Recensie | Vermoorde onschuld, Jennefer Mellink

Recensie | Vermoorde onschuld, Jennefer Mellink

Stephan is 18 jaar en zit vast voor de verdenking van moord op zijn vader. Omdat hij een black-out heeft en zich niets meer van zijn vaders dood kan herinneren, probeert hij via hypnotherapie de waarheid te achterhalen. Langzaam maar zeker komen er flarden uit zijn verleden naar boven, die niet alleen Stephan maar ook de lezer verrassen Jennefer Mellink schreef met Vermoorde onschuld een YA-thriller die alles in zich heeft: intrigerende personages, een spanning die gestaag wordt opgebouwd, en zoals we van Jennefer mogen verwachten een verbluffende ontknoping!

four-stars
Vermoorde Onschuld geschreven door: Jennefer Mellink
Bladzijden: 207
Meer van deze auteur: Kwaad bloed, Gebroken, Gevarenzone, Wonderland, Genadeloos
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff | 25 May 2018
Genre: Young Adult, Thrillers & Suspense
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Heel tof! Die uitgesneden tralies maken echt dat je het boek op pakt!

Dit is echt een page turner! De hoofdpersoon Stephan leeft in een getroebleerd gezin. Een patchwork gezin naar zijn eigen zeggen.

Een patchworksprei bestaat uit een heleboel kleurrijke lapjes stof. Het ene lapje is oud en lelijk, het andere chic en duur. Maar tussen al die verschillende lapjes stof vallen de paar rotte appels niet op. Ze vormen één geheel.

Zijn vader, zijn stiefmoeder Monica en haar dochter Abby vormen al 11 jaar lang zijn gezin, en in die elf jaar is zijn leven vrij turbulent.

Zijn vader was vroeger geen lieverdje, zijn stiefmoeder houdt er ook wat rare dingetjes op na en zijn stiefzus is er ook één zoals die uit Assepoester.

Echte vrienden heeft hij niet echt, hij leeft voor gamen en aan auto’s knutselen.

Maar dan overlijdt zijn vader, zelfmoord zeggen ze! Tot hij 9 maanden later word opgepakt voor moord!

Dat is waar het boek begint. Stephan achter de tralies. Hij zit nog in zijn voorarrest en alle bewijzen zijn tegen hem. Toch is Stephan er van overtuigd dat hij zijn vader niet heeft vermoord, het vervelende is echter dat hij zich niks meer kan herinneren. En niet alleen van die dag, hij heeft heel veel zwarte gaten in zijn geheugen.

Terwijl hij vastzit besluit hij daardoor contact te leggen met een hypnotherapeut in de hoop erachter te kunnen komen wat er nu echt gebeurd is met zijn vader. Zou hij echt zijn vader hebben vermoord?

Ik vond de eerste 184 bladzijden echt zo sterk, ik zat helemaal vastgezogen in het verhaal en was razend benieuwd wie er nu verantwoordelijk was voor de dood van zijn vader.

In de gesprekken met Stella gaat hij eerst ver terug naar zijn jeugd om zo stapje voor stapje dichter bij de overlijdensdatum van zijn vader te komen. Wanneer hij er op aan dringt om naar die dag te gaan werkt dat tegen. Hij krijgt niks binnen en daarom kijken ze terug naar maart dat jaar.

Maar dan opeens na maart komt, zonder vooraf een gesprekje met Stella, de herinnering naar boven. Dat is voor mij een minpuntje! Elke keer als Stella langskomt hebben ze namelijk eerst een klein gesprekje maar hier leek het alsof het zijn eigen herinnering was maar daarna bleek dat Stella toch bij hem zat. Hier miste ik toch wel de inleiding die Stella elke keer deed.

En met nog maar 21 bladzijden te gaan voelt het boek voor mij nu te dun.

Het uiteindelijke plot word in die paar bladzijden heel vlug ontrafelt en het voel te kort voor mij en hoewel soort van afgerond toch ook weer niet af! Wat gebeurt er hierna? Ik wil meer!

  • De bewaarder zijn naam. Hij heet Brutus, wat Stephan zelf ook een naam voor een hond vind. Mijn hond heet dus ook zo en ik kon echt alleen maar aan hem en Popeye denken…. Brutus is geen mensennaam tenzij je terug gaat naar de tijd van Julius Caesar.
  • Ik had heel wat personen op mijn verdachtenlijstje die als verdacht werden aangemerkt. Ik zat er naast…. maar vond dat wel heel jammer. De plot voelde uiteindelijk een beetje te vreemd?

Ik kan dat niet uitleggen zonder spoiler dus lees niet verder als je het boek nog niet las!

[hide-this-part] Oom Toon word als een criminele man neergezet die in het verleden door de vader van Stephan er bij genaaid is. Ook Hans krijgt een raar smaakje als hij met zijn dure bak opeens op bezoek is geweest. Om nog maar niet te spreken over Monica en Mario die de beduvelde echtgenoot hadden kunnen vermoorden. Dat uiteindelijk Abby in plaats van haar moeder neer te schieten hem neer schiet in een soort bluf actie vond ik jammer. En ik had graag de rest van het verhaal ook willen lezen. Hoe hij vrij kwam, wat er nu gebeurt is met het lijk van zijn stiefmoeder. Hoe ze Abby achter de tralies kunnen krijgen… [/hide-this-part]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.