Recensie | Winterhuis Hotel (Winterhouse #1), Ben Guterson

Recensie | Winterhuis Hotel (Winterhouse #1), Ben Guterson

Betoverend en meeslepend verhaal over een meisje en een weelderig hotel, een familiegeheim en een verboden boek vol raadsels.

Wij zijn drie weken met vakantie. Het huis is afgesloten. In deze envelop zit een treinkaartje. Neem de trein naar het Winterhuis Hotel.

Bij de achterdeur vindt Elizabeth dit briefje, met in een plastic tas één set schone kleren en wat kleingeld. Noodgedwongen vertrekt ze, in haar eentje. En dan vindt ze een weelderig hotel, een familiegeheim, een verboden boek vol raadsels, alles onder een sluier van magie. Even lijkt het een paradijs, maar een paradijs met een vloek, die misschien alleen Elizabeth kan opheffen. Áls ze op tijd dat ene boek vindt en de raadsels weet op te lossen…

Winterhuis Hotel geschreven door: Ben Guterson
Bladzijden: 328
Serie: Winterhouse #1
Meer van deze auteur: De geheimen van Winterhuis Hotel
Uitgeverij: Leopold | 2 October 2018
Genre: Jeugd
Uitgave: Hardcover
Illustraties: Caren Limpens, Chloe Bristol
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Bij de cover kun je echt wegdromen! Deze prachtige hardcover heeft namelijk een dustjacket met echte raampjes waardoor je het gevoel hebt dat je echt naar binnen kunt kijken in het Winterhuis Hotel! Deze cover geeft me absoluut een heerlijk winters gevoel en maakt dat je heerlijk bij de kerstboom wilt wegkruipen met dit boek! Perfecte winter read dus!

Het boek begint met het weesje Elizabeth Somers. Haar ouders zijn verongelukt toen ze nog een klein meisje was en daarom groeit ze op bij haar oom en tante. Het is een arm gezin en voor liefde en vrolijkheid is ook weinig ruimte.

Wanneer haar oom en tante vertellen dat ze op vakantie gaan en Elizabeth haar kerstvakantie in een hotel moet verblijven vraagt ze zich af hoe hun dit opeens kunnen betalen en waarom ze niet gewoon thuis kan blijven in haar eentje.

Het liefst omringt ze zich met boeken en puzzels, voornamelijk woordpuzzels! Ze is dol op anagrammen en woordladders en schrijft graag lijstjes!

Dan komt ze op een dag thuis van school en hangt er een briefje aan de deur! Haar oom en tante zijn echt weggegaan! De deur zit op slot en aan de klink hangt een tasje met wat kleding, een treinkaartje en wat kleingeld voor tijdens de reis naar het Winterhuis Hotel.

Ze verwacht dat het daar ontzettend saai gaat zijn. Wat ze niet weet is dat ze terecht gaat komen in een hotel vol aparte kamers, mysterieuze geheimen, vreemde gasten en een vloek!

Wanneer ze in de bibliotheek van het Winterhuis op een afdeling een boek vindt dat niet mag worden uitgeleend, neemt ze het stiekem toch mee. Ze heeft er gewoon een bepaald gevoel bij en dat heeft ze wel vaker! Tijdens die rare gevoelens gebeuren er ook altijd rare dingen! Objecten bewegen of andere onlogische dingen.

Ze ontmoet Freddy. Een jongen in het hotel die ongeveer dezelfde leeftijd heeft als haar. Hij komt al een paar jaar in het Winterhuis Hotel en wanneer hij haar door het hotel leidt vinden ze een rare woordcode bij een schilderij! Elizabeth komt er later door het boek achter dat dit een Vigenère cijfer code is en dat ze op zoek moeten naar een sleutelwoord!

Dit is het begin van een spannende speurtocht. Een speurtocht waarbij Elizabeth erachter komt dat vriendschap best moeilijk kan zijn. En dat je niet altijd je eigen zin kan doordrijven als je iets echt graag wilt.

Extra pluspuntjes!
  1. Er komt een nieuw avontuur in boek twee verwacht in 2019, hopelijk wordt deze ook vertaald!
  2. Elke titel van een nieuw hoofdstuk bevat een woordladder! Dit maakt naast alle prachtige illustraties het verhaal echt compleet.

Elk onderdeel van dit boek bevat een sprankje van de magie dit dit verhaal rijk is! Als je van verhalen zoals Matilda, Lemony Snicket en Harry Potter houdt is het Winterhuis Hotel echt een boek voor jou!

[bol_product_links block_id=”bol_5be54f4fe23eb_selected-products” products=”9200000095274437″ name=”winterhuis hotel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.