Recensie | Zwartspreuk (Spellcaster #1), Claudia Gray

Recensie | Zwartspreuk (Spellcaster #1), Claudia Gray


Het magische eerste deel van de Spellcaster-serie van bestsellerauteur Claudia Gray.

Nadia stamt af van heksen. Maar wanneer haar moeder van de ene op de andere dag vertrekt, laat ze niet alleen een ontredderd gezin achter, maar ook een dochter die ze nog maar half heeft ingewijd in de magie. Om een nieuwe start te maken, gaan Nadia en haar vader verhuizen, maar zodra ze hun nieuwe woonplaats in rijden, voelt ze dat er iets mis is. Ze komt erachter dat er duistere krachten aan het werk zijn, maar hoe kan zij er in haar eentje iets aan doen? Dan krijgt ze gelukkig hulp van een knappe, geheimzinnige jongen...

New York Times bestsellerauteur Claudia Gray heeft met haar eigen magische pen en rijke fantasie weer een geweldig boek geschreven, boordevol magie, mysterie en een romantische liefde. Voor fans van De Graces van Laure Eve.

two-half-stars
Zwartspreuk geschreven door: Claudia Gray
Bladzijden: 384
Uitgeverij: Harper Collins | September 26th 2017
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

[bol_product_links block_id=”bol_59d9f768ab1bc_selected-products” products=”9200000079578851″ name=”Zwartspreuk” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Zwartspreuk | De coverzwartspreuk

De achtergrond vind ik heel mooi en de tekst op de cover is er op gedrukt waardoor je het kan voelen en dat vind ik ook altijd heel mooi! Het meisje op de cover slaat voor mij echter de plank compleet mis.

De oorspronkelijke cover heeft het ook niet helemaal. Misschien als ze gecombineerd waren was het een mooie cover geweest!

Toch kocht ik het meteen want MAGIE, ik hou echt van boeken met heksen!

Zwartspreuk | De binnenkant

Nadia is een jonge heks, haar opleiding in magie houdt plots op wanneer haar moeder verdwijnt. Wanneer ze met haar vader en broertje naar Captive Sound vertrekt voelt ze vlak voor ze het stadje inrijden een duistere magische vibe!

Het boek begint meteen spannend maar werd daarna snel compleet anders dan wat ik verwachte!

De vorm van magie die Nadia beoefent kwam niet echt binnen bij me. Als ik lees over een boek der schaduwen verwacht ik Wicca magie die ik eerder las in de serie van Cate Tiernan. De magie van Nadia werkt heel anders, ze moest haar armband aanraken en een paar zinnen met gevoelens opnoemen. Voor elk van die gevoelens moest ze dan de sterkste herinnering oproepen waardoor wat zij wil uitgevoerd word. Erg veel gebeurt er helaas in dit boek niet op magisch gebied. Door een Stavast worden Nadia’s vermogens sterker waardoor spreuken grootser uitpakken dan bedoeld. Ik wil niet spoilen wat een Stavast is maar ik vond dit wel een leuke twist!

Door het boek heen vormt Nadia al gauw vriendschappen, sommige uit onverwachte hoek en ook een vorm van insta love is in dit boek aan de orde. En dat is waar ik me soms ergerde. Ik verwachte in dit boek door de titel en de omschrijving echt weer eens een boek dat (grotendeels) compleet om magie ging.

Helaas is het overgrote deel van dit boek een beetje saai.

Sommige karakters komen voorbij zonder dat ze voor mij maar enkele toegevoegde waarde hebben anders dan paginavulling.

Naar het einde toe neemt de spanning wel toe en krijgen we ook een beetje de geschiedenis van Captive Sound in beeld. Hierdoor geraak ik toch weer verdiept in het verhaal en terwijl ik de bladzijdes omsla komt het besef, het voelt te dun om al mijn vragen nog te beantwoorden!

Wat een baalmoment! Eindelijk word het verhaal spannend maar dan na een ietwat te easy peasy gebeurtenis eindigt het verhaal met een soort van cliffhanger.

Ik wist eerlijk gezegd niet dat dit een serie was, dit boek was echt een titel buy 🙂 door de tekst kocht ik het en las ik het zonder het op te zoeken op Goodreads. Op het einde van dit eerste deel zijn voor mij dus veel vragen onbeantwoord!

Spoiler: Ik weet nog steeds niet wat er nu precies met het scheikundelokaal is. En ik wil ook echt weten wat er nu met de moeder van Nadia aan de hand is en waarom Asa in een lichaam moest?

Hierdoor zal ik deel twee toch gaan lezen, hetzij ietwat huiverig want er is ook een derde deel! Hopelijk houdt boek twee de spanning van het einde van deel 1 vast!

Aan de ene kant dus ietwat teleurgesteld maar aan de andere kant wel voldoende geïntrigeerd!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment