Recensie | Vijf stappen van jou, Rachael Lippincott

Recensie | Vijf stappen van jou, Rachael Lippincott

Stella Grant houdt ervan om controle te hebben. Om haar taaislijmziekte te beheersen en de mogelijkheid van longtransplantatie te behouden, moet Stella zes stappen afstand houden met alles en iedereen. Het enige waar Will Newman controle over wil hebben, is het verlaten van het ziekenhuis. Binnenkort wordt hij achttien en kan hij alle apparaten loskoppelen en de wereld zien.

Will is precies waar Stella van weg moet blijven. Als hij alleen al op haar ademt, zou ze haar plek op de transplantatielijst kwijt kunnen raken. Een van hen zou zelfs kunnen sterven. Afstand: zes stappen. Geen uitzonderingen. Maar plotseling voelt zes stappen niet aan als veiligheid. Het voelt als een straf.

Wat als ze een klein stukje van de ruimte konden stelen die hun kapotte longen van hen hebben gestolen? Zou vijf stappen uit elkaar echt zo gevaarlijk zijn als het ervoor zorgt dat hun hart stopt met breken?

five-stars
Vijf stappen van jou geschreven door: Rachael Lippincott
Bladzijden: 229
Uitgeverij: Uitgeverij Volt | 14 mei 2019
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Ik vind de cover echt fantastisch! Ik heb er bijna geen woorden voor! Het pakte me al voor ik het boek las maar na het lezen er van vind ik het helemaal prachtig.

Na het lezen van de synopsis had ik niet hele hoge verwachtingen. Er zijn natuurlijk de afgelopen jaren meerdere boeken geweest zoals deze die ook verfilmd werden; Morning Sun, Everything Everything, The Fault in Our Stars. Soms lijkt het dan een beetje dertien in een dozijn te gaan worden.

Dit had dus het zoveelste verhaal over zieke tieners kunnen zijn die verliefd werden.

En dat is precies wat dit is, maar dan anders!

Want twee mensen met deze ziekte kunnen dan wel verliefd op elkaar worden, ze mogen echter nooit bij elkaar in de buurt komen. Ze moeten altijd ‘five feet apart’ blijven van elkaar en hoewel je dan denkt dat het allesbehalve romantisch kan zijn bewijst dit boek het absolute tegendeel.

Ik hou echt van de schrijfstijl van dit boek. Hoewel het verhaal vooral draait om hoe fragiel het leven en de moeilijke situatie van een terminale zieke is, was het toch niet zwaar om te lezen! Het had een heerlijk tempo en ik kon me helemaal inleven in de personages.

Ik hield ook erg van de personages in dit verhaal, ondanks het feit dat het een klein cliché voor me was. De roekeloze jongen en een braaf meisje dat alles goed doet. Maar gelukkig gaan Will en Stella verder dan alleen maar dit cliche! Ook de andere personages in dit boek stalen mijn hart en maakten dit verhaal compleet.

Ik kende de verwoestende taaislijmziekte helemaal niet! Ik vind dit boek daardoor ook erg leerzaam. Toen ik het boek las kreeg ik genoeg informatie over de ziekte om precies alles te begrijpen. Dit toont aan dat er goed is nagedacht over hoe een verhaal te schrijven over deze afgrijselijke ziekte.

Vijf stappen van jou is tragisch, hartverscheurend en een echte tranentrekker! Maar tegelijkertijd ook romantisch en hoopvol!

Lees het boek voordat je de film ziet! Dat is het zeker waard!

De film wil ik ook heel graag zien want Jughead ♥ en omdat ik heel benieuwd ben of ik bij de film net zo veel feelings krijg als bij het lezen van dit boek!

[bol_product_links block_id=”bol_5cf4f0be06d36_selected-products” products=”9200000107384493,9200000111013433″ name=”vijf stappen van jou” sub_id=”” link_color=”F4907C” subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”F4907C” deliverytime_color=”F4907C” background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”799″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.