Water (Modern Faerie Tales #1), Holly Black

Water (Modern Faerie Tales #1), Holly Black

Het begin van een betoverende urban fantasy-trilogie van de auteur van de Elfhame-serie
Als je bij Faeries denkt aan zachtaardige sprookjesfiguren, dan moet ik je -teleurstellen. Deze Faeries zijn sinistere, verwilderde schepsels die enkel chaos aanrichten. Chaos die je met een beetje pech je leven kan kosten.
Als klein meisje had Kaye drie Faerievrienden van wie ze dacht dat ze denkbeeldig waren. Als ze jaren later een zwaargewonde Faerie aantreft en zijn leven redt, realiseert ze zich dat de fantasiewereld uit haar jeugd maar al te echt is – en gevaarlijker dan ze ooit had kunnen vermoeden. Tegen wil en dank raakt Kaye verstrikt in een eeuwenoude machtsstrijd tussen twee rivaliserende Faerierijken. Voor hen is ze slechts een pion in een strijd die haar dood zou kunnen worden. Kaye is echter niet van plan zich zomaar gewonnen te geven, en roept de hulp in van een mythisch waterwezen. Maar in het land van de Faeries heeft alles een prijs.

three-half-stars
Water geschreven door: Holly Black
Bladzijden: 368
Serie: Modern Faerie Tales #1
Uitgeverij: Boekerij | 23 August 2021
Genre: Fantasy, Young Adult
Vertaald door: Anne-Marieke Buijs
Uitgave: Hardcover
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

Pure liefde! Water is echt een geweldig plaatje en ik kan niet benoemen wat ik het mooist vind. Natuurlijk is de cover al heel mooi maar de limited Edition die Boekerij er van gemaakt heeft steelt gewoon echt mijn hart. Voor mijn part is het verhaal afgrijselijk het uiterlijk maakt alles goed 🤣

Wat vind ik van het verhaal

Kaye ons hoofdpersonage leeft een zeer nomadische levensstijl doordat haar moeder haar constant van plaats naar plaats brengt. Kaye is gestopt met school zodat ze geld kan verdienen om voor zichzelf en haar moeder te zorgen maar voor nu verblijven ze weer een tijdje in New Jersey bij haar oma en kan ze tijd doorbrengen met oude vrienden Janet en diens broer Cornelius (ook wel Corny genoemd).

Hoewel ze haar hele leven al drie fantasie vriendjes heeft is haar leven verder op het rondreizen vrij normaal. Het is geen fantastisch leven en ook dat van haar vrienden is vrij sober. Haar vrienden wonen op een woonwagenpark en hun vertier is ook niet ideaal te noemen.

Maar dat alles veranderd op de dag dat ze Roiben tegenkomt.

Hij is een elfenridder en voor Kaye het weet is ze opeens midden in een oorlog tussen elfen beland.

De elfen en hun wereld lijken wel een wonderschone nachtmerrie. Enerzijds mooi maar aan de andere zijde ook zo gevaarlijk.

Het verhaal was van tijd tot tijd een beetje moeilijk te volgen en ik merkte dat ik soms stukjes moest herlezen. Het kostte wat tijd, maar toen het op gang kwam, was het goed.

Dit is een van de eerste werken van Holly Black, als het niet al haar debuut was… Wellicht zijn haar latere werken minder verwarrend maar gezien ik haar andere boeken nog niet las kan ik niet zeggen of dit haar schrijfstijl is.

Ik vond Kaye een geweldig personage. Een echte tiener met een lastig verhaal.

Maar….

Het enige waar ik echt mijn bedenkingen over had was de romantiek. Daar ga ik niet verder over uitweiden maar ik vond de insta love achtige perikelen terwijl ze eigenlijk een beetje word aangerand op een bepaald moment nu niet iets dat mijn hart stal.

Ik vond het zelfs een beetje frustrerend hoe snel iemands vertrouwen werd gewonnen, juist in de situatie waar ze zich in verkeren.

Conclusie

Al met al een verhaal dat aangrijpend is met veel wendingen die je niet ziet aankomen. Een boek dat je geweldig vind of echt helemaal niks. Ik heb genoten van de donkere kant van de elfenwereld maar begrijp ook waarom sommige mensen het niks vonden.

Het is een vrij uniek verhaal, het stoot soms een beetje af doordat het wat verwarrend is maar trekt je tegelijkertijd aan door de intrigerende elfenwereld die Holly creëerde.

Als je op zoek bent naar een boek over griezelige elfen en niet huiverig bent voor een boek met fantasy waar je echt je volle aandacht aan moet geven dan is dit het boek dat je moet oppakken!

Water ook lezen

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.