Recensie | Vrienden voor het leven, Astrid Harrewijn

Recensie | Vrienden voor het leven, Astrid Harrewijn

Als het roer helemaal om moet, kun je de hulp van je vrienden goed gebruiken

De hoofdpersonen uit Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) en Daar heb je vrienden voor keren allemaal terug in het los te lezen vervolg.

Een maand vakantie, misschien zelfs twee. Dat is wat Kiki, succesvol als handige intermediair in de kunstwereld, zich heeft voorgenomen als de spraakmakende tentoonstelling van Jeff Koons eindelijk opent in het Stedelijk. Maar de tentoonstelling ontaardt in een politieke rel, en in plaats van op een tropisch strand belandt Kiki in een achtbaan van gebeurtenissen waar ze geen grip op krijgt.

Ondanks de onvoorwaardelijke steun van haar vrienden en van de trouwe klusjesman, gaat het vanaf dat moment bergafwaarts met haar carrière. Wanneer ze uiteindelijk een tijdje van de radar verdwijnt in een afkick-kliniek, komt ze tot een verhelderend inzicht: ze leeft het leven te snel. Maar om dat te veranderen en the art of slow living écht te leren omarmen, is meer nodig dan goede voornemens alleen...

four-half-stars
Vrienden voor het leven geschreven door: Astrid Harrewijn
Bladzijden: 320
Meer van deze auteur: Drie vrienden, een huis [en een klusjesman], Daar heb je vrienden voor
Uitgeverij: Boekerij | October 3rd 2017
Genre: Romance
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Vrienden voor het leven | De cover

Ik word zo vrolijk van de kleurtjes! En als je kijkt naar de voorkant hebben de silhouette afbeeldingen ook allemaal iets te maken met het verhaal! Echt geweldige covers!

(Stiekem ben ik ook even heel trots dat een quote van mij is gedrukt op de binnenkant van de flap ♥)

Vrienden voor het leven | De binnenkant

Ik kreeg van Boekerij dit mooie boek als voorbereiding op de boekpresentatie in het Stedelijk Museum voor een select groepje. (Meer daar over lees je hier.)

Zodra ik het boek opensloeg werd duidelijk dat dit deel vanuit Kiki werd geschreven en wat was ik daar meteen blij mee! Ik ben weg van de persoonlijkheid van Kiki en al op bladzijde 13 had ik het gevoel dat ik weer thuis was!

De altijd drukke Kiki reist weer van hot naar her en brengt zich deze keer lelijk in de nesten tijdens haar werk! En niet alleen op werk gebied maakt ze verkeerde keuzes! Kiki en haar liefde voor weekendmannen zorgen ook voor wat taferelen waarbij jij vanachter je boek zit te mopperen dat ze toch eens haar ogen moet openen en moet zien wat klaar duidelijk is voor ons!

Voor iemand met een kritische kijk op kunst lijkt zij blind als het aankomt op liefde!

Joost, Jolijn, Noor, Benoit en de bende kids komen ook aan bod in dit boek maar het grote deel blijft draaien om Kiki en de aanwezige op de Herengracht! Want Kiki krijgt ook nog een nieuwe huisgenoot in dit derde deel! Lars is zijn naam en hij is een rechercheur die in een scheiding ligt. Dankzij Gijs heeft hij nu een woonplek bij Kiki in het pand en ook dat brengt weer mooie momenten met zich mee!

De drie vrienden zijn gaan aanvoelen als mijn vrienden en het is dan ook moeilijk afscheid nemen!

Zoals je kunt lezen in mijn recensie van Daar heb je vrienden voor schreef ik daar het volgende:

“In dit boek komen stukjes naar voren over Kiki, Noor en Gijs en ik kan alleen maar zeggen, I want more! Van mij mag Astrid deze serie uitbreiden tot we alle (cover)kleurtjes van de regenboog in de kast hebben staan!”

En nu na het einde van dit drieluik denk ik bij mezelf: “Nee Astrid! Dit mag niet het einde zijn!” Ik heb veel meer kleurtjes nodig en meer Kiki en Gijs en Mr. Janssen en ik wil alles lezen over Canal des Hommes quatre-vingt-six!

Dus aan het einde van deze recensie kan ik zeggen dat dit weer een ontzettend heerlijke read was! Maar wel één met losse eindjes! Ik hoop dat er ooit besloten word tot een paar extra boekjes van mijn vrienden!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.