vind ik van het verhaal

We beginnen deze roman met Morgan als zeventienjarige. Ze heeft een iets jonger zusje, Jenny,  waar zij eigenlijk de zorg voor over heeft genomen sinds hun vader vijf jaar geleden overleed. Hun moeder is sindsdien afwezig en dus zijn Morgan en Jenny aan hun eigen lot overgelaten. Morgan heeft al een tijdje een relatie met Chris wiens beste vriend Jonah op zijn beurt sinds kort een relatie heeft met haar zusje.

Met niemand die hun regels oplegt genieten ze van vrijheden die andere tieners niet hebben en helaas leidt dat ook tot een tienerzwangerschap en keuzes die nooit gemaakt zouden zijn was Morgan niet zwanger geworden.

We gaan dan fast forward  17 jaar verder!

Morgan heeft anderen altijd op de eerste plaats gezet. Ze heeft een vaste dagelijkse saaie routine en heeft het gevoel dat er iets in haar leven ontbreekt. Ze wil meer dan alleen echtgenote en moeder zijn.

Clara is zestien en wordt bijna zeventien. Haar wens is actrice worden maar zoals de meeste ouders vinden ook Chris en Morgan dat niet echt een goed idee. Clara kan dus ook niet wachten om volwassen te zijn, helemaal wanneer haar ouders ook nog denken te kunnen bepalen met welke jongen ze wel of niet omgaat.

En dan gebeurt er een tragedie!

Alles stort in duigen en wat naar boven komt zijn leugens, geheimen en verraad. Dingen die je absoluut niet verwacht na het lezen van de synopsis.

En dit alles lijkt Morgan en Clara uit elkaar te drijven. Morgan en Clara lijken alleen nog maar ruzie te maken en wat is het ontzettend zonde dat ze niet gewoon met elkaar kunnen praten.

Veel kun je verder niet kwijt zonder spoilers!

Wat ik wel kan zeggen is dat ik de gedachtegang van Morgan zo goed snap. Jong moeder worden en dan een puber hebben is van tijd tot tijd lastig want enerzijds weet je nog zo goed hoe het was en wil je ze behoeden voor de fouten die je zelf hebt gemaakt.

Maar aan de andere kant, wie zegt dat jij nu alle wijsheid in bezit hebt? En dat de keuzes die je voor hen wilt maken goed uit zullen pakken? Is het dan niet beter om ze zelf hun eigen pad te laten bewandelen en er te zijn wanneer een van die stappen niet de juiste bleek?

Tieners denken dat hun ouders alles op een rijtje hebben, maar de waarheid is dat volwassenen echt niet beter weten hoe ze door het leven moeten navigeren dan mensen van jouw leeftijd.

Minpuntjes

Het verhaal an sich leest lekker weg. Maar qua opbouw mis ik wel vrienden of mensen buiten dit viertal en de kids. Waarom zijn er geen vriendinnen waarmee gesproken word, zowel bij Morgan als bij Clara. Hun wereldje is zo immens klein.

En waarom is Morgan haar saaie leventje zat maar verandert ze er niks aan?

Helaas moet ik ook zeggen dat er nog ongelofelijk veel foutjes in de vertaling zaten en dit toch echt afdoet aan het leesgenot wanneer je allergisch bent voor taalfoutjes. Begrijp me niet verkeerd, ik maak zelf ook ongetwijfeld fouten zat. Maar ik heb geen eindredacteur 😉

Dit boek ook lezen

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.