Recensie | Zijn herinneringen (Sweet #2), Abbi Glines

Recensie | Zijn herinneringen (Sweet #2), Abbi Glines

De jonge, zachtaardige Beulah is kapot en in de war na de onthullingen van Jaspers moeder. Maar dan vindt ze hulp uit onverwachte hoek. Jaspers vriend Stone blijkt toch niet zo kil en bot te zijn als hij zich voordeed. Hij ontfermt zich over Beulah en haar gebroken hart. Langzaam krijgt ze haar leven weer op de rit, tot een jaloerse Jasper de ontluikende liefde tussen Stone en Beulah probeert te verstoren. Beulah ziet geen andere mogelijkheid dan om te vertrekken...

three-stars
Zijn herinneringen (Sweet #2) geschreven door: Abbi Glines
Bladzijden: 200
Serie: Sweet #2
Meer van deze auteur: Adem (Sea Breeze, #1), Alleen voor haar (Sea Breeze #2), Verboden vrucht Omnibus, Zolang het duurt (Sea Breeze #3), Alleen voor nu (Sea Breeze, #4)
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V. | 19 July 2018
Genre: Romance
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Tja sommige vinden het niks! Maar ik hou er van! Ik heb echt een voorliefde voor covers als deze en ik vind de hele serie er weer machtig mooi uit zien!

Het vorige deel had ik al iets van twijfels en dat blijft bij dit boek ook een beetje.

Het voelt niet helemaal aan als een Abbi Glines boek. Het is net of ze haar magie die in andere boeken zo goed heeft gewerkt verspreid heeft over kleinere boekjes en dat net de plank misslaat.

Zo heb ik in dit tweede deel weer bij de heren in het boek misplaatste gevoelens. Ze voelen enerzijds heel kinderlijk maar dan opeens zijn ze weer heel volwassen en mannelijk.

Zelfs in de tekst veranderen ze in één zin van jongen naar man!

“De jongen aan het zwembad die lachte en zich met zijn vrienden bezatte, was niet de man die nu voor me stond.”

Wat me ook ergerde is hoe Stone omgaat met Beulah. Zoals we in deel 1 konden lezen heeft hij nooit een aardig woordje voor haar over. Toch helpt hij haar in dit deel meteen aan woonruimte in zijn eigen huis. Wanneer hij haar een compliment geeft zegt hij vanuit het niets, zonder dat het echt duidelijk is dat Beulah voor Stone valt:

“Je moet wel weten dat ik je nooit zal toelaten. Dat ik mezelf nooit aan je zal blootgeven. Begrepen?”

Wanneer Stone haar een beetje het gevoel geeft alsof ze een vervanger zoekt voor Jasper begint ze bij zichzelf te twijfelen of ze wel echt van Jasper gehouden heeft. Hier moet ik toch echt weer een rondje facepalmen want ze zegt letterlijk dat ze niet lang bij elkaar zijn geweest en dat ze hem in feite helemaal niet kent. #NoShitSherlock

Ik weet niet wat het is maar deze serie is wel verslavend maar tegelijkertijd ook frustrerend!

Waar we in deel 1 amper seks hebben gehad lijkt het of Abbi nu opeens weer aan de hot & steamy kenmerken dacht en dit deel er mee overspoelde.

Maar voor mij paste dit weer niet bij de verlegen Beulah…. Beulah en Stone veranderen plots in een soort Mr. Grey versus de Kamasutra waarbij Stone nogal enthousiast is over zijn eigen mannelijkheid. Hij kan je doormidden splijten met zijn pik! Niet alleen kan Beulah echt duizend keer na elkaar klaarkomen maar ook condooms zijn weer nergens voor nodig terwijl ze geen anticonceptie slikt.

“Ik wil in je zijn als ik klaarkom. Dat is liefde, schatje. Pure liefde.”

#dikkefaalinboeken voor mij!

Wat een kant en klare onzin dat klaarkomen zonder condoom in iemand pure liefde is! Wat dacht je er van dat je eerst beide een soa test doet en anticonceptie gebruikt zodat er niet opeens een zwangerschap ontstaat uit jullie pure liefde…. ik noem het domme kalverliefde! En voor mensen die zogenaamd zo volwassen zijn vind ik dat ze hiermee omgaan als een stel tieners!

En waar Stone vind dat Beulah langzaam maar zeker zijn leven is geworden vind ik dit allemaal echt erg snel gaan!

Maar goed! Beulah is in dit deel een sextijger die er van houdt om dikke kwak door te slikken en in haar gezicht gespoten te worden… #IKiddYouNot en dat is eigenlijk waar dit tweede deel omdraait.

Aan het eind komt er weer een cliffhanger want Jasper weet iets over Stone en daar heeft Beulah weer geen weet van! Zou ze bij Stone blijven? Teruggaan naar Jasper ook al is hij de broer van haar zusje? We weten dat Stone ook niet vies is van een beetje incestueuze acties dus waarom niet? Of zou ze in het derde deel naar één van de andere vrienden gaan? Met Beulah weet je het maar nooit!

Omdat ik niet vies ben van flinke stomende scenes heeft dit boek toch van mij weer drie sterren gekregen. En omdat ik, hoe gek ook, echt het volgende deel wil lezen moet ik Abbi toch complimenteren. Niet haar beste werk so far maar toch wil je het blijven lezen!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.