Tag | Bloggers vooroordelen

Een tag met vooroordelen over bloggers! Ik kwam deze tag tegen bij Irene en had ook wel een mening over deze vooroordelen dus besloot de tag over te nemen! Kom je mee kijken naar welke vooroordelen er over bloggers zijn en wat ik daar van vind?

Bloggen is passé

Hierover heb je me al weleens horen mopperen in ‘Frustraties droppen als een ei’.
Ik vind namelijk niet dat bloggen passé is!
Wanneer je TikTok filmpjes voorbij ziet komen met geluiden die je zeggen dat je oud bent wanneer je geboren bent in de late nineties dan denk je soms als ‘old skool’ blogger weleens dat je op de rand van uitsterven ligt, vlak naast de dinosauriërs zeg maar.
Begrijp me niet verkeerd alle overige kanalen zoals bijvoorbeeld Instagram en TikTok zijn hartstikke leuk maar niet handig als review kanaal.
Er zit geen zoek functie waarmee jij de recensie van een ouder boek kunt opzoeken en hoewel het leuke filmpjes en prachtige foto’s oplevert op die kanalen blijkt dat er daar vaak langs gekomen word en even een like uitgedeeld terwijl een recensie op een blog echt opgezocht word en daardoor dus ook geheel gelezen.
Voor mij is scrollen door alle filmpjes en foto’s op de andere kanalen veel te veel moeite om er dan later misschien achter te komen dat er niet eens een review bij de betreffende post staat. En heel eerlijk weet jij welke Instagrammer of Tiktokker welk boek heeft gerecenseerd? Dat weet je bij mij ook niet maar vul de titel in de zoekbalk in en je weet het meteen!
Dus bloggen passe? Nee, ik denk juist dat bloggen altijd het beste kanaal blijft! En als ik naar mijn statistieken kijk en zie hoeveel oudere recensies gezocht worden denk ik dat ik daar aardig gelijk in heb.
Na 7 jaar bloggen ga ik dus inmiddels ook mee met de tijd op Instagram en TikTok maar mijn blog blijft mijn nummer 1 prioriteit ❤️

Als blogger ben je introvert

Nee, ikzelf ben ambivert. Daarnaast denk ik ook niet dat de stempel ‘introvert’ voor bloggers juist is. Net als in de dagelijkse wereld zit er onder bloggers ook zo’n diversiteit qua persoonlijkheden. De ene blogger is ontzettend Teigetje en de ander Iejoor, de ene houdt van sociale contacten en de ander leeft het liefst vanachter zijn boekje of zijn computer. Op events kwam ik hele uitbundige bloggers tegen en hele stille bloggers. Wil dat dan zeggen dat de ene extravert is en de andere introvert? Misschien had de een wel een masker op en besloot de ander zich eens een keer wat minder uitbundig op te stellen. Laten we gewoon lekker geen stempeltjes op mensen drukken. Ieder mens doet waar hij zich goed bij voelt!

Bloggers zijn ook creatief

Dat is sowieso een feit! En dan bedoel ik niet alleen maar creatief met je handen. Je brein is hoe dan ook creatief bezig omdat je nadenkt over de vorm waarin je een post gaat weergeven. Hoe je een bepaalde foto wilt stylen. Hoe je website er uit moet zien.
En sommige bloggers zijn extra creatief. Ik noem een Zwartraafje die ontzettend mooie dingen maakt en bakt, een Zon en Maan die naast illustraties ook kaarsen en nog meer creëert en zo kan ik vele bloggers gaan opnoemen die naast hun blog ook andere creatieve uitspattingen hebben!
Veel bloggers doen ook aan journaling waarbij ze in een bullet journal de mooiste dingetjes creëren. En laten we mijn favoriet niet vergeten! De thema swaps die ik in elkaar steek en waarvoor ik elke keer weer andere ideeën bedenk!

Anyone can blog

Maar natuurlijk kan dat! Alleen niet iedereen houdt het vol!
Hoewel ik nooit had kunnen denken dat ik dit al deze jaren al zou volhouden heb ik wel al tientallen blogs opgestart zien worden, enthousiast recensie aanvragen zien doen en zien stoppen.
En daardoor kan ik zeggen dat je wel moet gaan bloggen met de juiste bedoelingen. Menig ‘blogger’ begon een blog met het idee om lekker gratis boeken te scoren. En ik kan je verklappen, een blog is geen plek om gratis dingen te scoren want er zit veel werk, tijd en geld in.
Maar boven alles? Zit mijn hart in mijn blog! Ik hou er van om nieuwe dingen te bedenken voor de swaps, posts te schrijven en mijn mening over van alles met jullie te delen!

Bloggen neemt niet veel tijd in beslag

Understatement of the century… Het hoeft inderdaad niet veel tijd te kosten wanneer je hart er niet in zit. Maar ik denk dat de gemiddelde blogger er heel wat uurtjes per week aan spendeert.  Tegenwoordig heb ik de ‘ik moet’ knop uitgezet en pak ik mijn blog op wanneer ik zin heb om er mee bezig te zijn en ik kan je vertellen dat die laptop nu een stuk vaker verschijnt dan toen de ‘ik moet’ knop nog aanstond.
Ik vraag eigenlijk amper nog recensie exemplaren aan, reageer meestal alleen op persberichten van boeken waar ik echt 100% in ben geïnteresseerd en doe vooral lekker met mijn blog waar ik zin in heb en wanneer ik daar zin in heb.
Hetzelfde met mijn andere kanalen. Er hoeft niet elke dag een foto online te komen of een filmpje op TikTok. Het is mijn Wonderland en er valt genoeg rond te dwalen zonder dat ik mezelf opleg dat er elke dag iets nieuws moet verschijnen.

Bloggen is vooral voor vrouwen

Toen ik net begon met bloggen waren er een stuk meer mannelijke Nederlandse boekbloggers maar ik denk dat buiten ons kleine kikkerlandje er een stuk meer zijn.
De Nederlandse boekenblog wereld is dus denk ik inderdaad wat meer vrouwelijk dan mannelijk maar boeit dat eigenlijk iets?

Bloggers hebben een boeiend leven

Ook dit is weer net zoiets als bij het ‘bloggers zijn introvert’ hoe kan dat vooroordeel nu bestaan naast dit vooroordeel.
Ik denk dat bepaalde bloggers, en dan met name travel bloggers, een zeer boeiend leven hebben! Het leven van de gemiddelde boekenblogger is denk ik een modaal leven. Huisje, boompje soms een kindje soms een beestje en soms enkel boeken. En ik denk vrij zeker te weten dat het niet echt interessant is wanneer ik hier enkel ga praten over wat ik elke dag zo doe en welke maaltijden ik nuttig en welke drankjes ik drink. Hoe laat ik op sta en hoe laat ik naar bed ga.
Dat ik op mijn blog het voornamelijk over boeken, films en tv-series heb betekent natuurlijk niet dat ik 24/7 achter een boek of scherm hang. Er is ook nog een leven achter de schermen waarvan mijn volgers natuurlijk niet veel weten.
Maar dat maakt het bloggen ook zo fijn, hier ontsnap ik uit de dagelijkse beslommeringen naar mijn Wonderland ❤️

Bloggers zijn eigenlijk influencers

Ik hou niet zo van het woord influencers.
Ik blog namelijk niet om invloed te hebben of wat jij wel of niet koopt. Ik vertel je wat ik vind van iets omdat ik dat nu eenmaal als ‘hobby’ heb. Wanneer jij door mijn enthousiasme of sarcasme iets wel/niet koopt hoop ik dat het een laatste duwtje is geweest en niet mijn volledige invloed want ik zou me schuldig voelen wanneer jij geld uitgaf aan iets dat je achteraf helemaal niks vond enkel doordat ik het wel leuk vond. Smaken verschillen namelijk enorm!
En bij het woordje influencers denk ik aan de mensen die Temptation Island of Ex on the Beach gebruiken als opstapje voor hun bekendheid en daarna van die zwarte tandpasta en bamboe tandenborstels gaan promoten om net zo’n wit gebit te krijgen als hun. Er dan niet bij vertellend dat hun de tandjes lieten afslijpen tot stompjes om er vervolgens RAL 9003 porseleinen steentjes omheen te laten drukken.
Ik ben dus geen infloewenser en persoonlijk geloof ik ook nooit geen drol van wat die mensen me vertellen! Je krijgt geld voor je positieve mening over het product, hoe eerlijk is die dan nog? Als influencer ben je eigenlijk een soort van people pleaser voor je ‘baas’. Je krijgt betaald voor je content en die moet er voor zorgen dat de verkoop omhoog gaat en dat doe je niet met een negatieve review. Dus neen… bloggers zijn in ieder geval niet allemaal influencers.

Vertel wat vind jij? Ben jij het eens met wat ik zeg, heb ik je geinfloewenst 😏

Laat het me vooral hieronder weten en vind je de tag leuk genoeg om ook te doen link dan vooral met de link van deze post naar mij in je blog dan kom ik ook bij jou lezen wat jij vind van deze vooroordelen!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 comments

    1. Bedankt voor je compliment en hartstikke leuk dat je hem misschien ook gaat doen! Ik ben zeker benieuwd naar je antwoorden!

      Liefs, Kwante

  1. Mee eens, al voor ik de post las! Daarnaast hoor ik vaak ‘ach ja, zo’n blogje, wat zegt dat nou helemaal?’. Enig idee hoeveel discipline het vraagt om, ongeacht de situatie, toch je aan je uploadschema te houden? Hoeveel toewijding en creativiteit het vraagt om steeds weer iets nieuws te verzinnen? Nee, dat is duidelijk.
    Nienke onlangs geplaatst…Verschillende types bibliotheekbezoekers (deel 2)My Profile

    1. Mensen die zo denigrerend doen over onze blogs vind ik wel zo vervelend. Er zit zoveel tijd in en zoveel liefde ❤️