Recensie | Vogelvrij (Spellslinger, #1) – Sebastien de Castell

Recensie | Vogelvrij (Spellslinger, #1) – Sebastien de Castell

'Er zijn drie eisen om Jan'Tep als familienaam te verdienen. De eerste is kracht om je familie te verdedigen. De tweede is het beheersen van hoge magische kunsten. De derde is simpel, namelijk 16 jaar worden. Het was een paar weken voor mijn verjaardag toen ik besefte dat ik aan geen enkele eis zou voldoen.'

Wanneer je bent geboren als Jan'Tep en bijna 16 jaar wordt, kan je er maar beter op voorbereid zijn om te bewijzen dat je een echte magiër bent. Dat… of een wonder moet onderweg zijn. Maar Kellen rekent op geen van beiden. Hij weet dat hij iets achter de hand moet hebben om niet in volkomen diskrediet te raken bij de Jan'Tep gemeenschap. Dus wanneer Argosi, een zwerver met drie pakken spelkaarten, in het dorp aankomt weet hij dat hij geen andere keuze heeft dan haar hulp te accepteren…

five-stars
Vogelvrij (Spellslinger, #1) geschreven door: Sebastien de Castell
Bladzijden: 383
Serie: Spellslinger #1
Meer van deze auteur: Schaduwzwart (Spellslinger, #2)
Uitgeverij: Meis & Maas | September 4th 2017
Genre: Young Adult
Uitgave: Hardcover
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

De cover is één van de eerste dingen waar ik verliefd op werd! Hij straalt echt iets heel mysterieus uit en de illustraties vind ik echt prachtig! Echt een coverbuy voor mij!

Magie! Ik hou echt van boeken die als onderwerp iets met magie of toveren hebben. Toen ik gevraagd werd voor de blog tour van het tweede deel was ik dus ook blij verrast toen de uitgeverij me het eerste deel toezond zodat ik die eerst kon lezen!

Ik accepteerde natuurlijk graag want de synopsis maakte dat ik dit boek echt graag wou lezen.

Het verhaal begint met Kellen, hij is bijna zestien en zal dus een aantal proeven moeten ondergaan om te bewijzen dat hij een Jan’Tep is met magische krachten of een Sha’Tep met zo goed als geen magische krachten. Als hij een Jan’Tep is krijgt hij als magiër meer aanzien en zal hij een nieuwe naam krijgen. Als Sha’Tep zal hij moeten werken voor de Jan’Tep.

Kellen heeft echter een probleem, je kunt als magiër  banden krijgen op je armen maar bij hem is er nog geen een geopenbaard. De tijd raakt op en Kellen wil alles doen wat hij kan om maar geen Sha’Tep te hoeven zijn, zelfs als hij daarvoor vals moet spelen.

Wanneer hij hiermee lijkt weg te komen gooit zijn zusje, die zelf een soort van magisch hoogbegaafd is, roet in het eten. Kellens problemen lijken steeds groter te worden en wanneer zijn zusje denkt dat ze een oplossing heeft voor zijn probleem bekoopt hij dat bijna met de dood! Gelukkig is daar opeens een vreemde verschijning die zijn leven red. Ferius Parfax is een Argosi, en met haar komst begint een mysterieuze reis voor Kellen.

Ik ben echt compleet fan van de personages in dit boek! Ferius is echt een kickass dame, die steeds weer aangeeft geen dame te zijn!

Een vrouw is als een man, alleen slimmer en met grotere ballen.

Kellen is een jongen die echt niet verder kijkt dan zijn neus lang is en daardoor af en toe heerlijk dommig is. Maar toch gebruikt hij op sommige momenten naast zijn verstand ook zijn hart en zo komt dan ook nog Reichis op hun pad, mijn ultieme favoriet!

Kan iets echt boosaardig zijn, alleen omdat het is wat het is?

Reichis is de beste sidekick die ik in tijden heb gelezen! Deze mega sadistische, sarcastische eekhoornkat heeft echt mijn hart gewonnen en ik heb dikwijls door hem in een deuk gelegen!

Ik haat niet alle mensen, maar jouw volk? In feite zijn jullie enorme wandelende drollen die proberen alles om zich heen kapot te maken.

De hoofdpersonen vormen samen een heel speciaal trio in een boek vol slechteriken met een geweldige, unieke, magische wereld. Vogelvrij is een fantasy boek als geen ander!

Mijn boekenhartje klopt vol verwachting naar de rest van deze 6-delige serie!

[bol_product_links block_id=”bol_5aa1127e49289_selected-products” products=”9200000087201083,9200000087286717″ name=”spellslinger” sub_id=”” link_color=”F77777″ subtitle_color=”F77777″ pricetype_color=”F77777″ price_color=”F77777″ deliverytime_color=”F77777″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment