Recensie | Vind ik leuk?! – Holly Bourne

Recensie | Vind ik leuk?! – Holly Bourne

Iedereen trouwt, krijgt baby’s, koopt huizen.Timelines vol succes. Maar niet voor Tori… Gelukkig.

En ineens ben je dertig. Je tijdlijn is een lange opsomming van aanzoeken, zwangerschapsaankondigingen en foto’s van pas gekochte huizen. Dertig worden lijkt wel een stoelendans: zodra de muziek stopt, kiest iedereen de dichtstbijzijnde plek om zich te settelen met iemand die toevallig ook aan het spel meedoet.

Maar Tori niet. Ze heeft al aardig wat bereikt voor haar dertigste: een bestseller op haar naam en duizenden fans, online en offline. Maar haar best-wel-oké vriendje is eigenlijk heel saai. En wanneer haar beste vriendin óók opeens verliefd wordt, begint Tori te twijfelen. Tori vult haar dagen met twitteren, YouTube en bedenken waarom iedereen – behalve zij – voor dit huisje-boompje-beestje-ideaal lijkt te gaan. Zijn ze bang de boot te missen? Of is zij degene die de memo heeft gemist? Als iedereen om je heen hetzelfde doet, en de klok keihard tikt, wat doe je dan?

five-stars
Vind ik leuk?! geschreven door: Holly Bourne
Uitgeverij: Harper Collins | juli 2018
Genre: Romance
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

De cover is wat me aantrok! De speelsheid en vooral het vraagteken bij de titel maakten me erg nieuwsgierig. Stukken beter dan het origineel dat op mij nogal deprimerend overkomt.

Toen ik dit boek zag was ik aan de ene kant heel erg nieuwsgierig maar aan de andere kant ook een beetje huiverig!

Ik las eerder Soulmates van Holly Bourne en dat is echt een geweldig mooie young adult. Hierdoor was ik een beetje bang dat een volwassen boek misschien minder tof zou zijn.

Gelukkig bleek het tegendeel waar!

We maken kennis met Tori, een dertiger die met succes een boek genaamd ‘Who The F*ck Am I’ heeft geschreven toen ze in haar twintiger jaren een soort quarterlifecrisis had.

Ze is erg beroemd en haar fans volgen alles wat ze zegt op social media op de voet. Voor haar F*ckers post ze de meest perfecte updates en houdt nauwlettend in de gaten of iedereen die updates wel liked!

Maar is haar leven wel zo perfect?

En haar relatie? Is haar Rotsman wel degene met wie ze de rest van haar leven moet doorbrengen?

In 9 maanden krijgen we alles mee van de onzekerheid van Tori, de beslissingen die ze maakt en de mensen om haar heen.

Tori’s verhaal is zeker als dertiger ontzettend herkenbaar. Je hebt dan vaker de innerlijke vraag of dit het nu allemaal is? En al wil je iets veranderen toch ben je weer bang want wat als…..

Aan de ene kant voel je je nog jong en aan de andere kant voelt het alsof je leven al voorbij is.

‘Hoe denk je dat het is om in de dertig te zijn?’

‘Ik denk dat je jezelf dan beter kent. Maar ik denk ook dat je verdrietig bent omdat je dat gevoel nog niet had toen je jonger was. Ik denk dat je rouwt om het verval.’

De schrijfstijl is erg realistisch, af en toe heel sneu maar ook komisch.

“Zijn penis dobbert als een verdwaalde zeeschildpad in het water.”

Vijf sterren van mij, en een aanrader voor iedereen in hun dertiger jaren!

De boodschap in dit boek bevalt me ook wel…. ergens zijn we allemaal slaven van onze social media geworden… altijd op zoek naar de leukste status om te delen en de mooiste foto met de beste filters om onze ‘gebreken’ te verbergen….

Maar het echte leven is niet hier op het schermpje.. maar daar buiten en daar moet je doen wat jou gelukkig maakt!

[bol_product_links block_id=”bol_5ba373d1d347f_selected-products” products=”9200000091698599″ name=”vind ik leuk” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 comments