Tell me Tuesday ♥ Last, Now and Next!

Tell me Tuesday komt van La La in the Library en is een post waarin ik jullie vertel wat ik als laatst (Last) heb gelezen, wat ik nu (Now) aan het lezen ben en wat ik als volgende (Next) op mijn stapel ga lezen en waarom!

Het is een artikel om jullie een kijkje in mijn leesavonturen te geven en mij een glimp in die van jullie!

Ja zeker, weer een interactief topic want je gaat natuurlijk niet weg voor je mij een reactie op de vraag onderin hebt gegeven waardoor je mijn hele dag weer goedmaakt!

Grapje natuurlijk, een reactie zou ik echter wel ontzettend waarderen! Stuk gezelliger als je een beetje respons krijgt van je lezers, toch?

Als laatste las ik Moordgeheim van Natasza Tardio. Ik wist niet dat dit een novelle was gebaseerd op Moordvrienden toen ik het ging lezen.

Ik vond het een goed op zichzelf staand verhaal. Had het graag dikker gezien en wil zeker nog Moordvrienden lezen!

In Moordgeheim duikt de 17-jarige Cloe voor een schoolopdracht in het verleden van het Drieluik College, waar zes jaar eerder een schietpartij plaatsvond (het verhaal van Moordvrienden). Vanaf dag één ondervindt ze echter tegenwerking van haar omgeving, haar vrienden en de betrokkenen bij de gruwelijke daden. Vastbesloten haar opdracht tot een goed einde te brengen zet Cloe door, maar meer en meer slaan de twijfel en de angst toe. Hebben de getuigen van die vreselijke schietpartij wel allemaal de waarheid verteld en wie is de persoon die Cloe probeert tegen te werken?

Wanneer ik dit typ luister ik naar Grand Hotel De Bajes van Andries Bik. Hij is bijna ‘uit’ en ik snap eigenlijk alle lof betuigingen niet echt… Maar goed dat lees je binnenkort in mijn recensie!

BAM!!! De voordeur knalt uit zijn voegen en een zwaarbewapend arrestatieteam stormt mijn huis binnen. Ik sta onder arrest.
Speciale units van de politie, FIOD en Defensie vallen op hetzelfde moment met meer dan driehonderd man dertig locaties binnen. De bordelen, panden en loodsen van mijn vader, seksondernemer Jan Bik, worden volledig uitgekamd. Hij en ik worden verdacht van het runnen van een criminele organisatie, fraude, witwassen en valsheid in geschrifte. Wij zouden de Belastingdienst voor zo’n 30 miljoen euro hebben opgelicht.
Ik word afgevoerd naar de gevangenis. Verschrikkelijke beelden razen door mijn hoofd. Met vier man op cel, geweld, misbruik onder de douche – ik word hun gevangenisbitch en slaap op de betonnen grond. Elke dag werken tot mijn handen bloeden en overleven op water en brood. Het tegendeel blijkt waar.
Grand Hotel De Bajes is een verhaal dat u van de ene in de andere verbazing doet vallen. Het is vooral ook een verhaal waar u recht op hebt: Nederland heeft geen gevangenissen voor criminelen, Nederland deelt all inclusive-hotelkamers uit.

Hierna ga ik voor De geheimen van Winterhuis Hotel (Winterhouse #2) van Ben Guterson, deel 1 las ik ongeveer een jaar geleden en met zulke mooie winterse covers en verhalen kom je helemaal in de wintersfeer!

Achter het schilderij zat een deur… Elizabeth deed de deur geruisloos open en knipte haar zaklamp aan. Toen ging ze naar binnen. Koude lucht vulde haar longen. Ze was alleen in de geheime gang.

Elizabeth keert terug naar Winterhuis Hotel, het hotel van haar grootvader. Het is er fantastisch met een snoepkeuken, bioscoop, skibaan en een bibliotheek met duizenden boeken. Maar het is ook een hotel met een duister verleden, vol raadsels en geheimen. Midden in de nacht hoort Elizabeth iemand wegrennen. Er is ingebroken in de keuken! En even later ook in de bibliotheek…

Elizabeth en Freddy vermoeden dat er iemand op zoek is naar de geheime gangen van Winterhuis. Waarom? Wat – of wie – is daar verborgen?

Elizabeth voelt het aan alles: ze is in groot gevaar.

Maak mijn dag goed, ik hou van reacties!

Vertel me jou last, now, next en waarom je besloot om je huidige boek te lezen!

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 comments

 1. O! Allemaal boeken dit ik nog niet ken! Leuk!

  Het laatste boek dat ik heb uitgelezen was “Trespassers”, een deel 2 die ik goed gelukt vond. Volgende week deel 3!

  Op dit moment lees ik “A captive of wing and feather” (een zwanenmeer hertelling en deel zoveel van een serie) als hoofdboek, dus die gaat normaal gesproken vanavond uit.
  On the side heb ik een e-book (voor als ik bij de bushalte sta in het donker ‘s ochtends en ‘s avonds): The Court of Miracles (een mash up van Les Miserables en Junglebook, en verbazend genoeg werkt het tot nu toe) en daar hoop ik een week mee te kunnen doen.

  Ik weet nog niet welk boek ik morgen op ga pakken. Misschien Angel Dares, maar vanochtend had ik daar geen zin in, dus geen idee of dat morgen anders is.

 2. Uit: Volt van Roderik Six. Heel bevreemdend, ik weet nog steeds niet goed wat ik ervan moet denken. Ik zou recensies of besprekingen op kunnen zoeken, maar ergens heb ik daar dan ook weer geen zin in. Het is goed zoals het is.

  Nu: De taal der spreuken van Blake Charlton. Eerste deel in een trilogie waarvan het laatste deel denk ik nog niet vertaald is. Fantasy die draait rond een jonge kakograaf : zie het als een dyslectische magiër die omwille van zijn aandoening quasi elke spreuk verprutst – nogal hinderlijk als die spreuken heel tastbaar gevormd moeten worden en je aanraking alles onherroepelijk in de war stuurt. Ik vind het een interessant gegeven dat de auteur zijn dyslexie in het boek heeft verwerkt. Ik vind het wel een vrij ingewikkeld concept, waardoor het moeizaam gaat. Maar goed, ‘k ben nu flink over de helft dus ‘k zal het uitlezen ook.
  Ook nu, maar in mijn oren: Changer l’eau des fleurs van Valérie Perrin. Voor tijdens het strijken. ‘k Had misschien beter een wat minder lang luisterboek gekozen, ik strijk niet graag. Ik heb de hele tijd het gevoel dat ik het een mooier boek zou vinden als ik het zou lezen. Wat niet helpt: er staan geregeld Engelse citaten in en de vrouw die het inleest (in het Frans dus), maakt er iets afgrijselijks van.

  Volgend: geen flauw idee. Ik ben langs de bib geweest en heb daar heerlijk lukraak één en ander uit de rekken gehaald. Maar er liggen hier thuis ook nog exemplaren te wachten die eindelijk wel eens gelezen mogen raken. Ik zie wel.
  lezendstreepje onlangs geplaatst…Hoe wij een hele wereld zijnMy Profile

 3. Ik las gisteren De wensmuur van Mia Sheridan uit en ga nadat ik me door mijn Blogfeed-achterstand heb heen gewerkt waarschijnlijk in De avonturen van Pinokkio (Clavis) en Rebel Belle van Rachel Hawkins beginnen.