Recensie | Verliefd – tussen de sterren (Karina and Kael, #1), Anna Todd

Recensie | Verliefd – tussen de sterren (Karina and Kael, #1), Anna Todd

Karina is opgegroeid op een militaire basis en weet maar al te goed hoe soldaten eraan toe zijn als ze terugkeren uit een oorlogsgebied. Zij is de lijm die de familie bij elkaar houdt wanneer haar vader wordt uitgezonden en haar broer, Austin, voor de zoveelste keer in de problemen raakt met de politie. Karina weet dat ze ook voor zichzelf moet zorgen, maar als Austins gedrag nog schrikbarender wordt, en haar vaders reacties steeds extremer, balanceert zelfs Karina op het randje van de afgrond. Dan komt ze Kael tegen – een gesloten man die ze dolgraag beter wil leren kennen.
De twintigjarige Kael is een knappe soldaat die gebukt gaat onder de nasleep van twee missies in Afghanistan. Hij is emotioneel beschadigd en houdt zijn gevoelens voor zich. Karina raakt gewend aan zijn stille aanwezigheid, maar vindt het steeds lastiger om haar gevoelens voor hem te verbergen. Als Kael niet blijkt te zijn wie Karina dacht, moet ze waarheid en leugens proberen te scheiden – en een belangrijk besluit -nemen dat haar toekomst voor altijd zal veranderen.

one-star
Verliefd - Tussen de sterren geschreven door: Anna Todd
Bladzijden: 286
Serie: Karina and Kael #1
Uitgeverij: Boekerij | 18 October 2020
Genre: New Adult, Romance
Vertaald door: Anne-Marieke Buijs
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

Ik hou van bokeh achtige covers en de cover van Verliefd – Tussen de sterren geeft me een beetje een ‘Rapunzel’ vibe.

Het geeft echter niet iets van het verhaal weer. De gekozen serie naam in het Nederlands is het ook niet helemaal voor mij. Door de cover en deze naam denk je eerder aan liefde tussen astronauten of iets dergelijks.

Wat vind ik van het verhaal

De hele After serie van Anna Todd heb ik echt verslonden! Dikke paperbacks die te zwaar waren om maar vast te blijven houden, toch las ik de hele nacht door! Verslaafd was ik aan de boeken, helaas niet aan de films!

En dus was ik heel erg blij dat ik zag dat er een nieuwe serie van Anna Todd vertaald werd!

Enige puntje van aandacht was voor mij de synopsis. Deze schept direct een bepaald verwachtingspatroon.

Wanneer je als auteur een militaire NA wilt gaan schrijven moet je weten dat je van goede huize moet komen! We hebben immers Rebecca Yarros, echtgenote van een militair die de waanzinnig mooie, maar ook intens verdrietige Flight & Glory serie schreef.

Ietwat huiverig, maar klaar voor de mij beloofde schrikbarende acties van een broer en extreme reacties van een vader! Een verhaal over een meisje op het randje van de afgrond. Bring it on!

En boy, oh boy…

Wat ben ik intens teleurgesteld!!!!

Echt, ik kan er gewoon niet over uit. Dit verhaal sleepte maar door en door en nergens kreeg ik de mij beloofde dingen. Begrijp me niet verkeerd hoor. De ingrediënten zweven ergens en er word soms naar gehint, maar een echte samenhangende beleving krijgen we niet.

Een, naar ik zo denk, manische moeder die het leven van ene basis naar andere basis niet meer trok en er vandoor is gegaan. Goed, dat is één ingrediënt. Een vader die gewoon een beetje een bemoeial eikel is, dat zijn er zo veel. Een stiefmoeder waar het niet echt mee klikt, ook niks verrassends. Een broertje dat gewoon naar mijn idee een beetje wild is. En dan een ontzettend saaie 20 jarige die de lijm is tussen hen allemaal?

Het gezin ligt al ver voor dit boek helemaal uit elkaar. Haar moeder heeft ze al even niks van gehoord, haar broertje spreekt ze zo nu en dan en zij gaat 1x per week verplicht op diner bezoek (Hello Gilmore Girls) bij haar vader en diens nieuwe vrouw… wat een lijm!

Maar goed, Kare dus! Die haar eigen huis heeft, een fixer upper, en werkt in een massage salon. Op een dag loopt daar iemand naar binnen die eigenlijk een afspraak had bij Elodie, een hoogzwangere meid die bij Kare inwoont. Niet dat het een vriendin is, nee ze kennen elkaar ook maar pas.

De afspraak is de zwijgende Kael, die net terug is uit Afghanistan. We krijgen eigenlijk 0 achtergrond verhaal van hem. Hij houdt een broek aan tijdens de massage en haat pepermuntolie. En hij heeft een donkere huidskleur. Dat is wel zo’n beetje alle info!

Maar blijkbaar neemt Elodie hem direct mee naar het huis van Kare met de vraag of hij mag blijven slapen. Niet dat Elodie hem nu echt kent, hij is iemand die bij haar militaire partner in het groepje zat.

Doe je toch direct, 2 vrouwen waarvan 1 zwanger. Een beschadigde militair die je niet kent in huis nemen?

Als je nu al denkt dat mijn recensie tot nu toe warrig is, het boek is veel warriger!

En dat is mijn grote probleem. Het militaire aspect had zo interessant kunnen zijn, maar het werd net zo verwaarloosd als het liefdesverhaal of de zogenaamd schrikbarende acties van de broer. Als iemand me zou willen vertellen wat hij zo schrikbarend heeft gedaan, graag! (En dan bedoel ik niet de cliffhanger.)

Bijna het hele boek bestaat uit Kare die zichzelf gewoon uitermate zielig vind. En de meest belachelijke gedachtegangen heeft. Ze is namelijk opgegroeid met het leger, ze herkent het reilen en zeilen direct! Zo herkent ze militairen meteen aan hun korte kapsels en stevige spieren. (Wat zijn er dan toch ontzettend veel mannelijke soldaten he!) Maar vind ze het weer vreemd dat een militair 5 km zou lopen.

Ik kon echt niet warm worden van de personages en het summiere verhaal dat we van alle personages krijgen.

Het was zo ongelooflijk saai en alles heeft een tijdsbestek wat gewoon niet lijkt te kloppen. Qua gevoel vanuit Kare lijkt het alsof zij en Kael al maanden/jaren iets hebben. Maar eigenlijk zijn ze een week echt samen geloof ik? Vrijwel direct na hun kennismaking? De rest van het boek had geloof ik ook een tijdsbestek van maximaal 2 weken? Het is net alsof er gewoon hele hoofdstukken missen, ik weet het gewoon niet mensen?

Je blijft met een synopsis als deze wachten op dat moment waarop je hart ‘dropped’! Van verdriet voor je personage of van verliefdheid, van een vorm van emotie. Maar dit boek voelde gewoons doods aan qua feels.

Conclusie

Het was het gewoon niet. Militaire NA is duidelijk niet besteed aan Anna Todd, en gezien de weinig interessante verhaallijn en het gebrek aan ‘steam’ is dit boek gewoon echt saai te noemen. Misschien een beetje harsh maar wellicht was ‘After’ een gelukstreffer?

Cliffhanger…

Tja, ik zou willen zeggen dat het einde van dit boek me echt over heeft gehaald om toch deel 2 een kans te geven. Heel eerlijk, als ik een lezer was die boeken kon wegleggen als ‘DNF’ dan was deze allang op die stapel beland!

En dan mijn laatste puntje…

Ik heb echt gegierd van het lachen!

De intimiderende, keiharde vader? Was maar zo’n 1.50 lang. (blz. 68)

Dwerg is een informele aanduiding voor iemand die (veel) korter is dan gemiddeld. Doorgaans wordt er iedereen mee bedoeld die als volwassene een lengte van minder dan 1,55 m heeft. 

Hoe ben je in vredesnaam onder de indruk als je vader zo klein is?

Alsjeblieft! Iemand, zeg me dat dit gewoon een typo is!

Verliefd tussen de sterren een kans geven?

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

  1. Ik hou van je eerlijkheid, ik heb deze recensie met een glimlach op mijn gezicht gelezen. Alleen jammer dat ik het boek zelf nog heb liggen (net als After trouwens)……