Rood, Wit & Koningsblauw, Casey McQuiston

Rood, Wit & Koningsblauw, Casey McQuiston

Rood, Wit & Koningsblauw, Casey McQuiston

Wat gebeurt er als de presidentszoon valt voor de prins? Je leest het in 'Rood, wit en koningsblauw' van Casey McQuiston.

Deze heerlijke romcom gaat over Alex, zoon van de Amerikaanse president, en Henry, Britse prins. Meteen zodra zijn moeder wordt verkozen tot president, wordt Alex Claremont-Diaz gebombardeerd tot Amerikaanse royalty: hij is knap, charismatisch en nog intelligent ook. Het publiek vreet hem op. Een probleempje: Alex ligt in de clinch met een echte prins, Henry, aan de andere kant van de grote plas. En als de tabloids daar lucht van krijgen, worden Alex en Henry gedwongen om te doen alsof ze het goed hebben gemaakt. Maar wat begint als een nep vriendschap, groeit uit tot iets diepers en veel gevaarlijkers. Kan liefde de wereld redden? Ook als die liefde er anders uitziet dan verwacht?

four-half-stars
Rood, Wit & Koningsblauw geschreven door: Casey McQuiston
Bladzijden: 415
Meer van deze auteur: De laatste halte
Uitgeverij: Zomer & Keuning | 14 July 2020
Genre: New Adult, Romance
Vertaald door: Erica Disco
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover?

Ik hou er van als een cover niet te veel poespas heeft en dat is precies wat ‘Rood, Wit & Koningsblauw’ goed doet. Geen echte gezichten, gewoon twee personages en een titel op een heerlijke suikerzoete roze cover.

Wat vind ik van het verhaal?

Deze Royal Romcom in onze koninklijke Rood, wit en blauwe kleurtjes heeft mijn hart veroverd!

Een koninklijk huis in Engeland en het witte huis in Amerika. Dat er in de politiek altijd een hoog gehalte aan drama is zal voor niemand iets nieuws zijn. Maar het drama dat zich achter deze gesloten deuren afspeelt is van een heel nieuw level.

Alex komt in het begin namelijk echt over als een sexy ladies-men. Een jongen die keihard werkt aan zijn toekomst en zich kapot irriteert, al van jongs af aan, aan Prins Henry.

Wanneer hun paden zich op een huwelijk kruisen en Alex tot overmaat van ramp deze bruiloft een beetje verpest moeten er vanuit het witte huis toch dingen rechtgetrokken worden om alle roddelbladen te overtuigen dat er geen wereldramp is voltrokken.

Maar wat Alex nooit had verwacht was dat ontdekken dat hij bisexual is ook op de agenda stond!

Het verhaal van Alex en Henry voelt zo ontzettend natuurlijk aan. Elk personage voelde dynamisch aan, het verloop van hun verhaal heel realistisch. Ik hou van boeken waar vijanden uiteindelijk geliefden worden en de eigentijdse manier hoe het tussen Alex en Henry verliep door middel van e-mails met quotes uit de geschiedenis… yep, het stal mijn hart!

De expliciet omschreven scenes en de luchtige, humoristische toon in dit boek hebben me echt veroverd. Er word niet geschuwd om gewoon lekker grof uit de hoek te komen.

‘Jij bent de doorn in de gevoelige aars van mijn leven.’

Maar niet alleen tussen Alex en Henry. De omgang tussen Alex en zijn zus June is ook zo heerlijk om te lezen.

‘Wil je dat ik me terugtrek uit de politiek en een prinses word? Dat is niet echt feministisch van je.’

En dan beste vriendin Nora, dat is er één die je in je hart sluit met haar heerlijke uitspraken! Ik hoop dan ook dat er nog een boek komt over de andere personages!

‘Prins Henry is net een lekker koekje,’ dramt ze door. ‘Laat hem toch lekker in jou soppen.’

Conclusie:

Van mij mag deze LGBTQ romcom meteen door naar het grote scherm!

Rood, wit en koningsblauw is een tikje grof, een tikje sexy en bovenal ontzettend humoristisch. Een boek dat tot de nok gevuld is met liefde.

Of dat nou vriendenliefde is of familiare liefde, hetero of niet hetero… dit boek heeft het!

Rood, wit en koningsblauw ook lezen?

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.