Rode koningin (Red Queen #1) – Victoria Aveyard

In de wereld van de zeventienjarige Mare Berrens hebben mensen zilver of rood bloed. Mare en haar familie zijn geboren als lage Roden, voorbestemd om de elite van Zilveren te bedienen. Bovendien bezitten de Zilveren bovennatuurlijke krachten, waardoor ze zo sterk zijn als goden. Als haar beste vriend in het leger moet gaan dienen zet Mare alles op alles om zijn vrijheid terug te winnen. Het lukt Mare om toegang te krijgen tot het koninklijk paleis, waar ze oog in oog komt te staan met de koning. Hij ontdekt bij Mare een verborgen gave – een kracht waarover ze niet had kunnen beschikken – haar bloed is immers rood…

ISBN: 9789023490289
Uitgever: Cargo Young
Verschenen: 2015
Taal: Nederlands
Bladzijden: 416 pp.
Bindwijze: Paperback
Genre: Young adult

Ik geef dit boek ❤❤❤

De cover


De cover vind ik echt waanzinnig! Hij zette me wel een beetje op het verkeerde been want ik verwachte een beetje een vampierenboek en dat was dit dus absoluut niet!

De binnenkant


Dit boek werd mega gehypet! En zoals zo vaak ben ik dan eventjes huiverig en wacht ik even tot de gemoederen gekalmeerd zijn voordat ik begon met lezen van “de nieuwste YA-sensatie. Voor de vele fans van The Maze Runner, Divergent en The Hunger 469fe96c6bc881fc436cd579a543bf07Games.”

In Rode koningin volgen we Mare een arm rood meisje zonder talenten waarmee ze werk zou kunnen vinden. Om haar familie te kunnen steunen hangt ze een dievegge uit.  Haar oudere broers vechten in de oorlog en Mare weet dat dat haar hetzelfde lot wacht. Wanneer Mare van de verkeerde persoon steelt neemt haar leven een vreemde wending. In plaats van een flinke straf heeft ze opeens een baan in het paleis te pakken. Wanneer er tijdens haar werk iets mis gaat komt ze erachter dat ze iets speciaals heeft en dat is het begin van veel ellende.

Ik heb een beetje een dubbel gevoel bij dit boek. Het was goed geschreven en heeft me zeker wel vermaakt, maar het heeft me niet gepakt zoals bijvoorbeeld The Hunger Games wel deden. Misschien komt het omdat ik net de Selectie serie heb uitgelezen en de hele Divergent reeks op dvd heb bekeken maar ik kon niet echt genieten van dit boek. Ik had te vaak een gevoel van herkenning of dingen waarbij ik dacht aan de genoemde boeken in plaats dat ik echt verdiept was in dit verhaal.

Ik vind dit ontzettend zonde want met alle krachten/gaven en verschillende huizen die in dit boek genoemd worden had het voor mij echt een super fantasy kunnen zijn. Ik vond dit boek niet slecht dat zeker niet maar het miste gewoon echt iets voor mij… Alles was interessant maar kon me niet grijpen! Op het einde van het boek kwam er een twist die me heel even flink het boek in zoog en daarom geef ik dit deel ook 3 hartjes met de hoop dat deel twee mijn mening gaat laten bijdraaien!

De filmrechten zijn al voor verschijning verkocht aan de makers van Divergent en Breaking Bad. Ik ben heel benieuwd wat hun er van brouwen!

ddi9789023498070
Zwaard van Glas van Victoria Aveyard verschijnt augustus 2016.

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

  1. Jammer dat het je niet echt heeft kunnen pakken, ik heb het boek vorig jaar gelezen voor de hype en misschien juist omdat ik er geen verwachtingen van had vond ik het echt fantastisch! Ik heb het boek dan ook meteen aan al m’n vriendinnen uitgeleend haha. Helaas vond ik het tweede deel wel weer minder. Ben inderdaad erg benieuwd naar de film want denk dat er een goede film van te maken is!