Recensie | Trinkets, Kirsten Smith

Recensie | Trinkets, Kirsten Smith

Trinkets is een geweldige jongerenroman van Kirsten Smith. Bekend van de gelijknamige populaire Netflix-serie.

Elodie, Tabitha en Maureen krijgen een kick van stelen. Wanneer deze totaal verschillende meiden elkaar tegenkomen bij een verplichte bijeenkomst van Anonieme Winkeldieven, ontstaat er een wonderlijke vriendschap.
Maureen is de bad girl van het trio, Elodie de buitenstaander en Tabitha heeft alles: geld, looks, populaire vrienden én een uitpuilende kledingkast. Wat drijft hen? En hoe overleven ze die irritante bijeenkomsten en hun middelbare school?

three-stars
Trinkets geschreven door: Kirsten Smith
Bladzijden: 300
Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein | 24 September 2019
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat zonde!!!! Duidelijk is dat deze cover naar aanleiding van de serie Trinkets is genomen met ook de gezichten van de acteurs. Ik denk dat een film editie het op de schappen altijd slechter doet dan een gewone cover. Oh en ik vind stickers altijd al verschrikkelijk op boeken, deze keer is de ‘sticker’ gewoon er op geprint… eeuwig zonde!Zoals je gisteren kon lezen heb ik de serie eerder gekeken dan dat ik het boek las! Ja, heel slecht van mij! Toch vroeg ik me wel af wat ik beter zou vinden, boek of serie?

Na het lezen van het boek kan ik zeggen dat ik niet omver geblazen ben door beide maar het boek toch wel echt beter vind!

Wat hebben Maureen, Tabitha en Elodie gemeen? Niet heel veel. Eigenlijk voor de dag dat ze elkaar ontmoeten hebben ze helemaal niks met elkaar gemeen!

Ze hebben allemaal een heel verschillende achtergrond. Tabitha is een echt rijkeluis meisje met bijbehorende verwende attitude. Elodie is het nieuwe meisje op school en Maureen is een beetje een rebels typetje dat bij haar tante woont.

Ze gaan naar dezelfde school, zitten soms zelfs bij elkaar in de klas maar zouden nooit met elkaar omgaan! Tot ze samen verplicht bij een anonieme shoplifters groep komen.

En als jij nu denkt dat de meiden hier iets van leren zit je er toch echt heel erg naast! Ze stelen als nooit tevoren en krijgen langzamerhand een soort band met elkaar. Maar het stelen of de vreemde vriendschap kan nooit eeuwig duren. Of wel?

Naast het stelen blijken de meiden ieder zo hun eigen problemen te hebben en in elk van hun povs krijgen we steeds meer een beeld van deze problemen. De manier waarop elke pov geschreven is vond ik ook erg leuk gevonden, zo schreef Elodie bijvoorbeeld in een soort vers stijl.

Trinkets is een boek dat veel problemen  tegelijk probeert aan te pakken en dat voor het grotere gedeelte beter doet dan in de serie.

Het is allemaal een klein beetje cliche, probleemjongeren die problemen veroorzaken door de problemen in de thuissituatie. Bij elkaar steun vinden al zijn ze allemaal elkaars tegenovergestelde. Het is niet iets heel erg nieuws maar toch zeker wel een vermakelijk boek!

[bol_product_links block_id=”bol_5da364258cf92_selected-products” products=”9200000115192658,9200000115228121″ name=”trinkets” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FF0000″ deliverytime_color=”000000″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”792″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.