Recensie | Stiefzus, Jennifer Donnelly

Recensie | Stiefzus, Jennifer Donnelly

Stiefzus is een weergaloze en prachtige hervertelling van Assepoester. Bestsellerauteur Jennifer Donnelly zet in deze fantasy vol girlpower het beroemde sprookje op zijn kop. Voor jongeren vanaf 13 jaar en liefhebbers van youngadultboeken.
Isabelle zou dolgelukkig moeten zijn: ze staat op het punt met de knappe prins te trouwen. Alleen is Isabelle niet het lieve meisje met het glazen muiltje op wie de prins verliefd werd. Ze is de lelijke stiefzus die haar tenen verbrijzelde om in Assepoesters schoentje te passen.
Isabelle heeft geprobeerd om mooi en lief te zijn, maar dat maakte haar juist gemeen, jaloers en leeg. Nu krijgt ze één kans om haar lot te veranderen en te bewijzen wat stiefzussen altijd al wisten: echte schoonheid zit vanbinnen.

five-stars
Stiefzus geschreven door: Jennifer Donnelly
Bladzijden: 399
Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein | 17 March 2020
Genre: Young Adult
Vertaald door: Sandra van de Ven
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Wat vind ik van de cover

Ik hou zoveel van covers als deze. Stiefzus wou ik alleen door de cover al direct hebben!

Wat vind ik van het verhaal

In Stiefzus vertelt Jennifer een sprookje dat we kennen maar dan op een hele nieuwe manier! In Stiefzus ligt de focus niet op Assepoester maar op de ‘lelijke’ stiefzussen.

We beginnen dit verhaal met de scene van het glazen muiltje, gruwelijker dan Disney, waar de beide stiefzussen onder dwang van hun nare moeder proberen om met hun voeten in het glazen muiltje te passen.

Assepoester word net als in het origineel meegenomen door haar droomprins naar het kasteel maar hoe het de stiefzussen verder verging is iets waar het origineel ons enkel naar liet gissen.

Jennifer verteld ons het verhaal van deze stiefzussen die niet zo lelijk zijn van binnen als wij denken.

De hele stad haat de zussen nadat zij geprobeerd hebben de prins te bedotten, maar verdienen ze al deze haat?

Isabelle is echt een prachtig personage! Zo ontzettend moedig en ik vind het zo mooi om te lezen hoe ze zichzelf ontwikkeld en haar eigen zelf vind in dit boek.

Hoewel het verhaal in de grootste lijn wel om Isabelle draait zijn alle personages in dit boek perfect geschreven. Aan sommige krijg je een hekel en met sommige leef je ontzettend mee. Een ding is zeker, dit boek vergeet je niet snel!

De hele verhaallijn bevat een sterk plot van begin tot eind en komt tot een compleet verhaal tegen de tijd dat het eindigt, waardoor het het perfecte sprookje wordt.

Conclusie

Stiefzus is geen liefelijk sprookje maar een verhaal met heftige Grimm sferen. Als je van sprookjes houdt en sterke vrouwelijke personages die geweldige ontwikkelingen meemaken dan mag je deze boeken zeker niet missen!

Stiefzus ook lezen

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.