Rivalen (Beautiful Idols #1) – Alyson Noël

Beautiful Idols
Breaking news: Filmster verdwijnt spoorloos. Hebben drie jonge clubpromotors er iets mee te maken?

Overal hangen de flyers: Wie wordt de beste promotor van de Unrivaled-clubs? Wie het hipste publiek en de populairste sterren naar de Hollywood-clubs weet te lokken, krijgt de meeste punten en wint uiteindelijk een enorme geldprijs.

Layla, Tommy en Aster behoren tot de uitverkorenen die mee mogen doen aan de wedstrijd. Voor alle drie hangt er veel van af, en dus gaat het hard tegen hard – zo hard dat ze zichzelf al na een paar weken nauwelijks nog terug herkennen.

Alles draait al snel om de jonge superster Madison Brooks. Wie háár weet te strikken, heeft al bijna gewonnen. Tot op een dag de filmster spoorloos verdwijnt en alle ogen zich richten op de drie jongeren die haar het laatst hebben gezien…

Originele titel: Unrivaled
Taal: Nederlands
Vertaald door: Sandra Hessels
ISBN10: 9402709703
ISBN13: 9789402709704
Categorieën: Young Adults
Verschijningsjaar: 2016
Bindwijze: Paperback
Uitgeverij: Harper Collins
Aantal pagina’s: 320 pagina’s

Ik geef dit boek ❤❤❤

De cover


Dit boek is verkrijgbaar in 2 covers. Een witte en een zwarte versie. Ik ontving via het YA Abonnement dat ik heb bij deze uitgever het boek met de witte cover. Stiekem vind ik de zwarte cover mooier om twee redenen.

  1. Mijn favoriete kleur is zwart
  2. Op zwarte covers springt alles altijd meer eruit

Op de zwarte cover springt die aardbei met gouden verf echt van het boek af terwijl dat op de witte cover niet echt het geval is.

De binnenkant


De fantasy boeken van Alyson Noël vond ik heerlijk! Ik genoot er echt van en toen ik zag dat ze een nieuw boek ging uitbrengen was ik heel enthousiast!

Nu is dit een contemporary en geen fantasie dus was ik heel erg benieuwd wat ze hier van zou gaan maken.

Rivalen begint met een proloog waarin we zien dat Madison verdwijnt. Vervolgens gaan we een maand terug in de tijd en lezen we de verhalen vanuit drie pov’s namelijk die van Aster, Layla en Tommy.

Tommy is een gitaar spelende jongen die vanuit een klein stadje naar het grote Hollywood is verhuisd om zijn vader te leren kennen. Zijn vader is de eigenaar van een groot aantal discotheken en weet niks van het bestaan van Tommy af. Daar begint dus al een trigger voor mij want hoe zal deze vader persoon reageren als hij erachter komt, zal hij er überhaupt achter komen? Tommy is een heerlijk personage met een goed karakter en ik vind zijn pov dan ook erg fijn lezen.

Aster is een (in mijn ogen) akelig verwend krengetje dat van haar ouders alles krijgt (en dus ook die bijbehorende attitude heeft) maar er hangen eisen aan al die verwennerij. Aster is namelijk van Perzische afkomst en haar ouder verwachten van haar dat ze haar opleiding zal afronden en dan uitgehuwelijkt zal worden. Hier is Aster het echter niet mee eens want zij wil een beroemde actrice worden. Hoewel Aster voornamelijk de diva uithangt denk ik dat er toch veel meer achter haar schuilt. Ik hoop dan ook dat in deel twee de verhalen nog dieper ingaan op de personages zelf.

En tot slot Layla, zij woont bij haar vader die kunstenaar is en daar soms veel mee verdient maar ook vaak tijden niks. Ze heeft een leuk vriendje Mateo en samen houden ze zich helemaal niet bezig met uitgaan. In tegendeel ze houden niet van het uitgaansleven en dat heeft zo zijn redenen. Wel heeft ze een blog genaamd Beautiful Idols waar ze een beetje de roddels van de rich & famous plaatst. Hiermee hoopt ze genoeg geld te kunnen verdienen om haar vervolgopleiding tot journaliste te kunnen betalen.

Deze drie mensen doen allemaal om verschillende redenen mee aan een competitie waarbij ze de beste clubpromotors moeten zijn. Tommy om het geld en om zijn vader beter te leren kennen en wellicht trots te maken, Layla voor het geld en meer inside stories van de rich & famous en Aster probeert dit als opstapje naar de Hollywood wereld te gebruiken. Ze krijgen ieder een andere discotheek toegewezen waar ze ervoor moeten zorgen dat er zoveel mogelijk beroemde mensen van een vooraf opgestelde lijst in hun club komen. Wat volgt is een afvalwedstrijd onder alle deelnemers.

Bovenaan de lijst met mensen staat Madison Brooks. Als je haar in je club krijgt ontvang je de meeste punten. We lezen ook telkens stukjes uit haar pov maar deze zijn wel raadselachtig. Madison is een meisje vol geheimen en wat wil ik graag weten hoe alles in elkaar steekt.

Tot 180 bladzijdes in het boek was ik nog niet echt gegrepen. Pas tegen het einde aan begon ik in de mood te komen waarbij de bladzijdes omvliegen en je moet weten wat er op de volgende bladzijde gebeurd…. en dan loop je tegen een mega cliffhanger aan!!!

Mijn score voor dit boek is misschien niet heel hoog maar mijn verwachtingen voor het tweede deel zijn dat zeker wel!

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

  1. Dat heb ik de laatste tijd vaker, dat ik pas over de helft ofzo echt het boek begin te waarderen en als ik dan klaar ben met het boek kan ik NIET wachten om aan het vervolg te beginnen! Hierdoor krijgen ze van mij vaak 3/3.5 ster dus inderdaad.
    Jammer dat je dat met dit boek ook had, ik weet hoe erg je er naar uit keek hihi. Maar goed, het was nog steeds heel leuk om te lezen dus zo te zien anders zou je niet naar het vervolg uitkijken.
    MelissaPötgens onlangs geplaatst…RECENSIE: Did I mention I love you van Estelle MaskameMy Profile