Recensie | The Eye, Cornelie Schungel

Recensie | The Eye, Cornelie Schungel

De vrouw van Nick Sinclair verdwijnt vanwege het duistere geheim, dat zij met zich meedraagt. Door zijn hoge functie bij de MI5 bevindt Nick zich in een hachelijke situatie. Als er iets over haar verleden bekend wordt, kan dit hem zijn carrière, maar ook zijn leven kosten. Nick kan om deze reden geen gebruik maken van de autoriteiten. Hij moet zelf op zoek. 'Quis Ut Deus', de tatoeage op de arm van zijn vrouw leidt hem van de betekenis 'Wie is als God', naar iemand die zich als God gedraagt, The EYE. Niets vermoedend wordt Nick gaandeweg opgeslokt door het mysterieuze web van The EYE, dat steeds nauwer om hem heen sluit en waar hij niet meer uit schijnt te kunnen ontsnappen. Het ergste is dat zijn vrouw ook nog gevoelens blijkt te hebben voor zijn sterke tegenstander.

three-stars
The eye geschreven door: Cornelie Schungel
Bladzijden: 208
Uitgeverij: Lecturium | 4 December 2017
Genre: Thrillers & Suspense
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

De cover zet neer waar het verhaal omdraait en is daardoor zeer intrigerend. Een organisatie die The Eye word genoemd en een spinnenweb van intriges? De cover zorgt ervoor dat je het boek oppakt om de synopsis te willen lezen.

eye

Ik kreeg van de auteur de vraag of ik interesse had om diens boek te recenseren.

In het begin moest ik even in het boek komen. Je krijgt namelijk meteen ontzettend veel informatie en gezien je vaak van point of view wisselt is het daardoor de eerste hoofdstukken wat lastig om meteen alles en iedereen op zijn of haar plaats te hebben en precies alle lijntjes te kunnen volgen.

Zo is ook hoe ik dit boek ervaren heb, de grote schermen die men ziet in politieseries met alle draadjes naar vermoedelijke verdachten en aanwijzingen, een thriller met meerdere draadjes die zich ontrafelt met grootste ontdekkingen.

Intriges en bedrog, dat is wat The Eye in petto heeft voor jou als lezer! Het verhaal gaat in stoomtreinvaart waardoor het soms een beetje moeilijk bij te houden is. Een boek waar je je aandacht bij moet houden om alle snel ontwikkelende gebeurtenissen bij te benen maar wel erg spannend.

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.