Tackelende TBR Tactiek!

Niet te enthousiast 😉 dit is geen groot stappenplan voor snel lezers! Wel een tactiek waarmee ik mijn tbr getackeld kreeg! Lees je mee?

Ik heb wat verslavende bookshop jaren achter de rug! Voor iemand die al sinds 2007 boeken verzameld zou je ook niet anders verwachten dan een grote gevulde boekenkast!

Het probleem wil dat ik eigenlijk altijd braaf mijn boeken uitlas en dan pas weer nieuwe boeken kocht!

Tot ik 3,5 jaar geleden in aanraking kwam met de online boeken wereld!

Ik veranderde in een soort van Bookzilla! Ik moest en zou zo veel mogelijk boeken hebben om te verslinden en vooral op Boekfestijnen ging ik helemaal los met kopen want alles was zo goedkoop!

Eindstand groeide mijn tbr als een waanzinnige en ging ik van een klein kastje naar een kamer vol verhoogde Billy’s!

Nu had ik daar geen enkel probleem mee want ik hou van mijn kleine bibliotheek ♥ er komt dit jaar nog een prachtige kast bij voor al mijn speciale juweeltjes dus daar lag het euvel niet!

Waar het wel aan lag was de ruimte die al die meh net niet boeken in beslag namen in zowel mijn kasten als op mijn tbr! Ik ben een behoorlijke controlfreak en ik heb een hekel aan ellenlange lijsten op Goodreads. Elke keer als ik een boek om te lezen moest uitkiezen irriteerde ik me aan alle meh net niet boeken die de lijst ellendig lang maakten.

En toen besloot ik om drastisch de schop te zetten in mijn kast en tbr stapel!

Ik maakte stapeltjes boeken waarvan ik zeker wist dat ik ze nooit zou lezen en stapeltjes met boeken die ik ooit nog wel wil lezen maar geen haast bij heb!

De stapel nooit verdween naar de leeskast op school en de overige verdeelde ik onder in 3 lijstjes:

 1. 2017 en eerder tbr
  Hierop plaatste ik boeken die ik ooit nog wil lezen maar waarvan ik geen druk meer wil voelen!
 2. Engelse tbr
  Ook bij Engelse boeken wil ik geen druk voelen gezien ik die altijd rustig op mijn gemakje wil lezen!
 3. De ouderwetse Goodreads want to read
  Daar komen dus de nieuwe boeken en recensie exemplaren! 

Ik heb mezelf ook regels opgesteld voor deze 3 lijstjes:

 1. Hier mogen geen nieuwe ‘oudere’ boeken aan worden toegevoegd! Het is dus echt een aflopend lijstje!
 2. Hier mag ik niks zelf voor kopen behalve uit de Fairyloot of Swaps!
 3. Deze mag nooit boven de 20 uit komen! Dus komen er recensie exemplaren binnen dan mag ik niks kopen, waardoor mijn tbr te ver uitloopt, voor ik die braaf heb uitgelezen!

En zo eindigde ik met een zeer rustgevend goodreads aantal!

Mijn boekenkast bestaat uit 650 fysieke boeken waarvan de volgende aantallen op de tbr lijsten staan:

 1. 23 boeken op de 2017 en eerder tbr
 2. 19 boeken op de Engelse tbr
 3. 11 boeken op de ouderwetse Goodreads want to read tbr

Ik ben er heel blij mee en hoop me ook goed aan mijn regeltjes te kunnen houden!

Zo is er dan misschien eindelijk een keer genoeg tijd voor al het moois dat ik wil lezen!

En nu voor jou een vraag, ik lees het antwoord graag hieronder! Reacties maken me zo blij ♥

Hoe hoog zijn de aantallen op jou fysieke tbr lijst?

 

10 reacties

 1. Emmy schreef:

  Mijn fysieke TBR bestaat uit 143 boeken. Schoon aan de haak. Slechts een enkeling daarvan is trouwens recensie-exemplaar, maar ik hou het wel netjes bij. 🙂 Eens in de zoveel tijd haal ik er een aantal boeken uit die ik toch nooit ga lezen en die geef ik dan weg of breng in naar de kringloop, al doen ze daar steeds moeilijker met aannemen. 🙁
  Emmy onlangs geplaatst…Bright Smoke, Cold Fire (Bright Smoke, Cold Fire #1) – Rosamund HodgeMy Profile

 2. Sandy van der Kolk schreef:

  Geen flauw idee! Ik heb beneden zo’n 25-30 boeken liggen die ik nog ga lezen maar boven heb ik er nog veel meer. Ik wil het niet eens weten want dan ben ik bang dat ik in een leesdip raak omdat het er zo veel zijn. Daarnaast haal ik vrolijk ook nog boeken uit de bibliotheek voor tussendoor zeg maar 😉

 3. zwartraafje schreef:

  Volgens mijn Bullet Journal tabel (Yep, ik hou ook dit jaar echt de stand van mijn TBR bij) staat de teller op 152 ongelezen boeken. Alleen was ik ze onlangs nog eens aan het tellen terwijl ik voor de boekenkasten stond en toen bleken het er nog wat minder te zijn. Binnenkort ga ik dus nog eens moeten hertellen want blijkbaar ben ik ergens in de fout gegaan. Gelukkig lukt het me dit jaar wel weer beter om meer te lezen én lees ik meer eigen boeken doordat ik het aantal recensieboeken nog wat heb laten zakken.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Soft pages, warm pages, little book of fur …My Profile

 4. Annemieke schreef:

  Mooi. Ik heb er een hoog aantal… Mooi als de lijstjes voor je werken. Ik raakte altijd in de war met allemaal regeltjes dus dat heb ik laten varen. Wel tel ik de klassiekers niet mee want daar heb ik geen haast mee en die komen wel. Ooit.
  Annemieke onlangs geplaatst…The Looooongest Book TagMy Profile

 5. Annabel schreef:

  Ik kan dat dus gewoon echt niet haha. Al zou ik dat wel eens moeten doen denk ik zo.
  Annabel onlangs geplaatst…Book blogger hop #4My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: