Recensie | There’s Someone Inside Your House, Stephanie Perkins

Recensie | There’s Someone Inside Your House, Stephanie Perkins

Love hurts...

Makani Young thought she'd left her dark past behind her in Hawaii, settling in with her grandmother in landlocked Nebraska. She's found new friends and has even started to fall for mysterious outsider Ollie Larsson. But her past isn't far behind.

Then, one by one, the students of Osborne Hugh begin to die in a series f gruesome murders, each with increasingly grotesque flair. As the terror grows closer and her feelings for Ollie intensify, Makani is forced to confront her own dark secrets.

five-stars
There's Someone Inside Your House geschreven door: Stephanie Perkins
Bladzijden: 287
Uitgeverij: Pan Macmillan | October 5th 2017
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

someone

Ik hou er van! Lekker donker en dan die felle neon kleur bij de titel! Ik vind dat deze cover meteen een sfeer neerzet en dat maakte dit voor mij een echte coverbuy!

Stephanie Perkins, ik las tot nu toe enkel Anna and the French Kiss en dat was behoorlijk zoetjes en tegelijkertijd zielig. Ik had al vanuit een paar hoeken over dit boek gehoord en hoewel ik normaal gesproken geen Engels lees was mijn nieuwsgierigheid zo groot dat ik besloot het toch te halen als Halloween read!

En ben ik even een blije booklion dat ik dat deed!

Het begin van dit boek doet je denken aan de openingsscène van Scream! Er word een moord gepleegd en voor mij is dan de juiste toon meteen gezet! Ik raak meteen hooked en moet doorlezen!

We lezen verder vanuit Makani Young,  ze verhuisde van Hawaï naar een klein boerendorpje in Nebraska om bij haar oma te wonen. Wat achterblijft op Hawaï zijn haar ouders die in een scheiding liggen, haar echte achternaam en een duister geheim!

Ze heeft een jaar later een paar goede vrienden gevonden in Nebraska en leeft een rustig leven met haar oma! In de zomer heeft ze nog een heftige zomerliefde en lijkt het leven haar eindelijk toe te lachen! Maar wanneer school weer begint en een seriemoordenaar op gruwelijke wijze studenten begint te vermoorden zijn Makani en haar vrienden misschien wel als volgende aan de beurt!

Wanneer haar vrienden de jongen op wie ze verliefd is verdenken word het niet makkelijker voor Makani. Ook is ze bang dat ze wellicht het volgende slachtoffer zal zijn door iets uit haar verleden. Of misschien zal ze zelfs wel als verdachte worden bestempeld?

Door dit boek heen wil je net als bij de film schreeuwen: “NEEEE niet die kant op!!! Neeeee niet naar boven!!!!!!!!!!! Kijk uit achter je!!!!!!!!!!!!”

Ik heb dit boek dus niet in één ruk uit kunnen lezen omdat ik alleen thuis was en mezelf echt letterlijk te bang las!

Als je naast Scream ook van Riverdale houdt is dit boek een aanrader voor je! Een heerlijke zoektocht naar een patroon van de moordenaar en steeds meer nieuwe dingen ontdekken…. Ik hou echt van dit soort boeken!

Voor mij is Perkins geslaagd in het YA Thriller genre, ik wil meer!

[bol_product_links block_id=”bol_5a02fceb057a3_selected-products” products=”9200000075859571″ name=”stephanie perkins” sub_id=”” link_color=”00050F” subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

  1. Fijne enthousiaste recensie! Ik ben hier erg benieuwd naar, ik hou erg van thriller-achtige verhalen, dus ik denk dat dit boek zeker iets voor mij is. Extra leuk dat je het vergelijkt met Riverdale 🙂
    Do onlangs geplaatst…De Mystery Blogger AwardMy Profile