Recensie | Too late, Colleen Hoover

Recensie | Too late, Colleen Hoover

‘Too Late’ – de nieuwe, heftige new adult van Colleen Hoover – gaat over Sloan, die al twee jaar een relatie heeft met drugscrimineel Asa. Ze voelt zich meer bezit dan mens, maar ze kan niet bij hem weg omdat hij de zorg voor haar zieke broertje betaalt. Dan ontmoet ze tijdens een college Carter. Ze krijgen gevoelens voor elkaar, maar Sloan wordt ondertussen ook steeds meer onder druk gezet door Asa. Daarom zegt ze ja op zijn huwelijksaanzoek – ze heeft het gevoel dat ze niet anders kan. Maar dan heeft ze buiten Carter gerekend. ‘Too Late’ van Colleen Hoover bevat een dosis crime die ervoor zorgt dat het een enorme pageturner is. Let op: niet geschikt voor tere zieltjes!

‘Dit is misschien wel het heftigste en bijzonderste boek dat ik ooit gelezen heb’ – Chinouk Thijssen

five-stars
Too late geschreven door: Colleen Hoover
Bladzijden: 416
Meer van deze auteur: Nooit meer, Mijn belofte aan jou, Uitzonderlijk, De waarheid, Misschien nu
Uitgeverij: Zomer & Keuning | 18 July 2019
Genre: New Adult, Romance
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Niks mis mee. Simpel en aantrekkelijk. De titel Too Late is duidelijk in beeld en maakt samen met de zin onderop dat je dit boek meteen wilt oppakken!

Veel gehoord over Too Late dus hoge verwachtingen! Ergens baal ik daar altijd een beetje van want wat nou als hij tegenvalt? Ben ik dan minder gevoelig? Een soort ijskonijn? Ik ben heel benieuwd wat ik van dit verhaal ga vinden!

Ik hou van dit boek! Weet je dat vast!

Het is heel naar maar ik herken er veel in! Dus alle recensies die ik over Too Late lees met dat dit too much is en een beetje over the top is…. prijs jezelf gelukkig!

Dit boek is duisterder dan eerdere boeken die ik van Colleen las, heftig en intens maar ook heel goed!

Misschien niet voor tere zieltjes maar ik heb er echt van genoten, hoe raar dat ook mag klinken nadat je het gelezen hebt. Voor mij had het boek nog veel dikker gemogen want ik was compleet verkocht!

Sloan is een personage waar je echt meteen een band mee voelt. Althans, ik wel!

“Ik leef al zo’n twintig jaar op deze aardkloot en dit is voor het eerst dat ik het gevoel heb dat iemand iets om me geeft.” – blz. 79

Haar leven heeft voor haar niet veel waarde, alles wat ze doet doet ze eigenlijk voor haar broertje. Toch heeft ze ergens het idee dat ooit haar leven toch zou moeten omdraaien.

“Het grootste gedeelte van mijn leven voelt als een straf voor iets verschrikkelijks wat ik in mijn vorige leven gedaan moet hebben.” – blz. 121

Op school leeft ze al geen normaal leven. Ze heeft de zorg over haar broertjes en kan geen gewone pubermeisjes dingen doen.

“Ik wilde alle normale middelbare school dingen die pubermeisjes wilden.” – blz. 317

Dat is hoe ze terecht komt bij Asa.

Haar keuzes zullen voor vele raar overkomen maar ik begreep haar verlangen naar aandacht wel!

Haar vriend Asa is alleen een heel ander niveau vriendje dan de meeste misschien gewend zijn! Zijn geld verdient hij door de drugdealer van de campus te zijn. Geen prins Charming in dit boek van Colleen dus. Hij heeft geen lekkere jeugd gehad en dit heeft hem psychisch dusdanig veranderd dat zijn kijk op vrouwen heel anders is, hij ziet alle vrouwen als hoeren behalve zijn Sloan.

“Ik zou weleens willen weten hoe het is als iemand die woorden tegen je zegt. Ik hou van je! Niemand heeft dat ooit tegen me gezegd.” – blz 249

Hoewel hij geen persoonlijkheid heeft waar je een zachte spot voor kunt ontwikkelen is er toch ergens een stukje sympathie om hem en zijn verleden.

Dit word echter helemaal naar achteren gedrukt om hoe hij met Sloan omgaat!

“Ik wist dat niemand gedoemd kon worden met zulke verschrikkelijke ouders, om vervolgens een verschrikkelijke jeugd en volwassen leven te hebben.” – blz. 263

Hoewel Sloan ook wel weet dat ze beter verdient heeft ze geen andere opties. Ze moet gewoon bij Asa blijven tot ze haar studie heeft afgerond, dan kan ze geld verdienen voor haar en haar broertje.

Op school komt ze Carter tegen. Een man met humor en even laat ze zich gaan in een onschuldige flirt. Maar wanneer Carter bij haar thuis verschijnt als nieuwe partner van Asa heeft Sloan haar vertrouwen in het bestaan van goede mannen verloren.

Wat volgt is echt een verhaal waar je aan begint, soms leest met ingehouden adem en niet mee stopt tot het uit is!

Aan het einde lees je een ‘Epiloog na de epiloog’ en dan weer naar twee maanden er voor? Dit voelde een beetje verwarrend! Deed uiteindelijk niks af aan het verhaal maar je zit helemaal vastgezogen in een verhaal en bladert op top snelheid door het boek en dan zie je ‘epiloog na de epiloog’ en dan ben je gewoon heel even mind fucked…. En dat is best zonde want je zit zo lekker in dit verhaal!

[bol_product_links block_id=”bol_5d52d905bc5bd_selected-products” products=”9200000109121607,9200000107853836″ name=”too late” sub_id=”” link_color=”00030A” subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”792″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.