Tell me Tuesday | Week 13

Tell me Tuesday komt van La La in the Library en is een post waarin ik jullie vertel wat ik als laatst heb gelezen, wat ik nu aan het lezen ben en wat ik als volgende op mijn stapel ga lezen en waarom!

Het is een artikel om jullie een kijkje in mijn leesavonturen te geven en mij een glimp in die van jullie!

Ja zeker, weer een interactief topic want je gaat natuurlijk niet weg voor je mij een reactie op de vraag onderin hebt gegeven waardoor je mijn hele dag weer goedmaakt!

Grapje natuurlijk, een reactie zou ik echter wel ontzettend waarderen! Stuk gezelliger als je een beetje respons krijgt van je lezers, toch?

Als laatste las ik: Alleen een beetje verliefd misschien van Lonneke van Engelen

Een waargebeurde debuutroman waar ik van heb genoten, als je dat zo kan zeggen over andermans misere. Mijn recensie zullen jullie hier asap op de blog lezen.
Van moeder en echtgenote, naar minnares en leugenaar… Het kan snel gaan. Ze is er voor gegaan. Zonder zekerheid, zonder garantie. Waargebeurd, eerlijk, geestig en ongepolijst. Midden dertig, vijf jaar getrouwd, twee jonge kinderen, een goede baan, een tweekapper en een stationwagen. Alles lekker voor elkaar. Dacht ze…
Ik haal een nat doekje over de vette pindakaasstrepen. Meneer komt de keuken in. Hij zegt niks. Pakt zijn spullen en wil weglopen. Zonder het ooit gedacht te hebben, flap ik eruit: ‘Wat ís er toch met jou? Heb je een ander of zo?’ Gemeen lachend kijkt hij me aan. ‘Nee dat niet. Alleen een beetje verliefd misschien…’
…en toen gaf ze zich over. Aan een hopeloze verliefdheid. Op een collega, de knapste van kantoor. Ze is er voor gegaan. Zonder zekerheid, zonder garantie. Met vurige seks, ruzie, verraad, een scheiding, verdriet, twee rechtszaken, drie verhuizingen en een ontslag tot gevolg. Van moeder en echtgenote, naar minnares en leugenaar… Het kan snel gaan.
Lonneke van Engelen deelt in deze debuutroman het eerste deel van zeven heftige én waargebeurde jaren. Eerlijk, geestig en o ongepolijst. Is ze gelukkig? Heeft ze spijt? Zijn ze nog samen?

Wanneer ik dit typ lees ik: Fin & Rye van Harry Cook

En ik geniet zo van dit boek dat ik het telkens even weg leg. Ik wil het gewoon niet uitlezen.

Fin is zestien jaar en valt op jongens. Een feit dat zijn leven heel complex blijkt te maken.
Het ene moment kust Fin de goddelijke Jesse; het volgende moment is hij meedogenloos ge-out. De reactie van zijn ouders? Er alles aan doen om hem niet te laten zijn wie hij is, te beginnen met een frisse start in een nieuwe stad.

Gelukkig maakt Fin al snel nieuwe vrienden: kick-ass Poppy, haar aan-uit transvriendin June en de innemende en onweerstaanbare Rye. Maar Fins ouders zijn niet blij. Wanneer hun zoon zijn ‘levensstijl’ niet wil veranderen, dwingen ze hem op het ‘rechte’ pad… met conversietherapie.

Van maanverlichte dates tot vintage etentjes, van pride parades tot een passie voor oud vinyl, Fin & Rye is een glorieus en hartstochtelijk verhaal over trouw zijn aan jezelf, wat er ook gebeurt.

Hierna ga ik lezen in: Je hebt één nieuwe volger van Chinouk Thijssen

Ik heb al meerdere boeken van Chinouk gelezen, sommige vond ik geweldig sommige niet zo. Ik ben dus heel benieuwd wat ik van haar meest recente boek ga vinden!

Vlogger Sterre vertrekt samen met drie andere influencers naar Turkije voor een promoreis. Althans, dat denken ze. Want tijdens hun verblijf in het Turkse dorpje Oba ontdekken ze gaandeweg dat er iets niet in de haak is. Buiten en binnen loopt iemand rond die hen in de gaten houdt, die elke beweging filmt en die dichterbij is dan ze vermoeden. Sterre wil maar één ding: naar huis. Maar dat gaat zomaar niet. Niemand is veilig, tot aan de laatste seconde.

Maak mijn dag goed, ik hou van reacties!

Vertel me jou last, now, next en waarom je besloot om je huidige boek te lezen!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

  1. Oew! Ik ben erg benieuwd naar Fin & Rye en naar het boek van Chinouk! Ik ben ook benieuwd naar wat jij er van vindt!
    Ik heb gisteren Violet City gelezen, een romantische sci-fi (als in, net zoals Twilight een romantisch vampier verhaal is, meer romance dan iets anders)
    Vandaag ben ik bezig in Princess of Shadows, een dark Fae verhaal, tot nu toe erg tof en leest als een trein!
    Mijn volgende boek ga ik nog kiezen…ik heb morgen best veel tijd, maar nog geen idee welk boek ik eerst wil lezen! Sowieso ga ik morgen overigens Poor Unfortunate Souls lezen!