| Recensie | Tijdbom, Joelle Charbonneau

| Recensie | Tijdbom, Joelle Charbonneau

Tijdbom wordt vanuit verschillende perspectieven verteld en laat de lezer tot op het laatste moment raden naar wie de dader zou kunnen zijn – en wat de reden is van zo’n drastische daad. Een explosieve,emotionele thriller van bestsellerauteur Joelle Charbonneau.

Een groepje leerlingen dat vastzit op hun school nadat er een bom is ontploft, moet alles op alles zetten om te overleven én erachter komen wie van hen deze aanslag heeft gepleegd in deze confronterende nieuwe thriller van de auteur van De Test-trilogie.

Diana, Frankie, Tad, Cas, Z en Rashid verschillen als dag en nacht. Maar deze verschillen doen er niets meer toe nu ze samen in deze lastige en vooral beangstigende situatie beland zijn. Wanneer ze er via de radio achter komen dat de aanslagpleger zich mogelijk nog steeds in het schoolgebouw bevindt, moeten ze snel beslissen of ze zich tegen elkaar keren of samen proberen het er levend vanaf te brengen, terwijl er nog meer bommen ontploffen. Het fragiele bondgenootschap komt onder zware druk te staan en dreigt te verpulveren.

four-stars
Tijdbom geschreven door: Joelle Charbonneau
Bladzijden: 368
Meer van deze auteur: Aan het hof van Eden (Aan het hof van Eden, #1)
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V. | 15 November 2018
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Toffe cover! Valt lekker op door zijn kleur en geeft met die stoel en die kluisjes niet veel weg! Ook het gekozen digitale lettertype past er goed bij. Voor mij een succes dus!

Na het lezen van Joelle’s vorige boek Nodig schreef ik: “Het is een speurtocht vol manipulatie en foute verdenkingen. Een intens boek waar je met sneltreinvaart door heen gaat omdat je het gewoon moet weten! Wie zit er achter Nodig?”

Dit zou ik precies nu kunnen schrijven over Tijdbom! Het is wederom een boek vol foute verdenkingen en tot op het einde heb je werkelijk geen idee wie nu de bommen in de school heeft geplaatst. Hierdoor ga je ook weer als een speer door dit boek heen!

In Tijdbom kan het één van de zes tieners in de school zijn. Elk van hun heeft zijn eigen problemen en hun eigen redenen om juist deze dag op school aanwezig te zijn.

Diana lijkt het perfecte en populaire meisje, dochter van een congreslid. Frankie is een populaire quarterback met een groot geheim. Rashid die moeite heeft met zijn geloof en hoe andere daar op reageren. Cas die een getalenteerd muzikante is maar ook haar struggles heeft. Tad die worstelt met zijn seksualiteit en als laatste Z. die net zijn moeder heeft verloren en zo lijkt het wel de grootste probleemschopper is.

Vanaf de eerste bladzijde begint dit boek goed en wil je zelf weten wie de bommen in de school heeft geplaatst en hoe de tieners veilig uit deze school gaan komen.

Dit boek laat je ook wel duidelijk voelen hoe bevooroordeeld de mens eigenlijk kan zijn en daarvoor krijgt Joelle een chapeau van me! Stereotyperende personages die maar al te snel de schuld krijgen. Ik denk dat we ons hier allemaal wel eens, al dan niet onbewust, schuldig aanmaken.

Een boek met een erg actueel tintje, na het lezen van de synopsis denk je meteen aan terrorisme. Maar toch neemt het boek een hele andere wending. Super plot wat goed uitgewerkt is!

De reden voor 4 in plaats van 5 sterren is dat ik de personages misschien iets verder uitgediept had willen zien. Van sommige personages weten we meer dan van de andere en ik had graag meer gelezen over wat er vooraf ging aan de gebeurtenissen in dit boek. Wellicht als het teruggeblikt had naar enkele maanden voor het incident, wat meer over hoe het er op school bij alle personages aan toeging, en het boek nog wat dikker was geweest dat ik er 5 sterren aan zou hebben gegeven.

Na het lezen van Aan het hof van Eden was mijn commentaar dat Joelle soms te langdradig is en te veel uitweid. Dan is Tijdbom qua inhoud misschien weer net iets te weinig uitgeweid.

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment

  1. Ik heb ook een recensie exemplaar mogen ontvangen van dit boek voor Hebban. Daarom staat de recensie hier nog niet, want hij verschijnt eerst op de YA club spot. Ik had dus wel heel snel door wie de dader was, waardoor het voor mij minder spannend aanvoelde. Ik had dus echt geen enkele foute verdenking. Dat vond ik wel jammer, maar de maatschappijkritische thema’s zoals vooroordelen, vind ik dan wel weer heel sterk.
    Laurie onlangs geplaatst…(NL) Recensie: Jennifer L. Armentrout – Origin (Lux #4)My Profile