Recensie | Secret Scouts en de verloren Leonardo, Kind & Kind

Als de vrienden Tom, Lisa, Sophie en Jack een vreemde schets krijgen verandert hun doodgewone leven van de ene op de andere dag. Ze gaan op onderzoek uit omdat ze willen weten waar de schets precies vandaan komt. Dan blijkt dat ze een groot geheim op het spoor zijn, waardoor ze in gevaarlijke situaties belanden.

Ze stelen een oud manuscript in Parijs, spelen mee in een eeuwenoud sportspel en moeten ongezien met een lijk door Florence zien te komen. Er is geen tijd te verliezen. Met gevaar voor eigen leven zetten ze de zoektocht voort. Zullen ze achter de waarheid komen rond het grootste geheim ooit: 'De Verloren Leonardo'?

four-stars
Secret Scouts en De Verloren Leonardo geschreven door: Kind Kind
Bladzijden: 317
Uitgeverij: Aerial Media Company B.V. | Maart 2013
Genre: Jeugd
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

secret scouts

Ik mocht dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de auteur in ruil voor een eerlijke recensie, hartelijk bedankt hiervoor!

Secret Scouts | De cover

Ik mocht van de uitgever de paperback versie (zie rechter foto) van dit spannende jeugdboek ontvangen. Op de cover zie je veel afbeeldingen die je meteen doen denken aan de geschiedenis. Erg passend is de cover dus zeker bij het verhaal. De hardcover versie (zie linker foto) die niet meer verkrijgbaar is had niet echt herkenbare punten voor het verhaal op de vier kinderen na! Een goede aanpassing dus! Ook heb ik deel twee al in mijn bezit en kan ik zeggen dat de covers mooie matchen in deze serie!

Secret Scouts | De binnenkant

De zusjes Sophie en Lisa krijgen van hun buurvrouw een vreemde schets, deze lijkt van Leonardo da Vinci te zijn. Samen met hun vrienden Jack en Tom gaan ze op zoek naar het verhaal achter de tekening. Wat ze vinden is een geheime kamer waar ze een vreemd apparaat vinden en een oud boek. Ze komen er achter dat het apparaat een tijdmachine is en daarmee begint de speurtocht van deze vier kinderen door de tijd. Geen simpele speurtocht, in tegendeel, hij is soms levensgevaarlijk!

Ze ontrafelen steeds meer mysterieuze zaken en hoewel ik het boek in het begin ietwat langdradig vond kon ik het op een gegeven moment niet meer naast me neerleggen.

Een jeugdboek dat ook voor volwassen heerlijk weg leest. Mijn innerchild heeft genoten van dit verhaal over de Secret Scouts!

De hoofdstukken zijn geschreven als een soort journal. Wellicht zijn de hoofdstukken voor jongere kinderen ietwat aan de te lange kant. Wat dit boek dan wel weer aantrekkelijk maakt voor kinderen zijn de herkenbare dingen in het verhaal. Welk kind heeft er nog geen mobieltje of laptop?

Niet alleen maar leesplezier maar ook nog eens informatief en vol weetjes! Spannende actie, fantasievol, leerzaam en leuk lezen in 1 boek!

Het einde van het verhaal, wat een cliffhanger! Dit einde doet je meteen verlangen naar deel twee en gelukkig voor mij ligt dat dankzij de auteur ook al voor mij klaar!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.