Recensie | Twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is, Karen M. McManus

Recensie | Twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is, Karen M. McManus

Ellery en haar tweelingbroer Ezra moeten noodgedwongen verhuizen naar de geboorteplaats van hun moeder.

Lang geleden is hun tante Sarah daar verdwenen – een zaak die nooit is opgelost en waar in de familie nooit over gesproken wordt. Algauw ontdekt Ellery dat er pas nog een meisje is verdwenen. Net als Sarah was dit meisje homecoming queen op school, en niet lang daarna worden ook de meisjes die dit jaar genomineerd zijn bedreigd. Ellery is een van de kandidaten en besluit zelf op onderzoek uit te gaan. Ze wordt daarbij geholpen door Malcolm, een jongen van school die ze stiekem wel leuk vindt, maar die ook meer lijkt te weten dan hij doet voorkomen. Langzaam maar zeker komt Ellery dichter bij de waarheid. Maar dan vindt er nog een verdwijning plaats en deze keer wel heel dichtbij…

four-stars
Twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is geschreven door: Karen M. McManus
Bladzijden: 274
Meer van deze auteur: Een van ons liegt, Eerlijk duurt het langst , Familie liegt nooit, Jij wordt nog eens mijn dood
Uitgeverij: Best of Ya | 8 February 2019
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Mwah…. Niet echt een cover die er uit springt! De tekst valt natuurlijk wel op maar door de titel denk ik wel heel erg aan Pretty Little Liars. Dat kan een pluspunt zijn maar voor mensen die de serie niet goed vonden natuurlijk ook een minpunt!

Nadat ik echt onder de indruk was van het debuut van deze auteur (Een van ons liegt), heb ik echt uitgekeken naar dit boek!

Ik hou van YA-thrillers en die van Karen McManus zijn zeker zo goed dat je ze in no time uitleest! Niet alleen de personages zijn spot on ook de plot van haar verhalen is wederom ijzersterk!

Haar YA thrillers zijn echt perfect gebalanceerd en zitten precies goed op het randje griezeligheid! De spanning zit er zo goed in dat je ook echt zelf met alle aanwijzingen probeert het verhaal te ontrafelen!

In dit tweede boek lezen we over Ellery en haar tweelingbroer Ezra. Hun moeder is opgenomen in een kliniek en zij gaan daardoor bij hun oma wonen in Echo Ridge, het plaatsje waar hun moeder is opgegroeid. En het stadje Echo Ridge heeft heel wat skeletons in the closet!

Het verhaal wordt verteld vanuit twee pov’s, Ellery en Malcom. Ellery is een echte speurneus, ze heeft zoveel crime series gezien dat ze een beetje paranoïde is. Malcolm is een beetje een buitenbeentje dankzij iets uit het verleden met zijn broer.

Vanuit hun pov’s probeer je de gebeurtenissen uit het verleden te ontrafelen en hoop je dat zij de dader ontmaskeren voor het verleden zich herhaalt!

Ik vond het verhaal echt ontzettend goed in elkaar gedraaid en de uiteindelijke plot was er één die ik absoluut niet zag aankomen! Ik kijk uit naar haar toekomstige werken!

Als je van boeken zoals There’s someone inside your house, Dwaalspoor, Voor het laatst gezien of films zoals Scream en I Know What You Did Last Summer houdt dan moet je de boeken van Karen zeker lezen!

[bol_product_links block_id=”bol_5c8122a75d8fd_selected-products” products=”9200000101887046,9200000102170108″ name=”twee kunnen een geheim bewaren” sub_id=”” link_color=”F4907C” subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”F4907C” deliverytime_color=”000000″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”800″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment