Suzy en de kwallen – Ali Benjamin

Sommige harten kloppen maar ongeveer 412 miljoen keer. Klinkt alsof het best veel is, hè? Maar dan ben je nog maar twaalf jaar.

Nadat haar voormalige beste vriendin verdrinkt, is Suzy Swanson ervan overtuigd dat dit komt door een zeldzame kwallenbeet.
Dingen gebeuren immers heus niet zomaar. Teruggetrokken in haar eigen stille wereld, ontwikkelt ze een plan om haar theorie te bewijzen, zelfs als het betekent dat niemand haar gelooft en ze de wereld over moet reizen in haar eentje.

Taal: Nederlands
Oorspronkelijke titel: The Thing about Jellyfish
ISBN10: 9000350433
ISBN13: 9789000350438
Categorieën: Jeugd
Type boek: Hardcover
Aantal pagina’s: 240
Verschijningsjaar: 2016
Uitgeverij: van Goor

Ik mocht dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie,
hartelijk bedankt hiervoor!

Ik geef dit boek ❤❤❤❤❤13714539_929326970526714_1045318472_n

De cover


Echt absoluut een beauty! Wat een prachtige dromerige cover en dan de kwalletjes op alle zijkanten. Puur liefde op het eerste gezicht!

De binnenkant


Dit boek is moeilijk te omschrijven zonder een spoiler weg te geven. Ik heb ook heel erg getwijfeld tussen 4 of vijf hartjes maar uiteindelijk zat ik met zo’n betraand gezicht en een glimlach dat ik niet anders kon dan er vijf geven!

Wat mooi is aan dit boek (buiten de cover en de kwalletjes om) is dat het zo ontzettend veel alledaagse problemen bevat. Zo gaat dit boek niet alleen over rouw en verlies maar ook over pesten, veranderingen rond de puberteit, jongens maar ook gescheiden ouders komen aan bod.

Suzy is een meisje dat net in de brugklas zit en haar beste vriendin is komen te overlijden in de zomervakantie. Ze weet heus wel dat dingen kunnen gebeuren zonder een reden maar ze kan niet geloven dat haar beste vriendin ‘zomaar’ is verdronken!

Dit boek bestaat uit eigenlijk uit twee delen. Flashbacks van voordat haar vriendin kwam te overlijden, er is namelijk iets tussen hun gebeurd en hier komen we achter via terugblikken in Suzy’s leven. En het heden waarin Suzy het moeilijk heeft met het verlies van haar vriendin en nog meer problemen. 14069_original

Suzy is met school een dag naar een aquarium en daar komt ze op een gegeven moment terecht bij de kwallen. Van het ene op het andere moment is ze er van overtuigd dat haar vriendin gestoken is door een kwal en daardoor is komen te overlijden. Niet zomaar een kwal maar een Irukandji, volgens vele wetenschappers is deze piepkleine kwal het giftigste dier op aarde.

Suzy besluit te volledig te zwijgen, ze is vastbesloten om geen woord te spreken totdat ze kan bewijzen dat Franny is overleden aan een kwallensteek. De zoektocht naar alle informatie over kwallen is zeer informatief maar ook met humor geschreven. De aantekeningen die Suzy gedurende het boek maakt zijn leuk toegevoegd en geven echt meer waarde aan het verhaal en aan het beter leren kennen van Suzy’s gedachtegang.Untitled

Dit boek zit vol met personages die je ontzettend kwaad maken, net als Suzy heb ik meerdere malen me heel rot gevoeld tijdens het lezen van haar gebeurtenissen. Gelukkig heeft dit boek ook een paar mensen die je meteen in je hart sluit!

Suzy vond ik echt een prachtig personage vol met voor mij tastbaar verdriet. Alle moeilijkheden die zij meemaakt waren zo herkenbaar en ik heb bij het lezen van dit boek dan ook meerdere malen een traantje gelaten.

Suzy en de Kwallen is een hartverscheurend, maar prachtig boek dat voor elke ‘niet zo’ populaire puber ontzettend herkenbaar zal zijn.

Geschikt voor leeftijden van 9 tot 99 jaar!

Een boek dat je echt in je hart sluit ♥

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.