Recensie | Wonderland, Jennefer Mellink, Jen Minkman, Chinouk Thijssen, Eva Moraal, Patty van Delft, Vanessa Gerrits, Marijke Jansen , Rianne Werring, Anne Nicolai, Debora Elisabeth

Recensie | Wonderland, Jennefer Mellink, Jen Minkman, Chinouk Thijssen, Eva Moraal, Patty van Delft, Vanessa Gerrits, Marijke Jansen , Rianne Werring, Anne Nicolai, Debora Elisabeth

Dikke sneeuwvlokken, cadeautjes onder de boom, overal lichtjes en knusse kerststalletjes: het is weer tijd voor de gezelligste maand van het jaar. In navolging van internationale bestsellers ‘Let it snow’ en ‘My True Love Gave To Me’ hebben tien young adultauteurs uit Nederland en België een bundel vol romantische kerstverhalen geschreven die je hart sneller zullen doen kloppen. Van fantasy tot contemporary en van thriller tot paranormal: ‘Wonderland’ bevat voor ieder wat wils met verhalen waarin ware liefde en de kerstgedachte centraal staan.

Met deze collectie heb je tien goede redenen in handen om lekker bij de open haard te kruipen en weg te dromen tijdens de decembermaand!

four-stars
Wonderland geschreven door: Jennefer Mellink, Jen Minkman, Chinouk Thijssen, Eva Moraal, Patty van Delft, Vanessa Gerrits, Marijke F. Jansen, Rianne Werring, Anne Nicolai, Debora Elisabeth
Bladzijden: 358
Meer van deze auteur: Kwaad bloed, Gebroken, Gevarenzone, Vermoorde Onschuld, Genadeloos, Het laatste licht: land van dromen, De Jongen Uit Het Woud, Het boek van voorheen, De Wereld achter het Water, Hij is van mij, Blindelings, Fataal spel, Truth or Dance, Je hebt één nieuwe volger, Kort en Gelukkig, Leven als prinses in Texas
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | november 2017
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Illustraties: Emmy van Ruijven
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

hot mess

De titel alleen al is natuurlijk musthave voor mij 😉 daarnaast is het ook nog eens een wonderlandWinter Wonderland en iedereen weet natuurlijk dat ik daar ook weg van ben want…. Kerst!!!! En daarmee zit deze bundel natuurlijk bomvol!

Een bundel met 10 verhalen van 10 verschillende auteurs! Nu ben ik niet echt een bundel lezer, de verhalen zijn me vaak te kort waardoor ik een boek te snel uit heb en te weinig klik kan krijgen met de personages.

Dit boek bevat sommige verhalen die mij het tegendeel bewijzen. Natuurlijk zou ik dan nog steeds wensen dat de verhalen langer waren maar ze voelen niet afgeraffeld wegens ruimtegebrek!

Tijdens het lezen van deze bundel scheen buiten de zon maar toch kwam ik helemaal in kerstsferen. De heerlijke verhalen in deze bundel zitten vol zoete, ze leefden nog lang en gelukkig momenten. Dromen komen uit met een kerst tintje!

Na het lezen kijk ik naar buiten en ben ik toch echt in staat om de kerstboom van zolder te halen en hem op te tuigen! Oh, en om naar de dichtstbijzijnde Hollandse gebakkraam te rijden! Goodness, wat heb ik nu zin in een oliebol of appelbeignet na al dat lekkers in het boek!

Wonderland | Mijn favoriete verhalen?

Ik heb een top drie!

  1. Kerst’mis
  2. Suikersneeuw
  3. Alf

Bij sommige verhalen had ik toch het gevoel dat ik meer wou! Voelde het misschien teveel of net te weinig voor de lengte van het verhaal. Of ik echt een bundel lezer ben? Geen idee! Het genoemde Let it Snow staat op mijn tbr van deze maand dus ik ben benieuwd wat ik daarvan ga vinden!

Een pluspuntje aan een bundel is dat je telkens wanneer je tijd hebt even een kort verhaaltje kunt lezen!

Later vandaag zal er ook een interview online verschijnen met Jennefer Minkman, zij is de auteur van Kerst’mis uit deze bundel!

In sommige verhalen zitten kleine beetjes dood, oorlog, vluchtelingen en zelfs Trump komt voorbij. In een kerstbundel verwacht je wat meer wonderlijke, holly jolly zoetigheid en dus vielen sommige dingen een beetje rauw op mijn dakje!


In It’s a Match begint het verhaal met een zestienjarig meisje dat een date moet hebben voor het feest bij haar zus:

“Sinds mijn zestiende laten ze mij al niet meer met rust als het om jongens gaat. Omdat ik pas een paar dates heb gehad en die inderdaad mislukt zijn, want hoi, ik ben Gaia, de potentiële oude vrijster met negen katten en drie cavia’s, vragen ze me al of ik niet ‘je weet wel’ ben. Lesbisch. Niet dat daar iets mis mee is, maar ik val op jongens.”

Op je zestiende heb je een paar dates gehad die mislukt zijn, prima! Maar dat je familie je dan het gevoel geeft dat je een oud kattevrouwtje word of dat je lesbisch bent? En dat je vervolgens op Tinder een date gaat zoeken? Als je zestien bent? Ik hoop toch echt dat zestienjarige meisjes niet denken dat je een vriendje MOET hebben en desnoods er één op Tinder scoren waar elke scary pedo/loverboy achter het schermpje verborgen kan zitten!


In Maria’s kerstengel word Danielle door Selma gevraagd om mee te gaan naar het bal met Maria. Zij antwoord hier positief op en dus heeft Maria een date en een danslerares 😉 Een paar hoofdstukken later vraagt Maria aan Danielle:

‘Heb je al een date?’ vroeg ik semiterloops.
‘Nee. Ik denk dat ik gewoon met Franciska ga. Heb jij iemand?’
‘Nee.’
‘En Selma?’
Ik beet op mijn lip. ‘Selma gaat met haar vriendje.’

Ook deze twee puntjes waren een min waardoor dit boek niet 5 maar 4 hoedjes van mij kreeg!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments