Recensie | Weekendje weg, José van Winden

Recensie | Weekendje weg, José van Winden

Sylvia, Iris, Els, Karin en Tara zijn vijf zussen die één keer per jaar samen een weekendje weg gaan. Dit weekend is alles anders. Iedere zus draagt een geheim met haar mee, dat ze met man en macht probeert te verbergen voor de anderen. Maar hoe doe je dat, als je drie dagen in een boerderijtje op elkaars lip zit? Ziekte, overspel, zwangerschap, schulden; het blijkt een explosieve mix die zorgt voor een geweldige uitbarsting op zondagmiddag. Hoe overleven ze dit weekend en kunnen ze elkaar daarna nog recht in de ogen kijken? “Weekendje Weg” is een herkenbaar verhaal voor iedereen die zussen of vriendinnen heeft en om ze geeft.

four-stars
Weekendje Weg geschreven door: José van Winden
Bladzijden: 269
Uitgeverij: Godijn Publishing | 6 May 2017
Genre: Romance
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Op de cover zie je een vijftal dames op een beetje een wazige achtergrond. Het lijkt op een foto van een camera opname die een beetje geblurd is. Ik begrijp dat het verhaal over vijf zussen gaat die een weekendje weg gaan samen maar de cover doet niet veel voor me.

Met name door de structuur van de afbeelding heb ik meer het idee dat dit een misdaad verhaal of iets dergelijks is.

Weekendje weg gaat vooral om de relatie tussen de vijf zussen. Hoewel ze allemaal verschillende persoonlijkheden en levens hebben wat tot spanningen kan leiden gaan ze toch elk jaar samen een weekendje weg. Om bij te tanken en bij te praten!

De een heeft daar meer zin in dan de ander want allemaal hebben ze op dit moment hun eigen problemen of geheimen.

“Hoe zat het ook alweer met iedereen? Het is maanden geleden dat ze de meisjes heeft gesproken. Eerlijk gezegd heeft ze helemaal geen zin om met ze weg te gaan. Teveel aan haar hoofd.” blz 31

Het verhaal is opgesplitst in drie delen: vrijdag, zaterdag en zondag. In elk deel lees je steeds vanuit een andere zus haar pov. Zo kom je steeds meer te weten over elke zus.

Het plot is niet extreem complex en het voelt al gauw vertrouwd. Dat is waar voor mij de charme van dit boek zit. Het is zo makkelijk om te begrijpen wat de zussen allemaal mee maken en om met ze mee te leven omdat de problemen in hun levens zo alledaags zijn.

Iedereen kent wel iemand, of is zelfs iemand, die in een soortgelijke situatie heeft gezeten.

Dit maakt dit verhaal laagdrempelig en daardoor leest het heerlijk snel weg.

Een ieder zou blij zijn met zulke zussen om zich heen! Ik mag dan wel geen zussen hebben maar heb wel direct zin gekregen in een weekendje weg met vriendinnen na het lezen van dit boek.

Een eventueel vervolg zou ik zeker zien zitten want ik mis wel een beetje de verdere afronding. Ik wil graag meer lezen over deze zussen en ver hoe hun levens nu verder lopen.

In sommige zinnen zijn foutjes geslopen, foutjes zijn menselijk maar vallen soms wel op. Ik heb niet alle puntjes genoteerd maar als voorbeeld:

“Ze staan vast al buiten al op ons te wachten. Gaan we?” blz 141

[bol_product_links block_id=”bol_5c2e32ead96e2_selected-products” products=”9200000077548246″ name=”weekendje weg” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.