Recensie | Toren van de Dageraad, Sarah J. Maas

Recensie | Toren van de Dageraad, Sarah J. Maas

In Toren van de dageraad volgen we het verhaal van Chaol en Nesryn die naar de Torre Cesme afreizen, terwijl Aelin gelijktijdig haar verhaal in Rijk van stormen vervolgt.

Chaol Westfall, kapitein van de garde, stond altijd bekend om zijn kracht en onvoorwaardelijke loyaliteit. Maar dat is veranderd sinds het glazen kasteel is verbrijzeld, zijn mannen zijn afgeslacht, en de koning van Adarlan zijn leven spaarde, maar zijn lichaam heeft gebroken.

Zijn enige kans op herstel ligt in handen van de legendarische genezers van de Torre Cesme in Antica – hét bolwerk van het machtige zuidelijke rijk. Met het oog op de dreigende oorlog lijkt het een goed idee om daar een pact mee te sluiten. Maar wanneer hij afreist naar het verre rijk, doet Chaol een ontdekking met grote gevolgen…

five-stars
Toren van de dageraad (De glazen troon, #6) geschreven door: Sarah J. Maas
Bladzijden: 656
Serie: De glazen troon #6
Meer van deze auteur: Koningin van de Schaduw (De Glazen troon, #4), Rijk van stormen (De glazen troon, #5), Huis van Aarde en Bloed
Uitgeverij: Boekerij | February 26th 2018
Genre: Fantasy
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Zoals je in eerdere recensies van deze serie hebt kunnen lezen vind ik het erg jammer dat de uitgeverij niet door is gegaan met de oorspronkelijke covers. Toen we een hele poos terug keuzes kregen voor de covers was ik licht teleurgesteld dat ze niet de cover kozen die ik het mooist vond.

Toen ik de eerste keer deze covers zag was ik er ook niet over te spreken. Voor mij hadden al die rozenblaadjes niet gehoeven. Elk deel worden het er meer en hoewel het er heel leuk uitziet als je alle delen naast elkaar legt denk ik echt dat mensen het verkeerde idee krijgen door de cover.

Ze gaan het door al die blaadjes en het volume van de serie meer zien als zoetsappige romannetjes in plaats van de kick ass fantasy die het is!

Ik denk dat een volgend deel geheel gevuld is met blaadjes?

toren

Na het lezen van Rijk van Stormen sloeg ik meteen dit boek open! Direct was ik teleurgesteld. Chaol…. Niet mijn favoriete personage en hoe kan Sarah het ons aandoen om de cliffhanger van Rijk van Stormen niet door te laten lopen in Toren van de Dageraad?

Maar omdat ik hoop had dat ergens de paden weer zouden kruisen las ik verder, en wat werd ik beloond!

Sarah J. Maas is gewoon een genie! Een nieuw gebied dat in de eerste helft goed word opgebouwd en in de tweede helft gewoon waanzinnig is! Chaol, die ik niet zo leuk vond heeft mijn hart veroverd maar daarnaast? Alle nieuwe personages zijn geweldig ♥ en niet alleen de nieuwe personages maar ook nieuwe dieren! En sommige momenten met die dieren zijn gewoon regelrechte horror film momentjes! De kriebels over mijn lijf van alle intense gebeurtenissen in dit boek!

De ene plottwist na de ander en je ontdekt zoveel geweldige maar ook creepy dingen in dit boek!!!!

Nog een klap, woedend en razend.

      Toen… een stem.

      Zacht en sissend, mannelijk noch vrouwelijk.

Sarah heeft met dit deel bijna een horror geschreven in plaats van een fantasy, ik durfde op sommige stukken gewoon bijna niet door te lezen! Niet aan te raden om de tweede helft van dit boek midden in de nacht, in je eentje te lezen!

Ik kijk zo uit naar het laatste deel, over het algemeen heb ik enorm genoten van dit boek, maar ik verlang echt naar Rowaelin!

Toren van de Dageraad is een boek vol nieuwe personages en plottwisten. Sarah J Maas is een genie dat torenhoge verwachtingen schept voor het laatste deel in deze geweldige serie!

620 bladzijden dik en in het vorige deel een mega cliffhanger van Aelin? En dan in dit boek 618 bladzijden Chaol en Nesryn en serieus de laatste 1,5 bladzijden een glimp van Aelin en wederom een killer cliffhanger? Are you trying to kill me Miss Maas?

[bol_product_links block_id=”bol_5ac3703262d02_selected-products” products=”9200000085063733″ name=”glazen troon ” sub_id=”” link_color=”FF7777″ subtitle_color=”FF7777″ pricetype_color=”FF7777″ price_color=”FF7777″ deliverytime_color=”FF7777″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 comments

  1. O! Jij wist niet dat dit een Chaol-novel was? In eerste instantie zou een kort “side-book” worden om wat gaten te dichten tussen Empire of Storms en Kingdom of Ash. Het is een beetje uit de hand gelopen en uiteindelijk het zesde deel van de serie geworden, maar hij zou er oorspronkelijk buiten staan. Ik ben zelf wel blij dat het in Nederland wel echt deel van de serie is! En ik vond het een heel gaaf en goed boek en was er zo blij mee!
    En nu wachten…

  2. Ik ben blij dat ik niet de enige was die het boek begon te lezen en verwachtte dat het zou verder gaan waar het vorige stopte. Echt, na zo’n cliffhanger is het bijna onmenselijk om je lezers nog een volledig boek langer te laten wachten op de ontknoping. Niet dat ik Toren van de Dageraad niet goed vond haar maar toch … Aelin en Rowan! Liefst zo snel mogelijk! Of nog beter …. nu meteen!
    zwartraafje onlangs geplaatst…Gelezen in April 2018My Profile