Recensie | The Iron Sisters (Grace and Fury #1), Tracy Banghart (

Recensie | The Iron Sisters (Grace and Fury #1), Tracy Banghart (

Spannende YA-roman over twee zussen, een kroonprins en een vernietigende keuze.

Serina heeft zich jarenlang voorbereid om een Grace te worden, voorbestemd voor een leven aan de zijde van de kroonprins. Totaal onverwacht kiest hij voor Serina's rebelse zusje. Nomi belandt in een leven dat ze nooit heeft gewild: achter de paleismuren. Ze moet zich voegen naar de wensen van de prins in de hoop dat ze haar zus ooit weer terug zal zien. Ze weet niet dat Serina naar de mijnen is gestuurd, waar slechts weinigen overleven…

four-stars
The Iron Sisters geschreven door: Tracy Banghart
Bladzijden: 304
Serie: Grace and Fury #1
Uitgeverij: Young & Awesome | 31 October 2019
Genre: Young Adult
Vertaald door: Ans van der Graaff
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Hoewel ik niet van ‘echte mensen’ op covers houdt vind ik de rest van de cover van ‘The Iron Sisters’ zo’n plaatje dat het me stiekem niet echt uitmaakt!

Ik was een beetje confused! Ik had niet echt in de gaten dat The Iron Sisters het Nederlands vertaalde Grace and Fury was. En vraag me ook af waarom er dan niet gewoon voor de oorspronkelijke titel is gegaan?

Het boek begint een beetje traag, vooral omdat het natuurlijk veel moet uitleggen. Maar zodra je er eenmaal lekker inzit leest het als een speer!

In The Iron Sisters lees je vanuit de twee pov’s van beide zussen. Ze belanden in een situatie die geen van beide had verwacht. Serina is opgevoed om een ​​‘Grace’ te worden, wat eigenlijk gewoon gewoon inhoudt dat je een soort van trophy wife bent. Serina accepteert haar lot om Grace voor de erfgenaam te worden omdat ze gelooft dat dit de enige manier is voor haar gezin om een ​​beter leven te hebben.

Ze wil ook een Grace worden voor haar zus, zodat deze aan haar zijde kan blijven als haar dienstmaagd. Nomi heeft een sterke eigen wil en accepteert de dingen niet zoals ze zijn. Ze neemt dan ook risico’s die ze niet zou moeten nemen!

Het is een boeiend verhaal van twee zussen die alles voor elkaar zullen doen en toch, soms dankzij elkaar, in ongewenste situaties terechtkomen. Terwijl Serina en Nomi een groot deel van het boek gescheiden van elkaar doorbrengen, is de liefde voor elkaar en het opkomen voor je zelf voelbaar op elke bladzijde!

Toch heb ik een beetje gemengde gevoelens over dit boek.

Aan de ene kant kan ik zo genieten van dit soort boeken. De laatste tijd zijn er meer boeken waarin vrouwen eigenlijk geen rechten hebben in de wereld.  Maar toch zijn de vrouwen in deze boeken sterk en vastberaden en nemen ze geen genoegen met de situaties waarin ze terecht komen. Echt geweldig, het feminisme spat van de met actie en spanning gevulde bladzijden af!

The Iron Sisters zit vol feminisme, actie en spanning.

Maar aan de andere kant deed het me op sommige momenten ook denken aan andere boeken die ik al las. Ik wil het tweede deel toch zeker lezen want de wereld die Tracy heeft gecreëerd smaakt wel naar meer en de personages vond ik erg goed uitgeschreven.

Als je van boeken zoals De Selectie, Rode Koningin en een tikkeltje Handmaid’s Tale en Hunger Games houdt ga je zeker ook van The Iron Sisters genieten!

[bol_product_links block_id=”bol_5dc55181569a3_selected-products” products=”9200000114277923,9200000122136190″ name=”iron sisters” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”000000″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”796″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.