Recensie | Stil van jou (A pound of flesh #2), Sophie Jackson

Max heeft het flink voor zijn kiezen gehad. Zijn drugsprobleem wordt gevoed door de breuk met zijn vriendin Lizzie, waar hij nooit overheen zal komen, en het verlies van hun zoontje. Toch lukt het hem om clean te worden. En dan ontmoet hij Grace, die net zo mooi en lief is als haar naam doet denken. Maar ook zij torst heel wat met zich mee...

four-half-stars
Stil van jou (A Pound of Flesh, #2) geschreven door: Sophie Jackson
Bladzijden: 336
Serie: A pound of flesh #2
Meer van deze auteur: Stuk van jou, Altijd samen, Eeuwig samen, Van jou (A Pound of Flesh, #3)
Uitgeverij: Zomer & Keuning | November 29th 2016
Genre: Romance, New Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Stil van jou | De coverstil van jou

Geen gezichten dus dat is een pluspunt!

Veel  geeft de cover niet weg. Toch is het de tattoo die me in het oog springt en de cover net een tikkeltje meer geeft! Na het lezen van het boek denk ik dat de dame misschien iets te licht is voor wat ik me had voorgesteld. Een karamelbruine huid is voor mij toch net anders dan de blanke hand die ze op zijn borst houdt.

Stil van jou | De binnenkant

De eerste bladzijde ben ik al verliefd door de quote die daarop prijkt! Het is de vertaalde versie van onderstaande quote:

“Life will break you. Nobody can protect you from that, and living alone won’t either, for solitude will also break you with its yearning. You have to love. You have to feel. It is the reason you are here on earth. You are here to risk your heart. You are here to be swallowed up. And when it happens that you are broken, or betrayed, or left, or hurt, or death brushes near, let yourself sit by an apple tree and listen to the apples falling all around you in heaps, wasting their sweetness. Tell yourself you tasted as many as you could.” ― Louise ErdrichThe Painted Drum

En die quote zet meteen de juiste toon! Want dit boek, het leven van Grace en Max… Het heeft me gebroken!

Stil van jou is het verhaal van Max, Carter’s vriend en coke verslaafd. Na het lezen van Stuk van jou heb je een beetje een vorm van antipathie tegen Max. Hij lijkt een eikel met drugsproblemen en stiekem snap je niet waarom Carter hem zijn vriend kan noemen.

En dan in hoofdstuk vier van dit mooie boek sla je om als een blad aan een boom. Het rauwe verdriet grijpt je bij je keel en je wil niks anders dan dat alles op pootjes terecht komt voor Max. En dan is daar Grace met haar verhaal dat je ook naar adem doet happen!

Langzaamaan draaien ze om elkaar heen. Beide te beschadigd en bang om te leven.

Stil van jou is een hartbrekend verhaal, een verhaal dat je zo laat hopen dat alles goed komt. Personages die je zoveel gunt en waar je zo van geniet!

Ik kan je de boeken van Sophie echt aanraden en kijk zelf halsreikend uit naar het laatste deel, Van jou? Dit deel zal gaan over Riley en Lexie, dat Riley ook een verhaal te vertellen heeft is iets waar al zeker naar gehint word in Stil van jou… Ik kan niet wachten!

Stil van jou | Minpuntjes?

Ieniemienie minpuntje was voor mij soms de vertaling/taalgebruik. Een hand die over een buik heen meanderd…. Ik moest het dus even Google…. en dat in een hot & steamy stukje…. Of iemand die Allejezusgeil is…. Of het allerergste: “Waar zat hij in tientjesnaam met zijn hoofd?”

Ik weet van een boekvriendin die in het Engels leest dat bijvoorbeeld Allejezusgeil in de oorspronkelijk versie Hot as Fuck is….. Daar kwam geen Jezus aan te pas 😉

Op deze minuscule puntjes na is het op en top genieten!

[bol_product_links block_id=”bol_59ad13ef7de0c_selected-products” products=”9200000046154853,9200000060403042,9200000075854434,9200000075854486″ name=”Sophie Jackson” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.