Sterrenstof – Krystal Sutherland

Henry is nooit verliefd geweest. Tot Grace aan het begin van het examenjaar bij hem op school komt. Grace is vreemd. Ze draagt jongenskleren. Ze loopt met een kruk. Ze zegt nee tegen het hoofdredacteurschap van de schoolkrant, waar Henry al jaren van droomt. Het is overduidelijk dat Grace een groot verdriet met zich meedraagt. En toch. Henry wordt verliefd op haar. Tot over zijn oren, met open ogen, met alle kans op een gebroken hart. Want als je geen risico durft te nemen voor de liefde van je leven… wanneer dan wel?

Taal: Nederlands
Oorspronkelijke titel: Our Chemical Hearts
Vertaald door: Hanneke van Soest
ISBN10: 9025870651
ISBN13: 9789025870652
Categorieën: Young Adult
Type boek: Paperback
Verschijningsdatum: oktober 2016
Uitgever: Young and Awesome|Leopold
Aantal bladzijden: 328

Ik geef dit boek ❤❤❤❤

De cover9200000059720303


Springt in je oog door de vissen! En meteen na het lezen van de flaptekst denk je bij jezelf wat hebben deze vissen er dan mee te maken? Hierdoor wil je weten wat er gaat gebeuren in het verhaal en daardoor is het al meteen een coverbuy!

Simpel en juist daardoor zo mooi!

De binnenkant


Wat een mooi, zielig maar vertederend verhaal!

Personages waar je echt meteen weg van bent! De één een rustige, naar eigen zeggen slungelige rare jongen van 17 met een paar vrienden die nog nooit verliefd is geweest en denkt dat hij de essentiële hormonen mist die van zijn vrienden seksmaniakken maakt. De ander een meisje dat rondloopt met een stok en er geheel onverzorgd uitziet als een jongen. En uitgerekend daar valt de rustige jongen voor!

Maar er is een reden dat Grace, het meisje met de stok zo rondloopt en de slungelige Henry krijgt een rollercoaster rit van een eerste liefde!

omslag-sterrenstofVrienden en familie van Henry zijn echt heerlijke personages, de omgang tussen hen allen met zoveel humor en sarcasme is echt om van te smullen!

In dit boek zitten stukjes Facebookchat tussen Henry en Grace en die zijn qua uiterlijk precies zo in het boek gedrukt. Dit geeft het een realistisch gevoel. Door de Facebookchat en het verwijzen naar dingen als Harry Potter en Bella van Twilight zit je binnen no time helemaal in dit boek gezonken alsof het om je heen gebeurt en jij één van de vrienden van Henry bent.

Toch zit er ook een verdrietige draad door dit boek geweven wat zo mooi word beschreven dat je met een brok in je keel aan het einde komt. Prachtige quotes zijn uit dit boek te halen!kintsukuroi

Tussen alle humor met verwijzingen naar andere young adult boeken en films in maken we kennis met een Japanse kunstvorm Kintsukuroi, gebroken keramiek herstellen hun met goudlak. Zodra een voorwerp weer in elkaar is gezet zie je waar eerst de scheuren zaten nu gouden aders. De Japanse mensen geloven dat sommige dingen mooier zijn wanneer ze gebroken zijn geweest.

En zo is ook dit boek prachtig in elkaar gezet met hele en gebroken mensen, samen verweven met goudlak om er een prachtig verhaal van te maken!

omslag-sterrenstof

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments