Recensie | Vervloekingen (The Graces #2), Laure Eve

Recensie | Vervloekingen (The Graces #2), Laure Eve

Alle families hebben zo hun geheimen.Op de familie Grace rust een vloek.

Na alle verontrustende gebeurtenissen van de afgelopen maanden zijn de Graces vastbesloten om hun geheimen te begraven en terug te keren naar het gewone leven, maar de vloek die op de familie rust weerhoudt hen daarvan.

Wanneer Summer Grace een mysterieuze set tarotkaarten vindt, word de alles-omvattendheid van deze dodelijke vloek pas echt duidelijk.

Ze ontdekt dat haar vroegere vriendin river de sleutel is tot het verbreken ervan. Als zij de heksenkring van Thalia, Fenrin en Summer aanvult, zullen ze daar alle vier een enorme kracht aan ontlenen.

Het is een groot risico. Zij is een groot risico. Maar zoveel macht is dat risico toch wel waard?

four-stars
Vervloekingen geschreven door: Laure Eve
Bladzijden: 255
Serie: The Graces #2
Meer van deze auteur: De Graces
Uitgeverij: Best of Ya | 31 January 2019
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Dat is gewoon weer een beauty! Niks op te klagen met zulke covers mag mijn hele bieb wel gevuld zijn!

Na het lezen van De Graces in 2016 keek ik verlangend uit naar dit vervolg! Twee en een half jaar later lag dan eindelijk Vervloekingen op mijn mat en wat heb je dan stiekem een hoge verwachtingen opgebouwd!

De Graces wordt verteld vanuit River. Zij is verliefd op Fenrin en raakt bevriend met Summer. Aan het einde van de Graces komt ze erachter dat Fenrin een relatie heeft met Wolf waarna Wolf op een vreemde manier verdwijnt. Op een gegeven moment dwingen de Graces haar om Wolf terug te halen uit de dood, wanneer zij dat uiteindelijk voor elkaar krijgt blijft River verstoten alleen achter op haar school zonder vrienden.

Het boek eindigt met een vrij onheilspellende gedachte van River:

Vinden ze dat ik machtig ben? Nou, laat ze hun borst dan maar natmaken.

Dat schiep natuurlijk hele hoge en duistere verwachtingen!

Een tikkeltje huiverig begon ik dus aan dit tweede deel!

Vervloekingen wordt verteld vanuit Summer, het jongste zusje in de Graces familie.

Enkele weken na de terugkeer van Wolf willen ze het liefst niet meer terug naar het internaat waar geen van hen eigenlijk thuishoort. Hun prioriteit word dus ook zorgen dat ze van school worden geschorst zodat ze in de buurt van Wolf kunnen zijn en proberen om meer te weten te komen over de vloek die op hun familie rust.

Wanneer Marcus haar vreemde dingen verteld over bepaalde dingen die die River zou hebben gedaan wakkert haar nieuwsgierigheid aan en besluit ze een kijkje te gaan nemen in haar vaders kantoor. Zij komt met een beetje rondneuzen in haar vaders schriften op het spoor van een enakelgh, een soort geestheks. Met een geestheks in hun midden zouden niet alleen hun krachten versterkt worden maar zouden ze ook gevaar kunnen lopen. Er staat een kleine notitie van haar vader over iets wat er gebeurd is met een familielid en een enakelgh. Dat is natuurlijk iets wat Summer niet meer kan vergeten! Ook vind ze een verstopte set tarotkaarten waar later tijdens het bekijken met haar broer en zus een paar letters op blijken te staan. Samen met hen gaat ze proberen achter de geheimen van vroeger te komen en de oorsprong van de vloek te achterhalen zodat ze deze misschien wel teniet kunnen doen.

Ik moet helaas zeggen dat ik er niet door van mijn sokken werd geblazen!

Dit komt denk ik doordat het tempo en de verhaallijn in het begin me niet echt lagen. Alles voelt een beetje warrig wat ook goed kan komen doordat er een tijd tussen het lezen van deel 1 en 2 inzit.

Op de helft van het boek nam het tempo van het verhaal flink toe, door de spanning die er gecreëerd werd wou ik vanaf dat stuk doorgaan met lezen om er achter te komen wat er precies allemaal aan de hand is. En ik moet zeggen dat met het dichtslaan van dit boek ik kan zeggen dat die tweede helft veel goed maakt!

Toch miste ik in dit deel wel wat meer duisternis met betrekking tot River? Met de quote uit deel 1 in deze recensie verwacht je dat het boek een andere wending zou moeten hebben! En misschien ben ik gewoon heel erg verwend geraakt, maar ik zou meer over rituelen en magische handelingen willen lezen. Dit boek zou namelijk ook goed een ya thriller kunnen zijn en dat vind ik erg jammer want door de prachtige covers en het einde van deel één had ik heel wat duistere magie verwacht!

[bol_product_links block_id=”bol_5c45d85ec7887_selected-products” products=”9200000057345783,9200000075752608,9200000065176619,9200000075789160″ name=”graces” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”800″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.