Recensie | Wildcard (Warcross #2), Marie Lu

Recensie | Wildcard (Warcross #2), Marie Lu

De Warcross-kampioenschappen kostten Emika Chen bijna haar leven. Nu ze de waarheid achter Hideo's nieuwe NeuroLink-algoritme kent, kan ze de enige persoon waar ze altijd tegenop heeft gekeken en waarvan ze altijd heeft gedacht dat hij aan haar kant stond, niet langer meer vertrouwen.

Vastbesloten om een einde te maken aan Hideo's wrede plannen, werkt Emika samen met de Phoenix Riders. Ze ontdekt ook dat Hideo niet haar enige probleem is: iemand heeft een prijs op haar hoofd gezet, en Zero is haar enige kans om in leven te blijven. Maar al snel blijkt dat Zero niet is wie hij lijkt, en zijn bescherming komt haar duur te staan.

Emika zit gevangen in een web van verraad en de toekomst van de vrije wil staat op het spel. Hoe ver zal Emika gaan om de man van wie ze houdt neer te halen?

three-half-stars
Wildcard geschreven door: Marie Lu
Bladzijden: 312
Serie: Warcross #2
Meer van deze auteur: Warcross (Warcross, #1)
Uitgeverij: Best of Ya | 1 October 2018
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Meh? Ik opende meteen dit boek om te kijken of er weer van die waanzinnige art in stond maar dat bleek er helaas niet in te zitten! Dus hoewel het een zeer mooie cover is… nee, ik ben gewoon een hele verwende boekblogger die verwend is geraakt door Warcross! Warcross had zulke toffe kleuren en die cover deed zo denken aan Emika. Maar Wildcard is duisterder dus ergens snap ik deze cover wel….

Ik was zo enthousiast dat het vervolg op Warcross eindelijk uitkwam. Zoals je in mijn recensie van dat eerste deel kon lezen was ik een beetje huiverig voor een tweede deel en dat was deels juist.

Niet dat dit deel slecht was, dat zeker niet! Dit boek was niet slecht maar het was ook niet geweldig. Het had een aantal elementen waardoor ik het binnen no time uitlas maar miste ook elementen waardoor het verhaal net niet lekker afgerond voelt.

Ik denk eerlijk dat Warcross beter iets uitgebreider had gekund in plaats van een tweede deel te schrijven.

Als je, net als ik, het verhaal ingaat in de verwachting een verhaal te lezen dat hetzelfde gevoel en originaliteit heeft als Warcross, ga je teleurgesteld zijn door Wildcard. Als je het leest zonder die hoge verwachtingen vind je het wel een goed verhaal!

Ik denk dat de reden dat ik dit boek niet zo leuk vond als Warcross is dat veel dingen die mij verliefd maakte op deel 1 in dit boek niet echt een rol speelde. Over het algemeen vond ik het boek een beetje flauwtjes in vergelijking met deel 1. Het had zijn momenten en een paar toffe plotwendingen maar de personages raakten me niet zoals ze dat wel deden in deel 1. Ik miste ook de Hideo en Emika uit Wildcross, ik bleef hopen op meer interactie tussen deze twee.

Wat ik aan dit boek net zo tof vind als het eerste deel is dat je echt getriggerd raakt. Wat is goed en wat is slecht? Welke keuzes zou ik maken en wat vind ik van de gemaakte keuzes in dit boek? Ik vind het wel heel tof als een boek dit soort reacties bij je losmaakt.

Het einde van dit boek was niet slecht, er gebeurt erg veel maar het gaf me net niet wat ik precies had gewild. Als je Warcross tof vond vind je dit boek ook leuk… maar helaas niet zo geweldig als deel 1!

[bol_product_links block_id=”bol_5bbf36ff2d0a7_selected-products” products=”9200000095300883,9200000095341679″ name=”wildcard” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.