Recensie | Sprong in het diepe, Tamara Haagmans

Recensie | Sprong in het diepe, Tamara Haagmans

Tessa heeft geen leuk jaar achter de rug. Ze verliest haar baanén haar vriend op hetzelfde moment. Als haar moeder haareen vakantie geeft omdat ze zelf niet kan gaan, neemt Tessadie na enig twijfelen aan. Alleen… Ze zit op een golfresort inDuitsland, en het is november. Alle winkels en restaurants zijngesloten en er is echt helemaal niemand, behalve de Nederlandsebadmeester Thomas die haar onder zijn hoede neemt.Telkens als ze in zijn buurt is, gebeuren er hele vreemde dingen.Aan het eind van haar vakantie haalt Thomas haar over om ernog een paar dagen met hem aan vast te plakken. Hij moet danwel werken maar er blijft genoeg tijd over om leuke dingen tedoen. Omdat er thuis toch niemand op haar wacht zegt ze ja.Het ene reisje loopt naadloos over in het andere en ondanksalle vreemde gebeurtenissen groeien Tessa en Thomas steedsdichter naar elkaar toe. Tot Thomas ineens helemaal van deaardbodem verdwijnt, om op een héél onverwacht momentweer op te duiken met een schokkende onthulling.

three-half-stars
Sprong in het diepe geschreven door: Tamara Haagmans
Bladzijden: 219
Meer van deze auteur: Verblind door hem, Plankenkoorts, Met een beetje geluk
Uitgeverij: Ellessy Relax | 5 September 2018
Genre: Romance
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Parijs ♥ met een cover waar de Eiffeltoren op staat heb je me snel om! Toch vind ik dat deze cover niet het verhaal weergeeft. Ik snap waarom hiervoor gekozen is maar in combinatie met de synopsis, waar je leest dat ze naar Duitsland gaat, was ik even in de war.

We maken kort kennis met Tessa en haar vriend Jack.

Ze hebben elkaar leren kennen in het bedrijf waar ze beide werken en hebben al vier jaar een relatie. De relatie is niet ‘je van het’ en dat is deels te wijten aan de weinig avontuurlijke, saaie Tessa. Zij zit liever met een pak koekjes voor de tv in plaats van een leuk uitje met het werk.

Er volgt een ruzie om een bedrijfsuitje tussen de twee en dan gaat het verhaal plots naar zes maanden later.

De relatie is voorbij en al lezende komen we erachter dat het op de dag van het bedrijfsuitje flink geëscaleerd is! Nu is ze ‘in between jobs’ en vrijgezel!

Haar moeder komt met het goede plan om haar op vakantie te sturen nu zij en de vader van Tessa niet meer kunnen gaan. Tessa besluit dat dit wel een goed aanbod is om dan op vakantie in alle rust te gaan werken aan haar boek. Wanneer ze aangekomen is op de plaats van bestemming blijkt zij haar laptop te zijn vergeten en heeft geen idee wat ze nu moet gaan doen met haar vrije tijd. Tot ze Thomas tegen het lijf loopt bij het zwembadje en hij haar wereld op zijn kop zet.

Vanaf hier maakt ze de meest doldwaze dingen mee en krijg ik na verloop van tijd mijn twijfels bij Thomas. Er moet meer met hem aan de hand zijn en in mijn hoofd maak ik verschillende theorieën.

Zo denk ik aan mensenhandel, drugshandel… van alles en nog wat komt in mijn hoofd voorbij.

Ik heb het echter niet bij het juiste eind!

Waar Tessa dacht dat ze een saaie week tegemoet zou gaan blijkt het tegenover gestelde waar!

Altijd leuk als de plot toch heel anders uitvalt want een verhaal wat zichzelf voorspelt leest stukken minder fijn. De uiteindelijke uitkomst was voor mij op zijn zachts gezegd niet verwacht!

Binnen no time heb ik dit boek uit gelezen en kan ik niet anders dan zeggen dat dit een vermakelijk boek was. Het houdt je vast en maakt dat je doorbladert omdat je wilt weten wat er nu precies met Thomas aan de hand is.

Duidelijk een boek van Tamara want de stukjes ‘ervaring uit eigen leven’ haal je er tijdens het lezen echt wel uit!

Wel wat puntjes hier en daar maar zeker leuk vertier!

Ik heb een beetje het ‘too much’ gevoel. Nu is dit voor sommige mensen misschien compleet het tegenovergestelde maar zo voelt het voor mij.

Er gebeurt erg veel, sommige dingen vond ik gewoon erg naïef en niet geheel geloofwaardig.

Tessa is niet helemaal mijn personage want hoewel zij het een ‘sprong in het diepe’ durven nemen noemt vind ik haar gewoon naïef en immens dom op sommige stukken!

Ik kan er de vinger niet precies op leggen maar omschreef het aan een vriendin als een soort verschil tussen soap serie als GTST en dan Pittige Tijden.

Het voelt van tijd tot tijd een beetje gedwongen grappig. Zo komen ze bij een parkeerplaats waarop Tessa ons het volgende schrijft:

Gelukkig blijkt er ook een goede kant aan te zitten, want omdat het in de stad stiller is dan bij een seksclub in de Bible Belt op zondag, zijn er ook genoeg parkeerplaatsen.

Voor mij voelde dit zo overbodig? Alsof er nog wat grappige stukjes tussen moeten maar die compleet buiten de lijn vallen? Tessa voelt voor mij te aanwezig en helaas erger ik me daardoor vaker aan haar dan voor het lezen prettig zou moeten zijn.

Spoiler alert!
Zodra je het boek hebt uitgelezen en weet dat er een tv show achter zat heb ik wel mijn twijfels bij het gedrag van Thomas. Hij is zogenaamd zo verliefd op Tessa maar dit is echt van geen kante op mij zo overgekomen. Hij leek zich non stop te ergeren en dan weer te lijmen na zijn uitspatters. Hierdoor kreeg ik meer het idee dat ze voor drugstransport moest fungeren van plek naar plek. En daar vond ik Tessa zo naief… wie reist er nu de wereld rond met iemand die je niet kent terwijl je zelf eigenlijk weinig geld hebt en het ‘bedrijf’ met geld strooit…

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.