Recensie | Warcross, Marie Lu

Recensie | Warcross, Marie Lu

Warcross is een virtualrealitygame die de wereld beheerst.

Om wat bij te verdienen werkt hacker Emika Chen als premiejager voor het spel; ze spoort spelers op die illegaal wedden. Maar de concurrentie is groot, en het is niet makkelijk om je staande te houden in de wereld van de premiejagers.Dan doet de maker van het spel, de jonge miljardair Hideo Tanaka, Emika een onweerstaanbaar aanbod. Hij heeft een spion nodig tijdens de internationale Warcrosskampioenschappen, om een beveiligingsprobleem bloot te leggen. Halsoverkop vertrekt Emika naar Tokyo en ze belandt in een wereld van roem en rijkdom, waar ze tot dan toe alleen maar van kon dromen. Maar al snel stuit ze op een complot, met grote gevolgen voor het hele Warcrossimperium.

Deze spannende scifi-thriller waarin werkelijkheid en virtual reality door elkaar lopen laat je niet meer los. Stap in de wereld van Warcross – een wereld die angstaanjagend dichtbij is.

four-half-stars
Warcross (Warcross, #1) geschreven door: Marie Lu
Bladzijden: 296
Serie: Warcross #1
Meer van deze auteur: Wildcard
Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum, Best of Ya | October 4th 2017
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

hot mess

De absolute reden dat ik dit boek wou hebben! Al die kleurtjes <3 de cover sprong echt in mijn oog en na het lezen van de flaptekst moest ik hem gewoon lezen!

Wauw, Wauw, Wauw!!!! De eerste dingen die in mijn hoofd op poppen als ik bedenk hoe ik deze recensie moet beginnen!

Allereerst word de binnenkant nog even mooier dan de cover door de illustraties van Marie Lu aan beide binnenkanten!

In Warcross maken we kennis met Emika Chen, een 18 jarig meisje uit Manhattan. Haar vader is plots overleden toen ze 11 jaar oud was en haar moeder is no where to be found!

Emika is een opvallende verschijning met haar haren in allerlei kleuren en een sleeve tatoeage vol herinneringen aan haar vader. Ook een quote van hem prijkt op haar sleutelbeen.

“Op elke afgesloten deur past een sleutel…”

Op haar elfde veranderde Hideo Tanaka, een 13 jarig wonderkind, haar leven! Maar hoe erg hij haar leven uiteindelijk zou veranderen had ze nooit voorzien!

Hideo ontwierp de NeuroLink, een soort virtual reality bril met een brein-computer interface. Wanneer je deze bril draagt creëert je brein een virtuele wereld die niet van echt te onderscheiden is. Wandelen door Parijs, chillen op een Hawaiiaans strand of vliegen met draken en elfjes! Alles kan!

Bij de bril ontwierp hij ook een game, Warcross, waarbij twee teams tegen elkaar strijden en elkaars artefact als eerste moeten zien te bemachtigen! Dat klonk me zo als quidditch in de oren dat ik er meteen weg van was, helaas zal Emika hier nooit aan mee kunnen doen door haar strafblad.

Ze word van school gestuurd wegens hacken en zit vrij diep in de schulden! Om niet uit haar krappe, vieze één-kamer flatje te worden gezet, waar ze samenwoont met Keira heeft ze al eerder kunst van haar vader verkocht. Maar met nog maar één schilderij dat nog geen 500 dollar oplevert moet ze snel iets anders bedenken om de drie maanden huurachterstand te betalen!

Om dit geld bij elkaar te krijgen werkt ze als premiejager! Wanneer ze echter een oproep voor een crimineel krijgt en hem vangt word ze belazerd door de politie.

Voor welkome afleiding duikt ze in de openingsceremonie van de Warcross wedstrijd. Terwijl ze kijkt naar de game besluit ze ten einde raad de Warcross wedstrijd te hacken om een power-up te stelen. Deze kan ze voor flink wat geld verkopen in de Dark World, een virtuele criminele onderwereld.

Wanneer ze denkt dat het gelukt is gaat er plotseling iets mis en komt ze midden in de wedstrijd terecht waar iedereen, zowel speler als toeschouwer, over de hele wereld haar kan zien!

Met een telefoontje van Hideo Tanaka zelf verandert haar hele leven!

Echt geniaal vind ik dit verhaal! Een boek dat met het uitlezen er voor zorgt dat je met andere over de plots gaat discussiëren? Echt compleet geweldig!

Dat er nog een deel komt! Ik vond dit deel perfect als standalone, ben een beetje bang dat het misschien met een vervolg zijn originele charme verliest! Daarom net geen vijf hoedjes voor dit geweldige boek!

[bol_product_links block_id=”bol_59f06277d206d_selected-products” products=”9200000079006284″ name=”warcross” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]


Boektrailer

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments