Recensie | The Glittering Court (The Glittering Court #1), Richelle Mead

We hoorden opgefokte stemmen. De koetsier haastte zich naar het portier met twee poortwachters in zijn kielzog. ‘Ze inspecteren iedereen die de stad verlaat. Zoeken een of ander meisje.’ ‘Niet zomaar een meisje,’ corrigeerde een van de wachters hem ruw. ‘Een jonge edelvrouw. Zeventien jaar oud. Een gravin.’ Ik hield mijn adem in.

Adelaide moet trouwen om te voorkomen dat haar familie in geldproblemen raakt. Ten einde raad neemt ze de plaats in van een dienstmeisje dat is uitgekozen voor The Glittering Court, een bedrijf dat meisjes van lage komaf een stoomcursus geeft tot nette jongedame. Adelaide laat alles achter zich, zelfs haar naam. De kans op ontdekking is levensgroot. Maar ze heeft alles over voor een kans om controle te krijgen over haar eigen leven…

Recensie | The Glittering Court (The Glittering Court #1), Richelle MeadThe Glittering Court (The Glittering Court, #1) geschreven door: Richelle Mead
Serie: The Glittering Court #1
Uitgeverij: Young & Awesome | 5 June 2017
Genre: Young Adult
Bladzijden: 433
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een eerlijke recensie, hartelijk bedankt hiervoor!

Ik vind de cover echt geweldig! Een grote baljurk en precies een goede tekst die je aandacht trekt. Ik ben blij met de Nederlandse cover want op het origineel prijkt weer een model die ik totaal niet vind passen bij Adelaide, de hoofdpersoon.

 

Het is al een hele tijd geleden dat ik iets las van Richelle Mead. Haar Vampire Academy serie lijkt in de verste verte niet op dit verhaal en daardoor had ik niet heel hoge verwachtingen van dit boek! Het voelde een beetje Selectie achtig aan maar toch was ik echt meteen verknocht aan The Glittering Court.

Adelaide heeft geen zin in een liefdeloos huwelijk en besluit daarom de identiteit van haar bediende over te nemen die aangemeld is voor het Glittering Court.

Het Glittering Court is een soort school waar de lagere klasse word opgeleid om een perfecte vrouw te zijn voor een nieuwe kolonie over zee.

Ik was vrijwel meteen weg van Adelaide en haar doorzetters mentaliteit!

Ze is lekker koppig maar heeft ook een persoonlijkheid waar je meteen van houdt.Het was heerlijk om te lezen hoe zij van rijk met bediendes opeens het leven van een bediende na moest doen. En dit terwijl ze moet leren zich te gedragen als de dame die ze al was!

Romantische taferelen kunnen natuurlijk niet achterblijven in een boek als deze maar toch draait het meer om vriendschap dan echt liefde.

De wereld opbouw was erg tof gedaan. Je leeft in de tijd van goudzoekers en grote jurken en hoewel me dat in eerste instantie saai leek te zijn vond ik het uiteindelijk helemaal geweldig!

Ik heb ontzettend veel zin om de volgende twee boeken over Mira en Tamsin te gaan lezen. Al hoop ik wel dat het niet alleen hetzelfde verhaal is uit een andere pov maar meer een vervolg op wat we nu weten met een beetje meer achtergrond info over deze dames!

Als je houdt van boeken met een historische tintje, verrassende vriendschappen en vele plot twists dan denk ik dat je dit boek echt leuk gaat vinden.

[bol_product_links block_id=”bol_5b4e0fc79c900_selected-products” products=”9200000076110707″ name=”The Glittering Court” sub_id=”” link_color=”FF7777″ subtitle_color=”FF7777″ pricetype_color=”FF7777″ price_color=”FF7777″ deliverytime_color=”FF7777″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment

  1. Het is dus precies wat je niet hoopt. Dat komt omdat deze boeken een soort van puzzel zijn, als je alle 3 hebt gelezen heb je het hele verhaal.