Recensie | Truth or Dance (Truth or Dance #1), Chinouk Thijssen

Recensie | Truth or Dance (Truth or Dance #1), Chinouk Thijssen

Hoe ver ga jij voor je danscarrière?
Truth or Dance. Zo heet de groepschat waar ballerina’s India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden denken dat het een schoolproject is, waarbij ze door opdrachten uit te voeren kans maken op de hoofdrol in de eindvoorstelling van het conservatorium. Maar de opdrachten van Truth or Dance zijn bizar en soms zelfs ronduit gevaarlijk. De vriendinnen willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid om daarvoor hun vriendschap op het spel te zetten? En misschien zelfs over lijken te gaan?
Het eerste mysterieuze en zenuwslopende deel van ‘Truth or Dance’, een trilogie over de duistere kanten van de balletwereld. Voor young adults.

three-half-stars
Truth or Dance geschreven door: Chinouk Thijssen
Bladzijden: 285
Serie: Truth or Dance #1
Meer van deze auteur: Hij is van mij, Blindelings, Wonderland, Fataal spel, Je hebt één nieuwe volger
Uitgeverij: Clavis | 21 September 2018
Genre: Young Adult
Uitgave: Hardcover
Voeg toe op: Goodreads

Wat vind ik van de cover

De donkere achtergrond van Truth or Dance met het gekozen lettertype en de ballet outfit samen geven het een heerlijke thriller vibe!

Wat vind ik van het verhaal

Nadat ik Fataal Spel van Chinouk niet echt denderend vond moet ik zeggen dat na een beetje een langzaam begin Truth or Dance me uiteindelijk toch echt wel weer beet pakte en me niet losliet tot ik het uitlas.

Een duidelijke ya thriller setting deze keer in de vorm van een balletschool.  Als je fan bent van series zoals Pretty Little Liars en whodunnit achtige jeugd thrillers dan weet je Truth or Dance ook wel te waarderen.

In wat op het eerste oog onschuldige opdrachten lijken te zijn om de felbegeerde hoofdrol te bemachtigen nemen de opdrachten algauw serieuzere wendingen die hun levens op zijn kop kunnen zetten.

Hoewel ik de meisjes ontzettend naïef vind pakt het verhaal me toch! De spanning neemt geleidelijk aan meer toe en ik moet zeggen dat ik voor nu nog geen idee heb wie er achter de groepschat zit!

En dan komt de cliffhanger! Ik heb de overige twee delen uit deze trilogie direct besteld en hoop dat ik in die delen nog meer spanning ga vinden als in het eerste deel en natuurlijk een geweldige ontknoping aan het eind!

Het eerste mysterieuze en zenuwslopende deel van ‘Truth or Dance’, een trilogie over de duistere kanten van de balletwereld.

Mysterieus, ja zeker! Zenuwslopend, het mag van mij nog een tikje meer zijn en duister? Tja, ik zat persoonlijk meer met het labeltje ‘gewicht’ wat ik een beetje duister vond. Als dit boek voor YA bedoeld is dan is een cijfer aan ‘te zwaar’ zijn hangen best gevaarlijk, dat vond ik dus nogal een minpuntje.

Voor mij was Truth or Dance een goed eerste deel van een trilogie, het heeft me immers nieuwsgierig genoeg gemaakt naar de rest. Toch blijf ik wel altijd een beetje een dertien in een dozijn gevoel houden bij dit soort boeken. Het spelletje is bekend, de locatie is anders!

Daarom voor mij 3,5 ster en vol goede hoop op naar de volgende 2 boeken!

Dit boek ook lezen

[bol_product_links block_id=”bol_5e38250ee8e02_selected-products” products=”9200000095471174,9200000107783218,9200000114363458″ name=”truth or dance” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”000000″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”789″ cols=”3″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Totaalplaatje

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.