Sakura Blossom – Lotte van den Noort

Nadat Bryn Avans plotseling haar ouders verliest, staat haar wereld op zijn kop. Vooral omdat ze niet eens de tijd krijgt het verlies te verwerken. Haar peettante – waarmee ze nooit een goede band heeft gehad – eist dat ze bij haar komt wonen. Na lang protesteren, krijgt Bryn een ultimatum in de schoot geworpen. Of ze bewijst dat ze voor zichzelf kan zorgen, of ze moet intrekken bij haar peettante. Bryn heeft haar keuze snel gemaakt en besluit te zoeken naar een adres waar ze een maand kan verblijven. Echter had ze nooit verwacht dat ze terecht zou komen in een reusachtig landhuis met vier jonge, Japanse mannen. Algauw komt Bryn erachter dat ze alle vier een geheim met zich meedragen en dat ze elk hun reden hebben om daar te zijn. Niet alleen leert Bryn het verlies van haar ouders te verwerken, maar ook om voor zichzelf te zorgen in een landhuis waar testosteron in de lucht lijkt te hangen.

Auteur: Lotte van den Noort
Uitgever: Brave New Books
Nederlands
273 pagina’s
ISBN10 9402147519
ISBN13 9789402147513

De auteur van dit boek vroeg mij om een recensie in ruil voor een e-book versie van dit verhaal. Mijn dank daarvoor.

Ik geef dit boek ❤❤❤

De cover


Wie houdt er nu niet van bloesem bomen, de kaft doet je meteen denken aan de heerlijke zoete geur die deze bomen verspreiden dus dat is een heel positief effect!

De binnenkant


Zoals je in de flaptekst hebt kunnen lezen draait dit boek om Bryn. Ze verliest haar ouders, wil niet bij haar peettante wonen en zal dus moeten bewijzen dat ze voor zichzelf kan zorgen anders moet ze verplicht van haar tante bij haar komen wonen.

Haar tante staat één week na het overlijden op de stoep en zegt dat Bryn niet alleen kan wonen. Hoewel haar dat de week vooraf blijkbaar ook goed afging in het huis van haar ouders staat Bryn twee weken na het overlijden van haar ouders op de stoep van een immens landhuis waar ze één maand voor zichzelf moet kunnen zorgen.

In het gastgezin waar ze naartoe is gevlucht, zonder vooraf te weten bij wie of waar ze terecht komt, blijken vier jonge Japanse mannen te wonen.

Dit is waar het mij al een beetje tegen de borst stuit want welke tante zou het goed vinden dat ze als jong meisje zijnde zonder verdere info bij 4 Japanse mannen intrekt?

De vier mannen, Nakatsu, Rui, Kyo en Mikio zijn niet allemaal eensgezind met de komst van Bryn en hoewel Nakatsu ronduit grof en onaardig is tegen Bryn trekt ze toch bij hun in.

Vanaf dat moment voel ik mij precies in Wonderland en tuimel ik door het verhaal heen zoals zij deed in het konijnenhol.

Niet dat het een slecht verhaal was maar het voelde alsof ik van het één in het ander viel.

Daarnaast vond ik de mannelijke personages in dit boek wel aangenaam maar heb ik me aan Bryn gestoord, omdat ik niet wil spoilen is mijn reden hiervoor enkel te lezen in het geblurde spoiler gedeelte onderaan mijn recensie.

De gehele verhaallijn gaat te snel. Er gebeurt zo waanzinnig veel in één maand en twee weken. Ik weet zeker dat als het verhaal uitgerekt was en Bryn bijvoorbeeld een half jaar had gekregen waarin ze dit alles mee had gemaakt het verhaal een stuk prettiger had gelezen.

Ook het einde waarin je opeens switcht naar een andere pov zonder duidelijke aanwijzing was licht verwarrend.

De juiste zaadjes werden geplant alleen kwam het verhaal niet helemaal tot bloei.

Wat ik wel heel leuk vond was dat de nummering van de hoofdstukken naast numeriek ook in het Japans vermeld stonden en we door het boek heen nog een klein lesje Japans kregen!

Om voor degene die dit boek geschreven/al gelezen heeft duidelijk te maken wat mij dan stoorde is de rest van deze recensie geblurd in verband met spoilers.


Wat mij het meest stoorde was Bryn haar personage, onnadenkend en onvolwassen.
De reden voor die mening komt onder andere door de volgende delen in het boek.
Nog voor het echt kennismaken met iedereen vraagt Bryn zich af hoe vier jonge mannen aan het geld komen voor een landhuis waarop Kyo haar duidelijk maakt dat Mikio contacten in de onderwereld heeft en de rest van de families grote bedrijven bezitten.
Dit roept bij mij meteen weer vraagtekens op, waarom zou ze blijven als ze dit hoort?
Na een tijdje geeft Bryn in een gesprek aan dat ze net als Mikio een baan wilt gaan zoeken. Hierop geeft Kyo aan dat ze niks hoeft bij te dragen want hun kunnen het geld wel missen.
Wanneer Bryn aangeeft dat ze haar eigen kleding en extra’s wil verdienen breekt mijn klomp want hoe moet ze aan haar tante laten zien dat ze zelfstandig kan leven als ze niet eens een baan heeft? Geen rekeningen betaald en enkel aan kleding en extraatjes denkt?
Na ongeveer een week word het gezelschap uitgenodigd voor een feestje en meteen neemt Kyo Bryn mee uit winkelen voor een nieuwe jurk, schoenen en ook maar meteen sieraden en make-up. Dit is dan tot daaraan toe, in alle 50 shades of grey achtige boeken verwennen de mannelijke miljonairs de dames ook flink dus oké knijp mijn oogje toe. Maar weer iets verder wanneer ze aangeeft dat ze een sollicitatiegesprek heeft zegt ze dat ze dan kan sparen voor wanneer ze weer moet vertrekken…. En zegt Kyo dat ze haar heus niet met lege handen laten vertrekken. En wat ze krijgt is niet een klein beetje???
Uhm… dus ze woont er nog geen week en ze word meteen gesponsord terwijl ze zogenaamd bewijst dat ze leert om zelfstandig te leven. Zonder baan op kosten van vreemden?
Wat me verder stoorde aan Bryn was het feit dat ze binnen één maand verliefd (denkt) te zijn op twee jongens. Die ook nog eens al jarenlange vrienden zijn en waarvoor ze na één maand al naar Japan emigreert.
Zo kwam ze op mij niet over als een zelfstandige jonge meid. Ik kan ook niet zeggen dat ik gemerkt heb hoe ze over het verdriet van haar ouders kwam. Al met al was er teveel, te snel!

 

 

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.