Sluit alle deuren, Riley Sager

Sluit alle deuren, Riley Sager

In Sluit alle deuren begint Jules Larsen aan een nieuwe baan als housesitter in het exclusieve appartementencomplex Het Bartholomew in Manhattan, New York. Er zijn maar een paar regels: geen bezoek ontvangen, elke avond in het appartement doorbrengen en de andere bewoners niet storen. Jules staat op straat, dus ze is maar wat blij met dit buitenkansje om haar oude leven achter zich te laten. Hoewel ze een beetje uit de toon valt tussen de superrijken, trekt ze wel op met een andere housesitter, Ingrid. Niets is wat het lijkt, vertelt Ingrid, die met de dag angstiger wordt. Jules doet haar verhaal af als onzin, maar dan verdwijnt Ingrid spoorloos en komt Jules erachter dat zij niet de eerste huisoppas is die wordt vermist…

four-stars
Sluit alle deuren geschreven door: Riley Sager
Bladzijden: 407
Uitgeverij: Ambo|Anthos | september 2020
Genre: Thrillers & Suspense
Vertaald door: Roelof Posthuma
Uitgave: Audiobook
Verteld door: Christel Schimmel
Duur audioboek:10u53min
Voeg toe op: Goodreads

Wat vind ik van de cover

Deze cover deed me zo ontzettend denken aan de film 1408 en daardoor was ik vrijwel direct geïntrigeerd. Nu besloot ik het als luisterboek te luisteren, echt aan te raden hoor als je van griezelen houdt!

Wat vind ik van het verhaal

Het verhaal volgt de hoofdpersoon, Jules, terwijl ze een baantje neemt als oppas in een appartement in de Bartholomew, een historisch gebouw waar de elite een privéleven leidt.

Het lijkt een droom die uitkomt!

Flink verdienen met de gemakkelijkste baan ter wereld totdat deze droombaan een nachtmerrie wordt.

Al meteen voel je dat het allemaal niet klopt. De baan komt met allerlei vreemde regeltjes, ze krijgt er een flinke som geld voor en het gebouw blijkt een duistere geschiedenis te hebben.

Wat is het mysterie achter dit gebouw?

Hoe meer we samen met Jules te weten komen over de bewoners en de geschiedenis van het gebouw hoe griezeliger het verhaal word.

Hoewel heel mijn horror hartje enthousiast werd van de synopsis bleek het toch wat meer een thriller dan een horror te zijn, alsnog heb ik er flink van genoten! Het einde van het boek maakte zo veel goed! Ik kan niet echt veel meer zeggen over ‘Sluit alle deuren’ zonder spoilers. En eerlijk gezegd moet je dit boek ook echt zelf ervaren zonder teveel informatie vooraf!

De plot heeft me zeker verrast en ik ga zeker de andere boeken van Riley Sager ook op mijn tbr zetten! Ik begreep dat dit boek verfilmd gaat worden en daar kijk ik best naar uit!

Conclusie

Het heeft alles waar ik van hou in een thriller. Een leuke hoofdpersoon, veel spanning en plottwist en een griezelige sfeer! Als je van thrillers houdt raad ik je deze zeker aan!

Sluit alle deuren ook lezen

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.