Recensie | Stilte, Mia Sheridan

'Stilte' van Mia Sheridan vertelt het heftige verhaal van Bree, die om een traumatische ervaring te verwerken haar boeltje oppakt en naar een nieuwe stad verhuist. Bij het boodschappen doen loopt ze daar Archer tegen het lijf. Ze is meteen van hem onder de indruk, maar Archer is nogal zwijgzaam. Als in: hij praat helemaal niet. Al sinds zijn zevende niet. Kan haar liefde zijn stilte doorbreken? Stilte is een aangrijpende New Adult-roman en het indrukwekkende debuut van Mia Sheridan.

four-half-stars
Stilte geschreven door: Mia Sheridan
Bladzijden: 320
Meer van deze auteur: Alleen maar jij
Uitgeverij: Zomer & Keuning | August 1st 2017
Genre: New Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Ik mocht dit manuscript ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie, hartelijk bedankt hiervoor!

Stilte | De coverstilte

Zoals vaste lezers van mijn recensies wel zullen weten ben ik echt niet weg van gezichten op covers. Ook deze cover past voor mij na het lezen van het boek niet!

Gezien dit wel een spoiler met zich mee brengt is dit geblurd. Enkel lezen wanneer je dus dit mooie boek al uit hebt!

Archer heeft in het begin een verwilderd uiterlijk, warrig lang en krullend haar en een lange verwaarloosde baard. Later lezen we dat zijn litteken verschijnt wanneer hij zijn baard heeft afgeschoren. Ik quote: “In het lamplicht zag ik het litteken onder aan zijn hals – de huid was glanzend roze, op sommige plekken verhoogd en op andere plaatsen vlak. Het stak scherp af tegen de schoonheid van zijn gezicht erboven.” Een man met baard was dus voor mij passender geweest, of een man met een litteken dat scherp afsteekt tegen zijn schoonheid.

Stilte | De binnenkant

Dit boek is wel een van de meest unieke verhalen die ik ooit heb gelezen. Dit is dan ook niet zomaar een New Adult.

Mia’s schrijfstijl brengt echt alle gevoelens over van het papier naar je ogen tot diep in je hart.

Pijn en genezing waren zo individueel als de mensen die ermee te maken kregen.

Bree’s verhaal is niet het enige heftige in dit boek! Archer’s aangrijpende verhaal heeft me meerdere keren met een dikke brok in mijn keel doen zitten. En naarmate ik hem meer leerde kennen en begrijpen en hij zich laagje voor laagje openstelt begon mijn liefde voor hem steeds groter te groeien!

Dit verhaal heeft mij zo geroerd dat ik een tijd lang met het manuscript op schoot stil heb zitten nagenieten. Maar het is niet alleen tranen en verdriet in dit mooie boek!

Er zit ook volop humor in en ik weet zeker dat als jij ook een gefixeerde boekofiel bent (één van Bree’s uitspraken) en wel van heerlijke New Adult steamy momenten houd je dit boek niet mag missen!

Ik wist niet genoeg om jou te kunnen dromen, maar je bent op de een of andere manier toch uitgekomen.

Alleen de quotes in dit boek al … Ik zou er een recensie mee kunnen vullen! Je moet het gewoon zelf kopen en er in alle stilte van gaan genieten ♥

Ik heb lang en hard gedacht over wat ik precies in deze recensie moest zetten en ik denk dat ik hem zo minimalistisch mogelijk heb gehouden omdat je zo blanco mogelijk aan dit prachtige verhaal moet beginnen zodat je er zelf optimaal van kunt genieten!

Stilte is het eerste vertaalde deel uit de twaalfdelige serie A sign of love, een serie van op zichzelf staande verhalen, en ik kan niet wachten op de rest!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments