Storm in mijn gedachten, Emma Poot

Storm in mijn gedachten, Emma Poot

Storm in mijn gedachten is een boek over het leven van Emma waarbij smetvrees en dwang haar leven volledig overnemen.
Van jongs af aan is zij al op zoek naar controle, naar een manier om het leven aan te kunnen. Zij vindt controle in hygiene maar tegelijkertijd is het gewone leven van haar afgepakt.
Emma wil meer inzicht geven in deze slopende ziekte en meer begrip creeren voor onzichtbare rolstoelen zoals deze.
Mentale gezondheid bespreekbaar maken zonder dat je je hiervoor hoeft te schamen. In haar boek neemt ze je mee in hoe smetvrees langzaamaan haar leven overnam en zij er alles aan wilde doen om hiervan te herstellen. Een verdrietige, pijnlijke, lange maar hoopvolle weg.

four-stars
Storm in mijn gedachten geschreven door: Emma Poot
Bladzijden: 60
Uitgeverij: Boekscout | 2020
Genre: Non-books & Overige
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Ik werd door Emma op Instagram benaderd met de vraag of ik wellicht haar boek ‘Storm in mijn gedachten’ voor haar zou willen recenseren.

Zij wenst met haar boekje mentale gezondheid meer bespreekbaar te maken en mensen wat meer inzicht te geven in hoe het is om te leven met een ‘onzichtbare rolstoel’.

Normaal gesproken vertel ik wat ik van een cover en het verhaal vind maar dat gaat bij deze recensie natuurlijk niet op gezien het een persoonlijk verhaal is met een persoonlijke cover.

De reden dat ik haar aanbod accepteerde is er een met een achterliggende gedachte.

Ik was heel erg nieuwsgierig naar Emma haar verhaal en in hoeverre zij hiervan hersteld is.

Een heel herkenbaar verhaal voor mij en daarom besteed ik er dan ook graag aandacht aan.

Veel mensen die de term ‘smetvrees’ horen maken er namelijk een beetje een lacherig iets van. Of hoe vaak ik niet iemand hoor zeggen dat ze smetvrees hebben omdat ze graag een opgeruimd huis hebben.

Maar smetvrees gaat verder dan dat en is zeker niet om te lachen!

Wanneer dwang je leven beheerst en dingen altijd op een bepaalde manier moeten, wanneer het dagelijkse leven je dwars gaat zitten door je smetvrees en je lichamelijk jezelf kapotmaakt is er niks om te lachen.

Daarom is het heel mooi dat Emma haar verhaal doet. Niet alleen voor haar om het van zich af te kunnen schrijven, niet voor mensen die geen weet hebben van de struggles die je in je leven hebt wanneer je aan smetvrees lijdt. Maar vooral voor mensen die, zoals ikzelf, ook dagelijks te dealen hebben met de gevolgen van deze glitch in je hoofd.

Het is fijn om te weten dat je niet de enige bent. En ook mooi om te lezen dat Emma zo goed op weg is met haar herstel. Emma haar verhaal heeft me doen beseffen dat mijn smetvrees en dwang eigenlijk helemaal niet zo ver naar de achtergrond zijn verdwenen als ik dacht. Zoals Emma ook zegt is het een lange weg naar herstel.

Aangevuld met mooie gedichtjes van Emma zelf en mooie quote bladzijden is Storm in mijn gedachten een boekje dat ik kan aanraden voor iedereen. Want openlijk praten, over wat van buiten niet te zien is maar van binnen zo aanwezig is, is zo ontzettend belangrijk.

Niet alleen om onszelf minder geïsoleerd en de vreemde eend in de bijt te voelen maar ook voor begrip van mensen die eigenlijk niet weten hoe het er bij een ander aan toe kan gaan zonder een zichtbaar ‘defect’.

Storm in mijn gedachten ook lezen?

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.