Shopaholic grijpt in (Shopaholic #8) – Sophie Kinsella

Becky is met haar halve familie in een camper op weg naar Las Vegas. Er moet van alles gebeuren. Geen paniek! Ze heeft een plan. Punt één: haar vader zoeken die er zomaar vandoor is gegaan. Punt twee: beste vriendin Suze helpen. Punt drie: Alicia Bitch Billington stevig aanpakken. Punt vier: leren gokken (wat haar aanvankelijk uitstékend afgaat). Hoe dan ook, Becky laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Haar familie heeft haar nodig: Shopaholic grijpt in!

Auteur: Sophie Kinsella
Taal: Nederlands
Vertaald door: Mariette van Gelder
Bladzijden: 320 pagina’s
Uitgeverij: The House of Books
ISBN10: 9044347861
ISBN13: 9789044347869
Categorieën: Romans
Verschijningsjaar: 2016
Bindwijze: Paperback

Ik geef dit boek ❤❤

De cover


Wauw… zo anders dan de andere covers van eerdere shopaholic delen die in mijn kast staan te pronken! Ik moet dan ook even wennen omdat het nu een andere op zichzelf staande chicklit lijkt te zijn van Sophie maar ik vind hem wel heel gaaf!

De binnenkant


Ik keek echt uit naar dit boek! Ik ben helemaal weg van Sophie Kinsella’s boeken maar bij dit boek was er niet de klik! Ik voelde niet de magie die ik voelde bij de eerste shopaholics boeken. Shopaholic grijpt in sluit direct aan op Shopaholic naar de sterren, waar Rebecca’s vader op een geheime missie gaat en Tarquin met hem mee is gegaan. Uit bezorgdheid besluiten Rebecca, Luke Minnie, Janice, Rebecca’s moeder, Alicia en Suzie af te reizen naar Las Vegas om Graham en Tarquin terug te halen.

Een grote lange rondreis met eerder saaie en langdradige momenten dan echt de humoristische momenten die we eerder meemaakten met deze families.

Het email verkeer tussen Rebecca en de oude bankdirecteur zijn eerder irritatie opwekkend dan vermakelijk want zou Rebecca inmiddels niet volwassener moeten zijn? Dit boek was gewoon teveel denk ik…. de serie is uitgemolken want als je in de eerste delen dubbel ligt om het buitensporige koopgedrag van Becky dan huil je in dit deel want hier word geprobeerd een ander drama in beeld te brengen… een groots geheim… wat aan het eind absoluut niet boeiend genoeg is om er überhaupt zo’n big deal van te maken! Als je het boek las dan snap je dat ik met al die zelfde namen bij de dochters iets verwacht had als ontrouwe ouders…. of een grote orgie… ja ja ik weet het mijn hoofd ging compleet de verkeerde kant op…. Ik ben echt wel een Kinsella fan maar ik denk dat de Shopaholic serie tot een einde moet komen met dit boek!

Ik had op veel meer ongemakkelijke Becky situaties gerekend in het geld verkwistende Las Vegas maar werd helaas teleurgesteld!

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments

  1. Eindelijk iemand die het met mij eens is, ik zag recensies van 4 tot zelfs 5 sterren dus ik als een gek dit boek halen en vol enthousiasme lezen. En man wat was ik teleurgesteld en ook verbaast, dit deel was verschrikkelijk! Dit is het laatste boek van Shopaholic dat ik heb gelezen ongeacht of er nog een deel uit komt of niet. (Het einde dan, Becky als meester detective/007 agente? Kom op zeg! )