Seizoen van de heks (The Chilling Adventures of Sabrina #1), Sarah Rees Brennan

Seizoen van de heks (The Chilling Adventures of Sabrina #1), Sarah Rees Brennan

Het is de zomer voor haar zestiende verjaardag, Sabrina Spellman weet dat haar wereld op het punt staat te veranderen. Haar leven bestaat uit het bestuderen van magie en toverspreuken, rondhangen met vrienden en naar de film gaan met haar vriendje Harvey Kinkle.
Nu de tijd in de ‘normale’ wereld langzamerhand op aan het raken is, beseft ze dat het achterlaten van haar vrienden veel moeilijker is dan ze had verwacht. Al helemaal nu ze niet meer precies weet wat Harvey voor haar voelt. Wanneer haar nicht Ambrose voorstelt om een spreuk uit te spreken die zijn ware gevoelens voor haar zullen onthullen gaat het helemaal mis. Een mysterieuze bosgeest bemoeit zich met de spreuk en alles begint averechts te werken.Sabrina heeft zich altijd al aangetrokken gevoeld tot de macht van de magie. Toch begint ze steeds meer te twijfelen of haar magie haar niet het verkeerde pad op leidt. Zal ze ervoor kiezen om het pad van het licht te verlaten om het pad van de nacht te volgen?

four-stars
Seizoen van de heks geschreven door: Sarah Rees Brennan
Bladzijden: 288
Serie: Grimmige avonturen van Sabrina, #1, #1
Uitgeverij: Uitgeverij Volt | 16 January 2020
Genre: Young Adult
Vertaald door: Gerdien Beelen
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

Een grimmige cover perfect passend bij de grimmige avonturen van Sabrina! Ik werd direct aangetrokken door het zwart rode uiterlijk van dit boek en door de gekleurde bladzijden die ik van de zijkant zag.

sabrina

Voor het lezen

Ik heb best wel een liefde voor Sabrina als sinds ik klein was en The Teenage Witch op tv kwam!

Ik heb tot nu toe enkel het eerste seizoen van de nieuwe Sabrina gekeken, ik kijk dit samen en ben dus nog niet verder gegaan omdat de rest weinig tijd heeft.

En nu kwam er voor mij als Sabrina fan een boek! Dit boek kwam dus als geroepen en ik ben heel benieuwd wat deze prequel gaat brengen.

Wat vind ik van het verhaal

Dit verhaal brengt ons Sabrina in de zomer voor haar zestiende verjaardag.

Ze is erg onzeker over haar toekomst als half heks half mens. Zal ze alles kwijtraken waar ze van houdt als ze een keuze moet maken tussen haar twee verschillende levens?

Moet ze kiezen tussen het één of ander?

En Harvey, is hij nu haar vriendje? Of betrapt ze hem er nu steeds op terwijl hij naar andere meiden kijkt.

Ook over haar eigen familie is ze heel onzeker, zijn heksen wel in staat tot liefde of hebben ze allemaal een koud en kil hart? Als dat zo is, moet ze dan wel kiezen voor haar duistere doop?

Al deze onzekerheden brengen voor Sabrina een gevaarlijke toekomst, een waar ze zonder erg in wandelt en van verwacht dat hij alles voor haar zal gladstrijken.

Ze maakt wat verkeerde keuzes en gooit daarmee heel wat op zijn kop!

Door Sabrina’s perspectief heen geweven lees je op de krijt zwarte bladzijden de povs van andere karakters uit dit verhaal en dat geeft je een dieper inzicht in meerdere personages en zo ben ik echt hals over kop verliefd geworden op de lieve Tommy.

Op Tommy Kinkle kun je rekenen. Dat weet iedereen. – blz 207

Het leest lekker en snel weg en is een leuke toevoeging voor fans van The Chilling Adventures of Sabrina. Een beetje zoet, een beetje griezelig en bovenal gevuld met familiare liefde.

Misschien verlangen we allemaal, zowel heks als sterveling, naar liefde die ons compleet maakt en zeker van onszelf.

Je bent natuurlijk altijd als lezer heel benieuwd wat beter is, boek of serie/film? Ik kan je stiekem verklappen dat ik misschien wel liever lees over Sabrina! Van mij mogen er gauw meer boeken komen.

Dit boek ook lezen?

[bol_product_links block_id=”bol_5e2e0c90e9f8d_selected-products” products=”9200000116004069″ name=”sabrina seizoen van de heks” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”000000″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”790″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Totaalplaatje!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment