Siren – Kiera Cass

Kahlen is een sirene; haar leven staat in dienst van de Oceaan. Tijdens een verschrikkelijke schipbreuk, waarbij Kahlens familie omkwam, heeft de Oceaan haar gered van de verdrinkingsdood. In ruil voor haar leven moet Kahlen de Oceaan honderd jaar dienen als sirene. Door te zingen lokt ze mensen de diepte in. Haar stem is dodelijk voor iedere mens die hem hoort.
Akinli is een mens; een vriendelijke, knappe jongen die alles is waar Kahlen ooit van heeft gedroomd. Verliefd worden brengt hen allebei in gevaar… maar Kahlen kan het niet verdragen om van hem weg te blijven. Zal ze alles op het spel zetten om haar hart te volgen?

Taal: Nederlands
Oorspronkelijke titel: The Siren
Vertaald door: Hanneke van Soest
Verschijningsdatum: oktober 2016
Uitgever: van Goor|Best of Ya
ISBN10: 9000353149
ISBN13: 9789000353149
Categorieën: Young adult
Type boek: Paperback
Aantal bladzijden: 256

Ik mocht dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie,
hartelijk bedankt hiervoor!

Ik geef dit boek ❤❤❤❤❤

De coversiren-kiera-cass


Kiera houd van mooie jurken… En ik ook 😉 Heerlijk mooie dromerige covers!

De binnenkant


Waar je als klein meisje met getuite lippen weg zat te dromen terwijl je een vork in je haar rond draaide kun je nu als grote meid genieten van een oceaan vol liefde, verdriet en jaloezie!

omslag-sirenEen must read van diep uit de zee!

Al meteen in het begin van het boek zie ik de Oceaan als Ursula de zeeheks maar dan een tikkeltje gruwelijker! Sirenen zijn natuurlijk al bekend uit de Griekse mythologie als verlokkelijke wezens die je de dood insturen maar deze Sirenen zijn anders.

De sirenen in dit boek zijn eerst mens en zo is het voor hen ook moeilijk om andere mensen de dood in te lokken, ze zullen echter wel moeten. Zo word Kahlen van de verdrinkingsdood gered door de Oceaan en haar sirene zusters. In ruil hiervoor moet ze dus 100 jaar lang zingen wanneer de Oceaan daarom vraagt. De oceaan voed zich met alle dode zielen die door de zang van Kahlen en haar zusters zich in de oceaan werpen. Kahlen en haar zusters zien er gewoon menselijk uit en wonen op het land, ze verouderen alleen niet en ze kunnen niet praten, tenzij ze zeer afgelegen wonen en enkel tegen elkaar. Doordat ze niet verouderen moeten ze wel om de zoveel tijd verhuizen. Elke ‘generatie’ sirenen bestaat uit maximaal 4 meisjes die dus 100 jaar voor Oceaan werken. Na 6f9298fac278d593117455e26dff9c3ddie 100 jaar geeft Oceaan hun de vrijheid terug en vanaf dat moment zullen ze ook weer verouderen vanaf hun oorspronkelijke leeftijd.

Het Sirene leven is vrij eenzaam met alleen maar een paar sirene zusters en niemand anders om mee te praten tot ze Akinli ontmoet!

En swoooossshhhhhh ik zat al vanaf bladzijde 1 diep in dit zeeverhaal gezogen maar vanaf het moment dat Akinli verschijnt ben ik vastgegrepen en zit ik zo diep in het boek dat ik bijna het zout op mijn lippen kan proeven!

Dit boek heeft alles, het is ontzettend spannend, liefde en leed komt ruim aan bod maar ook vriendschap laat zich zien in dit mooie verhaal!

Ik wil meer! Ik wil een hele Sirene serie! Ik vond dit boek echt veel beter dan de Selectie!

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.