Recensie | Virus, Mirjam Mous

Recensie | Virus, Mirjam Mous

Kris, een jongen die lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette, is op vakantie met zijn neef Hopper. Ze rijden door de bergen als er een hevig noodweer losbarst. Kris schrikt zich het apelazarus. Er loopt een man op de weg! Hopper kan hem niet meer ontwijken. De jongens raken in paniek en slaan op de vlucht. Ze komen terecht in Odrín, een Spaans bergdorp, dat altijd in de schaduw ligt. Er hangt een unheimische sfeer en de meeste bewoners zijn nors en gedragen zich soms ronduit bedreigend. Kris en Hopper besluiten er stilletjes vandoor te gaan, maar de enige toegangsweg is ineens afgesloten en wordt door gewapende mannen bewaakt. Niemand mag het dorp nog in of uit - er waart een onbekend en zeer besmettelijk virus rond...

four-stars
Virus geschreven door: Mirjam Mous
Bladzijden: 288
Meer van deze auteur: Het Eos-project
Uitgeverij: Van Goor, Best of Ya | maart 2017
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Ik mocht dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie, hartelijk bedankt hiervoor!

Virus | De covervirus

Ik hou van dit soort covers! Het zet meteen een heerlijk sfeertje neer! Een rennend iemand in een donker bos? Een goed recept voor een spannend boek!

Virus | De binnenkant

Na het lezen van de flaptekst was ik ontzettend benieuwd naar dit boek. Haar eerder verschenen Boy 7 vond ik ook erg spannend dus toen ik dit boek kreeg wou ik er ook meteen in beginnen!

Kris en Hopper, de hoofdpersonen in dit boek, zijn op een soort van roadtrip. Wanneer ze iemand aanrijden en op de vlucht slaan lijkt het geluk hun niet meer aan hun zijde te staan.

Noodweer volgt en na weer een ongeluk komen ze terecht in een wel heel vreemd dorp.

Terwijl ze angstvallig hun geheim proberen te bewaren in het vreemde stadje breekt er een virus uit. Daardoor kunnen ze niet meer weg en ontrafelen ze langzaam de geheimen die in dit stadje rondwaren.

Voor mij was Kris meteen een leuk personage! Met zijn Gilles de la Tourette heeft hij natuurlijk de nodige tics maar ik vond vanuit zijn pov lezen niet alleen erg vermakelijk (en humoristisch van tijd tot tijd), ook vond ik het fijn om te lezen dat deze aandoening niet alleen maar schelden en rare dingen roepen inhoud.

Alle dwangneuroses waar Kris mee moet leven komen ook aan bod en dat maakt hem tot een personage dat mijn complete aandacht kreeg! Hopper daarentegen leek in het begin meer de stoere jongen uit te hangen en het duurde dan ook even voor ik aan hem gewend was.

De spanning word in dit boek goed opgebouwd! Naar het einde van het boek toe heb je echt sommige stukjes waarbij je angstvallig mee leeft met de hoofdpersonen uit dit verhaal. Een niet te voorspellen einde en daar hou ik van!

Met dit boek van Mirjam Mous krijg je het leesvirus weer flink te pakken! Het leest als een trein! Niet neer te leggen!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

  1. Wat gaaf dat je er een recensie exemplaar van hebt! Stiekem wel een beetje jaloers hoor! Ik zie het wel vaker voorbij komen. Toch maar eens op een zoektocht hoe dat nou werkt… Maar goed, ik vind je recensie echt heel goed! 🙂 leuk om te lezen!

    1. Recensie exemplaren worden je na een tijdje ook aangeboden door een uitgever! Dan kom je op hun perslijst en krijg je persberichten. Ik blog nu bijna twee en een half jaar en mag dan soms wat recensie exemplaren ontvangen! Hartstikke leuk natuurlijk maar je moet niet bloggen voor de gratis exemplaren 🙂