Recensie | Zoek me tussen de sterren, Francesca Zappia

Recensie | Zoek me tussen de sterren, Francesca Zappia

Ik zal hem moeten vertellen wie ik ben. Maar wat moet ik doen als ik daarmee alles verpest?

Op school ziet niemand Eliza staan. Op internet is ze echter wereldberoemd als Lady Astronomia, de anonieme bedenker van de ongekend populaire online strip MonsterZee. Daar voelt ze zich veilig in haar online wereld. Wallace is nieuw op school. Hij schrijft fanfictie over MonsterZee en heeft geen idee dat Eliza de maker is van de strip die zo veel voor hem betekent. Eliza laat Wallace voorzichtig dichterbij komen. Wat zou er gebeuren als ze haar ware identiteit onthult?

four-stars
Zoek me tussen de sterren geschreven door: Francesca Zappia
Bladzijden: 328
Uitgeverij: Young & Awesome | 13 June 2018
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Illustraties: Caren Limpens, Francesca Zappia
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Ik vind de cover erg mooi! Ik hou sowieso van galaxy patronen en sterren en vind het erg mooi dat daarin een silhouet is verwerkt. De originele cover van dit boek en de originele titel vond ik echter ook heel erg mooi!

 

Ik kreeg al vaker van vriendinnen te horen hoe geweldig dit boek is! Hun lazen de Engelse versie en jaloerse ik kon alleen maar hopen dat de vertaling ooit zou komen!

Jullie begrijpen dat ik dus heel enthousiast was toen ik een mailtje van de uitgever kreeg!

En ik kan zeggen dat ik inderdaad genoten heb van dit boek, bijna in één ruk uitgelezen dus dat zegt wat!

Zoek me tussen de sterren gaat over een meisje genaamd Eliza die ietwat awkward is. Echte vrienden heeft ze niet maar zodra ze haar computer aanzet is ze LadyAstronomia. Ze tekent een inmiddels beroemde webcomic en wil zelf anoniem blijven. Haar webcomic is een vlucht uit haar echte leven dat er een is met psychische problemen en angsten.

Maar wanneer ze op school opkomt voor een nieuwe jongen blijkt hij fan te zijn van haar Monsterwereld. Ze doet alsof zij ook gewoon een fan is en terwijl zij uit haar schulp word getrokken door Wallace komt ze erachter dat hij ook zo zijn monsters heeft. Een vriendschap groeit uit tot meer en langzaamaan begint Eliza te ontdekken dat de wereld buiten haar webcomic misschien wel leuker is dan ze dacht. Maar wanneer Eliza haar geheimen worden onthuld valt haar hele wereld in elkaar.

“Gebroken mensen verschuilen zich niet voor hun monsters. Gebroken mensen laten zich verslinden.”

Een heerlijk boek over familie, angsten, vriendschap en liefde samen ingepakt in een fandom!

Ik heb echt liefde voor boeken die met tekstberichtjes en andere dingetjes komen dan alleen maar tekst op een pagina. In Zoek me tussen de sterren vind je tekstberichtjes, tekeningen van Eliza en ook stukjes van de webcomic. Dit alles zorgt ervoor dat je dit boek binnen een mum van tijd uit hebt en stiekem meer wilt lezen. Niet alleen over Eliza maar ook over de webcomic!

[bol_product_links block_id=”bol_5b2819826ebfb_selected-products” products=”9200000091585038″ name=”zoek me tussen de sterren” sub_id=”” link_color=”FF7777″ subtitle_color=”FF7777″ pricetype_color=”FF7777″ price_color=”FF7777″ deliverytime_color=”FF7777″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments