Tell me Tuesday | Week 14

Tell me Tuesday komt van La La in the Library en is een post waarin ik jullie vertel wat ik als laatst heb gelezen, wat ik nu aan het lezen ben en wat ik als volgende op mijn stapel ga lezen en waarom!

Het is een artikel om jullie een kijkje in mijn leesavonturen te geven en mij een glimp in die van jullie!

Ja zeker, weer een interactief topic want je gaat natuurlijk niet weg voor je mij een reactie op de vraag onderin hebt gegeven waardoor je mijn hele dag weer goedmaakt!

Grapje natuurlijk, een reactie zou ik echter wel ontzettend waarderen! Stuk gezelliger als je een beetje respons krijgt van je lezers, toch?

Als laatste las ik:Stiefzus van Jennifer Donnelly

En ik heb daar ontzettend van genoten! Mijn recensie zullen jullie snel lezen hier op de blog.

Stiefzus is een weergaloze en prachtige hervertelling van Assepoester. Bestsellerauteur Jennifer Donnelly zet in deze fantasy vol girlpower het beroemde sprookje op zijn kop. Voor jongeren vanaf 13 jaar en liefhebbers van youngadultboeken.

Isabelle zou dolgelukkig moeten zijn: ze staat op het punt met de knappe prins te trouwen. Alleen is Isabelle niet het lieve meisje met het glazen muiltje op wie de prins verliefd werd. Ze is de lelijke stiefzus die haar tenen verbrijzelde om in Assepoesters schoentje te passen.

Isabelle heeft geprobeerd om mooi en lief te zijn, maar dat maakte haar juist gemeen, jaloers en leeg. Nu krijgt ze één kans om haar lot te veranderen en te bewijzen wat stiefzussen altijd al wisten: echte schoonheid zit vanbinnen.

Wanneer ik dit typ lees ik: Ik pleit voor jou! van Marijke Vos 

Ik kreeg dit boek een tijdje terug ongevraagd opgestuurd van de uitgeverij en ik heb er nu wel zin in om even flink te lachen! Hopelijk is hij net zo hilarisch als Lisette Jonkman vind.

De jonge, ambitieuze advocate Janna heeft er alles voor over om die felbegeerde promotie binnen te slepen, maar een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel gooit roet in het eten. Ze drinkt nét even iets te veel, verliest Zeer Belangrijke Documenten over haar aanstaande zaak, en tot overmaat van ramp deponeert ze haar maaginhoud over de gaatjesschoenen van een onbekende man.

Janna krijgt nog één kans om indruk op haar baas te maken: de vechtscheiding tussen twee BN’ers waar heel Nederland van smult. Ze zet alles op alles om de rechtszaak voor haar Gooise cliënte en haar monsterlijke tweeling te winnen. Maar dan herkent ze de uitermate charmante advocaat van de tegenpartij: de man met de gaatjesschoenen…

Hierna ga ik lezen in: Bridgerton – De ongetrouwde hertog (Bridgertons #1) van Julia Quinn

Wie kent deze Netflix serie nog niet? Ik keek de serie en ben nu zo benieuwd hoe het verder gaat en waar ik meer in weg kan dromen, boek of serie!

Is er een grotere uitdaging denkbaar voor de ambitieuze moeders van Londen dan een ongetrouwde hertog? Lady Whistledowns Society Papers, april 1813

Londen, 1813. De aanstaande verloving van Daphne Bridgerton en de aantrekkelijke hertog Simon Basset is het nieuws van de dag. Wat niemand weet, is dat de verloving slechts schijn is. Voor Simon is het de beste manier om de gretige moeders van jonge, huwbare vrouwen op een afstandje te houden. Voor Daphne trekt de zogenaamde interesse van een hertog weer andere geschikte huwelijkskandidaten aan.

Maar hoe beter Daphne hem leert kennen, hoe meer ze begint te geloven dat ze haar droomman al heeft gevonden. Daphne zal al haar charmes in de strijd moeten gooien om de eigenzinnige hertog ervan te overtuigen dat trouwen zo gek niet is, en dat zijn ideale vrouw veel dichterbij is dan hij denkt.

Maak mijn dag goed, ik hou van reacties!

Vertel me jou last, now, next en waarom je besloot om je huidige boek te lezen!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 comments

 1. Hoi hoi

  De Raven ben ik aan het lezen, gaat over een paar meiden die in een coven terecht komen.
  Gaat over studenten heksjes hihi

  Groetjes Quirina

 2. Stiefzus vond ik ook heel leuk. de beide andere boeken staan op mijn lijstje. Het laatste boek dat ik uitlas was een selfpub: Ontsnapt aan de dood van Engelina Fenn. Nu lees ik The Martian van Andy Weir (deze is bijna uit), Tot ziens van Beth O’Leary, Shuggie Bain van Douglas Stuart en Difficult Women van Helen Lewis. Als The Martian uit is denk ik dat ik Skyhunter van Marie Lu of in Fin en Rye van Harry Coock.

 3. Jaaaa! Zo blij te horen dat je Stiefzus ook zo tof vond! Ik was er ook helemaal verliefd op!

  Ik heb zelf gisteren The Princess Trials gelezen (een kruising tussen de Selectie en the Hunger Games. Niet mega hoogstaand of super origineel, maar wel verslavend lekker!)
  Vandaag lees ik Iclyn, een heerlijke royal romantische comedy (enorme guilty pleasure, maar wat is hij leuk!).
  En ik denk dat ik morgen Shifting Hearts ga lezen! Hopelijk is die ook leuk!

 4. Hmm, ik ben nog steeds in mijn eerste boek van deze maand bezig vermits ik me niet echt kan concentreren en wordt afgeleid door fanfics. Dus nog altijd Crazy Stupid Bromance waar ik gisterenavond eindelijk eens een stukje in heb kunnen doorlezen. Ik zit nu ongeveer halverwege en ik heb nog geen flauw idee wat ik hierna ga lezen. Misschien het vijfde deel in een manga serie van manlief want dat boek is hier onlangs aangekomen.